Skip to main content

CNA către televiziuni: „Trataţi cu decenţă cazul crimelor de la Caracal”

 
CNA către televiziuni: „Trataţi cu decenţă cazul crimelor de la Caracal”

„Trataţi cu decenţă şi responsabilitate cazul crimelor de la Caracal”, notează un comunicat de presă al Consiliului Naţional al Audioviziualului către posturile de televiziune din România.

Publicitate

Forul audioviziual îndeamnă la decenţă televiziunile româneşti în relatările despre tragedia de la Caracal, unde un barbat de 66 de ani a ucis două adolescente.

Recomandarea CNA vine în contextul derapajelor televiziunilor, din trecut, pe subiecte asemămătoare.

Uciderea lui Marian Cozma, sinucidera Mădălinei Manole, înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu sau a Ilenei Ciuculete sunt doar câteva dintre derapajele relatate, de-a lungul timpului, de Paginademedia.ro.

„Radiodifuzorilor obligaţia de a trata cu decenţă şi responsabilitate acest subiect şi de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, precum şi asigurarea informării corecte - prevăzute în legislaţia audiovizualului”, notează acelaşi document.

De asemenea, CNA subliniază faptul că va realiza o monitorizare de linie pentru „a evalua modul în care televiziunile şi radiourile au tratat subiectul”.


Citeşte şi: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV şi regulile. Ce nu trebuie să facă posturile şi fac mereu


Citeşte şi: Crimele din Caracal, pe TV. România TV, cel mai urmărit post TV duminică. Cifre mari pentru staţiile de ştiri


Comunicatul Consiliului Naţional al Audioviziualului, pe larg:

„Comunicat de presă

29.07.2019

Având în vedere modul în care a fost prezentat cazul crimelor de la Caracal, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligaţia de a trata cu decenţă şi responsabilitate acest subiect şi de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, precum şi asigurarea informării corecte - prevăzute în legislaţia audiovizualului.

Menţionăm, totodată, că direcţia de specialitate din cadrul CNA va realiza o monitorizare de linie pentru a evalua modul în care radiodifuzorii reflectă acest subiect.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Dupa aproape 4 zile in care televiziunile au delirat - "avem șansa unui criminal în serie?” se întreba o prezentatoare TV - se trezeste CNA sa le puna la punct.

Trimite un comentariu

sus