Skip to main content

MediaSind cere PSD retragerea sprijinului politic al şefei TVR, Doina Gradea

 
Doina Gradea (stânga), preşedintele TVR
Doina Gradea (stânga), preşedintele TVR

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, prin filiala MediaSind TVR cere Partidului Social Democrat retragerea spirijinului politic preşedintelui-director general Doina Gradea.

Publicitate

Apelul sindicatului vine după ce reprezentanţii angajaţilor TVR şi organizaţiile care apără drepturile acestora „s-au lovit de blocajul impus de membrii PSD din Parlament”. MediaSind menţionează faptul că deşi comisia de anchetă cunoaşte situaţia din TVR, a continuat să o menţină în funcţie.

Atitudinea dictatorială promovată de şefa TVR în relaţiile cu angajaţii şi cu sindicatele care nu îi sunt subordonate, desele acuzaţii de cenzură, presiunile exercitate asupra membrilor Comisiei de Etică şi Arbitraj, inclusiv atacarea în justiţie a acestui for, lipsa de transparenţă managerială, nerespectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 privind informaţiile de interes public, nerespectarea legislaţiei muncii, dar mai ales pierderea unor evenimente de interes major pentru publicul românesc în favoarea unor entităţi private, fac imperios necesară demiterea urgentă a acestui şef care se dovedeşte tot mai toxic pentru instituţie.”, explică MediaSind în scrisoarea adresată preşedintelui interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

CONTEXT. Scrisoarea vine după o perioadă tumultoasă pentru Televiziunea Română. În urmă cu o săptămână, TVR a ratat şansa de a co-produce şi transmite Festivalul Internaţional George Enescu. În schimb, Trinitas s-a oferit să producă şi să transmită festivalul, cu echipamente HD pe care postul TVR nu era dispus să le asigure.

Vineri, Gazeta Sporturilor a publicat un articol care o are în prim-plan pe Doina Gradea. Preşedintele TVR a făcut parte din delegaţia Jocurilor Europene de la Minsk şi s-a dus la deschidere. Jurnaliştii şi reporterii TVR nu au fost trimişi la faţa locului, pe motivul că nu sunt bani.

Nu este însă prima excursie făcută de Doina Gradea pe banii TVR. Televiziunea Română a plătit 50.000 de euro pentru deplasarea unei delegaţii de 24 de oameni la Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona.

În trecut, MediaSind a mai cerut demisia PDG Doina Gradea şi a încercat să atragă atenţia asupra neregulilor din SRTv (încălcarea Contractului Colectiv de Muncă în SRTV şi a normelor de securitate în muncă, încălcarea legislaţiei privind deplasările în interes de serviciu, precum şi asupra unor condiţii inumane de muncă, cheltuieli nejustificate).

Sindicatul a sesizat şi EBU (European Broadcasting Union) şi a cerut sprijinul Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor pentru rezolvarea problemelor din TVR

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan petrea dan petrea
    Cum spuneam. Bocanaciu este un zero din punct de vedere moral.
  • Chiflian Chiflian
    Dan Petrea,banuiesc ca faci parte din gasca pucistilor,pucisti condusi de un *** agramat si o arivista de profesie asa ca parerea ta nu prea are greutate.Semianalfabetul cred ca nu a mai prestat nimic la locul de munca de ani buni.Bocanaciu macar stie sa isi faca meseria!
  • Chiflian Chiflian
    Dan Petrea,banuiesc ca faci parte din gasca pucistilor,pucisti condusi de un *** agramat si o arivista de profesie asa ca parerea ta nu prea are greutate.*** cred ca nu a mai prestat nimic la locul de munca de ani buni.Bocanaciu macar stie sa isi faca meseria!
  • dan petrea dan petrea
    Sa ne mai lase directorul TVR Sport in pace. Dragos Bocanaciu a fost președintele unui sindicat galben. Este omul de casă al Doinei Gradea. Cind o vede dă ca un catelus din coada. Rusine, Boca!
  • Radu Radu
    Aia care scriu stiri dupa ureche se cheama urechisti. Asadar toti urechistii, inclusiv cei de la acest site, s-au aruncat sa abordeze un subiect despre care de fapt nu au habar. Acesta este un fragment din comunicatul aparut pe Intranetul Tvr :
    "Referitor la discuţiile apărute în spaţiul public privind lipsa jurnaliştilor TVR de la Jocurile Europene de la Minsk, coordonatorul Dept. Sport a subliniat că niciun reporter nu a fost disponibil pentru a face deplasarea respectivă. TVR difuzează, în paralel, mai multe competiţii, pe care jurnaliştii acestui departament le comentează. În deplasare se află un cameraman, care face echipă cu jurnalista Alina Alexoi, detaşată la COSR. Doina Gradea, Preşedinte-Director General, s-a deplasat în capitala Belarusului la invitaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care a suportat toate cheltuielile necesare".
  • Chiflian Chiflian
    In TVR se incearca un puci,nimic mai mult.O anume doamna,membru in CA al TVR si-a facut sindicat in beneficiul propriu si personal si incearca o lovitura de palat.Noul sindicat e condus de un nimeni agramat dar bun la *** si executat comenzi.Asta este toata povestea.
  • Cristisor Cristisor
    Si pe tine te-a garantat taticu la Tvr. Iar ca inteligenta a privirii esti departe de blonda, bati spre Gradea.
  • dan petrea dan petrea
    Gradea ca Gradea, dar ce privire inteligentă are blonda. Garantata de Demeter Andras. Alt competent din TVR. Alt ins cu o multime de procese.

Trimite un comentariu

sus