Skip to main content

CNA către televiziuni: „Tratați cu decență cazul crimelor de la Caracal”

 
CNA către televiziuni: „Tratați cu decență cazul crimelor de la Caracal”

„Tratați cu decență și responsabilitate cazul crimelor de la Caracal”, notează un comunicat de presă al Consiliului Național al Audioviziualului către posturile de televiziune din România. 

Forul audioviziual îndeamnă la decență televiziunile românești în relatările despre tragedia de la Caracal, unde un barbat de 66 de ani a ucis două adolescente.

Recomandarea CNA vine în contextul derapajelor televiziunilor, din trecut, pe subiecte asemămătoare. 

Publicitate

Uciderea lui Marian Cozma, sinucidera Mădălinei Manole, înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu sau a Ilenei Ciuculete sunt doar câteva dintre derapajele relatate, de-a lungul timpului, de Paginademedia.ro

„Radiodifuzorilor obligația de a trata cu decență și responsabilitate acest subiect și de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine, precum și asigurarea informării corecte - prevăzute în legislația audiovizualului”, notează același document. 

De asemenea, CNA subliniază faptul că va realiza o monitorizare de linie pentru „a evalua modul în care televiziunile și radiourile au tratat subiectul”. 


Citește și: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV și regulile. Ce nu trebuie să facă posturile și fac mereu


Citește și: Crimele din Caracal, pe TV. România TV, cel mai urmărit post TV duminică. Cifre mari pentru stațiile de știri


Comunicatul Consiliului Național al Audioviziualului, pe larg: 

„Comunicat de presă

29.07.2019

 

Având în vedere modul în care a fost prezentat cazul crimelor de la Caracal, membrii Consiliului Național al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligația de a trata cu decență și responsabilitate acest subiect și de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine, precum și asigurarea informării corecte - prevăzute în legislația audiovizualului.

Menționăm, totodată, că direcția de specialitate din cadrul CNA va realiza o monitorizare de linie pentru a evalua modul în care radiodifuzorii reflectă acest subiect.

 

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Dupa aproape 4 zile in care televiziunile au delirat - "avem șansa unui criminal în serie?” se întreba o prezentatoare TV - se trezeste CNA sa le puna la punct.

Trimite un comentariu