Skip to main content

INTERVIU. Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. În acest moment, nu pot preciza care va fi relaţia cu televiziunea

 
Sursa foto: Playtech
Sursa foto: Playtech

INTERVIU. Florin Călinescu a decis să intre în politică, în calitate de preşedinte al Partidului Verde. De ce a luat această decizie? Va candida? Ce se va întâmpla cu rolul lui de jurat la Românii au talent?

Publicitate

Întrebări pe care Paginademedia.ro i le-a adresat lui Florin Călinescu. Răspunsurile, în interviul de mai jos.

"Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poţi face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, eşti comentator, eşti moderator, eşti altceva", este răspunsul lui Florin Călinescu la întrebarea "De ce?"

Va candida?

Florin Călinescu, pentru Paginademedia.ro:

"Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice.

Dacă marketingul şi situaţia politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea."

I-a anunţat pe cei de la Pro TV de decizia luată? Ce se va întâmpla?

"În acest moment, nu pot preciza care este relaţia mea cu televiziunea: despărţire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuţii despre ce se va întâmpla.

Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu ştiu exact ce prevede legislaţia CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum Românii au talent."

Legislaţia audiovizuală se referă doar la candidaţi şi la cei care ocupă în funcţii publice.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual:

"Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."

Interviul acordat Paginademedia.ro de Florin Călinescu, integral:

Paginademedia.ro: De ce aţi intrat în politică? Eraţi unul dintre cei care comentau acid ce face guvernarea.

Florin Călinescu: Cred că nu există o altă soluţie, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te baţi.

Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poţi face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, eşti comentator, eşti moderator, eşti altceva.

Trebuie să ajungi acolo unde poţi schimba ceva: legile sunt făcute în lumea politicii, în Parlament.

Paginademedia.ro: De ce acum?

Florin Călinescu: Acum mi s-a umplut paharul meu. Nu ştiu, poate nu iese nimic, dar am hotărât să se întâmple acum. Sunt foarte multe lucruri care au "umplut paharul", nu o să detaliez acum. Au stricat toate domeniile din ţara asta, de la sănătate la cultură, la educaţie, la agricultură. Tot.

Am luat această decizie sâmbătă, nu m-am gândit să anunţ pe nimeni. Nu am avut o discuţie cu Pro TV pe această temă.

Cert este că eu m-am înscris în Partidul Verde. În acest moment, nu pot preciza care este relaţia mea cu televiziunea: despărţire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuţii despre ce se va întâmpla.

Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu ştiu exact ce prevede legislaţia CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum Românii au talent.

Paginademedia.ro: Vă gândiţi să candidaţi?

Florin Călinescu: Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice.

Dacă marketingul şi situaţia politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea. Dar în momentul acesta, ceea ce îmi doresc este să îi determin să acţioneze, prin exemplul personal, pe cei care stau deoparte.

Paginademedia.ro: De ce partidul verde?

Florin Călinescu: Este cel mai apropiat de ideile mele şi, pe plan european, grupul verzilor este unul foarte puternic.

Paginademedia.ro: De ce nu USR Plus, de exemplu, având în vedere criticile dvs la adresa guvernării?

Florin Călinescu: Nu sunt genul meu de politicieni. Nu văd nimic acolo care să mă atragă pe mine. Până la urmă, nu cred că mai avem nicio posibilitate de manifestare dacă o ia razna planeta. Trebuie să ne gândim şi la acest aspect.

Nu mă refer doar la sănătatea planetei şi a ţării, dar şi la curăţenia din jurul meu.

Eu nu am văzut niciun partid în care să existe aceste teme: regenerare, energii alternative, sortarea gunoaielor sau folosirea plasticului.

Lucrurile sunt simple: un copac tăiat nejustificat - un an de puşcărie. Chiar aşa o să numească propunerea mea de lege: Un copac = Un an de puşcărie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • otevistu de serviciu otevistu de serviciu
    Păi e simplu, niște strategi electorali, gen servicii secrete, mai mult sau mai puțin românești, au stat și s-au socotit cum să mai obțină niște procente. Au găsit o nișă de 3-5% cu vrăjeala ecologistă, iar mâine-poimâine, verdele apare în sondajele fake, comandate tot de ei. Ca să aibă cât de cât credibilitate, trebuia un Laszlo Tokes, ca la revoluție, uite-așa l-au scos din sac pe vedeta Călinescu. Nicio treabă n-are cu oamenii, să le fie bine, să salvăm România, hahaha! Sunt, așa cum ar trebui să priceapă deja toată lumea, jocuri politice. Cu mânuțele-astea două, am făcut partidă nouă, ca să-l parafrazez pe Florinel, cel care făcea contracte babane cu statul. Ah, că mai sunt unii care n-au uitat...
  • Todor Todor
    E optiunea omului. N-are nevoie de sfaturi. El de ceva bani are sete mare. Si de faima. Numai ca, prosta poveste, modul cum se exprima despre unii semeni ai sai (persoane oficiale indeobste) tradeaza o educatie indoelnica. Exista o colectie a exprimarilor lui de-alungul anilor si te infioara gandul ca ar putea fi, inafrara de... un biet si mofturos jurat(!), macar cat de cat un shefuletz. Poate Verdewle ii prinde bine la rarunchi. Succes !
  • mile mile
    inseamna ca nu se plateste bine la pro tv
  • johhny bravo johhny bravo
    Eu inteleg ca omul asta a fost o mega vedeta acum 20 de ani. Problema e ca timpul a trecut, el tot acolo a ramas. Se crede aceeasi vedeta care preface in aur tot ce atinge. Pai, nu. In plus, are capacitatea unica de a fi total inexpresiv. Nu pot spune niciun argument pentru care as vota pentru el. Nici impotriva. Nu imi inspira absolut nimic. Intri in arena in izmene? Sau cum?
  • Allex Allex
    Intr-adevar, pare o glumă proastă. Nu cred ca domnul Călinescu are suportul și aportul necesar acestei “mișcări” venite pe ultima sută de metri(căci am înțeles că dorește să candideze la alegeri). La Românii au talent cu siguranța nu va mai putea participa ca jurat.
  • Mioc Margareta Mioc Margareta
    Mi se pare glumet de tot, sa intre si sa faca politica.
  • Cris Cris
    s-a trezit comunistul din LUMINI SI UMBRE,sa dea lectii de democratie.Si ca el sunt o gramada.
  • didi didi
    partidul ala e o gluma proasta.... a sustinut numai tembeli in alegeri, remus cernea, cornel codita si altii... sa fim seriosi. nu poti sa intri in politica pe listele unei farse de partid. chiar daca esti calinescu.
  • Candva Candva
    Florine daca candidai in 96, 97 erai presedinte. Acum e greu sa mai dai inapoi uraganul ce s-a pornit....
    Iar Remus Cernea este o pata prea mare ca sa poata fi stearsa

Trimite un comentariu

sus