Skip to main content

Dorina Rusu, CNA: „Posturile TV au exploatat emoţional cele întâmplate”. Autosesizare în cazul crimelor din Caracal

 
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat în cazul crimelor din Caracal, în legătură cu modul în care televiziunile relatează subiectul.

Publicitate

Dorina Rusu, pentru Paginademedia.ro:

„Am văzut că mai multe posturi de televiziune au filmat momentul în care mamele celor două fete au primit vestea că acel individ a recunoscut crimele. De asemenea, vreau vreau să ştiu dacă le-au mai dat şi apoi, în restul zilei”, menţionează Dorina Rusu pentru Paginademedia.ro.

Dorina Rusu a mai spus că nu a cerut o monitorizare, pentru că deja Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a pus de acord să facă o monitorizare de linie care „să vizeze posturile TV pentru toate posibilele încălcări care ar putea exista”.

„Se ştie clar că televiziunile nu au voie să facă acest lucru de dragul audienţe. Autosesizarea vizează toate posturile de ştiri. Posturile de televiziune au exploatat din punct de vedere emoţional cele întâmplate”, a subliniat în continuare.

Autosesizarea Dorinei Rusu urmăreşte Articolul 45, din Codul audioviziual. Reamintim că CNA a emis şi un comunicat de presă în care îndeamnă posturile de televiziune la decenţă.

Ce spune prevederea?

Art. 45 - (1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire.

(2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.”

Declaraţiile Dorinei Rusu pentru Paginademedia.ro, pe larg:

„Am văzut că mai multe posturi de televiziune au filmat momentul în care mamele celor două fete au primit vestea că acel individ a recunoscut crimele.

Am cerut şi dacă există repetări ale acestor imagini. Posturile au dat în direct imagini cu mamele îndurerate şi vreau să ştiu dacă le-au mai dat şi apoi, în restul zilei.

Nu am făcut şi cerere de monitorizare pentru că deja ne-a pus de acord să se monitorizeze posturile de ştiri pentru toate posibilele încălcări.
Autosesizarea mea e punctuală pe pe articolul 45 (1) şi (2) din Cod, pentru posturile de ştiri care au difuzat imagini cu mamele la aflarea veştii că Gheorghe Dincă şi-a recunoscut crimele.

Se ştie clar că televiziunile nu au voie să facă acest lucru de dragul audienţe. Autosesizarea vizează toate posturile de ştiri.
Posturile de televiziune au exploatat din punct de vedere emoţional cele întâmplate.


Citeşte şi: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV şi regulile. Ce nu trebuie să facă posturile şi fac mereu


Citeşte şi: Crimele din Caracal, pe TV. România TV, cel mai urmărit post TV duminică. Cifre mari pentru staţiile de ştiri


DERAPAJ. Totul pentru audienţă în cazul Caracal: imagini cu mama Luizei, îndurerată, plângând, în direct la România TV


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus