Skip to main content

History sărbătoreşte 50 de ani de la primul pas pe Lună, cu un documentar: „Conţine înregistrări considerate pierdute sau fotografii rare”

 
History sărbătoreşte 50 de ani de la primul pas pe Lună, cu un documentar: „Conţine înregistrări considerate pierdute sau fotografii rare”

Postul de televiziune History marchează 50 de ani de la primul pas pe lună, cu un documentar. Producţia „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” va fi difuzată miercuri, 17 iulie, de la ora 21:00.

Publicitate

De asemenea, pe 20 iulie, când se implinesc exact 50 de ani de când Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună, documentarul va fi difuzat la ora 22:00.

Filmul, bazat pe înregistrările audio şi video nemaivăzute până acum, prezintă călătoria omului pe Lună din 20 iulie 1969.

Documentarul va avea întâmplări şi poveşti noi, care au fost descoperite între timp, menţionează reprezentanţii postului.

Vor exista interviuri audio cu astronauţi şi ingineri, înregistrări de pe Lună considerate pierdute sau fotografii rare.

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic:

„A fost o zi interesantă. În primul rând, nu ştiam exact ce se va întâmpla. Televiziunea Română anunţase că va transmite aselenizarea, aveam 17 ani, eram la Braşov, în casa părinţilor şi aşteptam cu sufletul la gură ce se va transmite.

Îmi aduc aminte că astronauţii americani au ajuns pe Lună cândva înainte de miezul nopţii, dar coborârea din modulul lunar s-a făcut după ora 4 dimineaţa.

Simţeam că este un moment unic în istoria noastră în general, în cucerirea spaţiului cosmic în mod deosebit, şi am aşteptat până când am văzut la televizor, într-o imagine tremurată, alb-negru, cum omul a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong, desigur.”

VIDEO. Trailer-ul producţiei - „Aselenizarea: Înregistrările pierdute”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Marele Fake al istoriei, doar din dorinta de a-i depasi pe comunisti in lupta din Razboiul Rece. Cei care mai cred ca a fost real sunt aceeasi care cred ca Pamantul e plat si cei care voteaza cu psd-ul! Daca ar fi adevarat, de ce nu au mai ajuns de atunci? De ce flutura steagul daca pe Luna nu este vant? etc etc

Trimite un comentariu

sus