Skip to main content

Marina Almăşan, text despre conducerea TVR: „Odată instalaţi, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi ca pe nişte slugi jegoase”

 
Marina Almăşan, text despre conducerea TVR: „Odată instalaţi, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi ca pe nişte slugi jegoase”

„Cum arată instituţia, de la un preşedinte la altul? Mai prăbuşită ca niciodată”, scrie Marina Almăşan într-un text despre conducea TVR şi influenţa acesteia asupra intituţiei de-a lungul timpului.

Publicitate

Textul vine la aproximativ două săptămâni după un altul, cel puţin la fel de abrupt: „Mi-a fost silă de lipsa mea de curaj!", scria atunci Almăşan.

Marina Alm[;an vorbeşte la modul general despre TVR şi felul în care conducerea se raportează la angajaţi. Nu nominalizează pe nimeni, ci vorbeşte despre „majoritatea”, care „a uitat, în secunda a doua după investire, motivul din care se află acolo”.

Din textul Marinei Almăşan, în continuare:

  • Ei ştiu că viaţa lor depinde de-o decizie, de-o simpatie, de-o legătură de rudenie sau de-o conjunctură favorabilă şi că toate astea , la un moment dat, se vor sfârşi
  • Cum arată instituţia, de la un preşedinte la altul? Mai prăbuşită ca niciodată. Cu ratinguri alarmant de mici, chiar şi la producţiile care se căznesc să ţină ştacheta sus; cu armate întregi de noi angajaţi, de cele mai multe ori incompetenti, strecuraţi in organigramă în pofida unanim blamatei supradimensionări ; cu evenimente de tradiţie îngropate cu bună ştiinţă sau dintr-o incompetenţă crasă ;
  • Ce instituţie PUBLICĂ de pe această planetă, îsi poate permite să spună „Nu ai voie să vorbeşti în afară despre ceea ce se întâmplă înăuntru, că-ţi pierzi locul de muncă?”
  • Odată instalaţi, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi, toţi ceilalţi, ca pe nişte slugi jegoase.
  • Se cred infailibili ( cei care-i numesc în funcţie, le dau “mână liberă de a pune lucrurile la punct”) , ei ştiu perfect că viaţa le e efemeră, precum cea a fluturilor de noapte care-şi culcă aripile definitiv la întâlnirea cu lumina.
  • Ei ştiu că viaţa lor depinde de-o decizie, de-o simpatie, de-o legătură de rudenie sau de-o conjunctură favorabilă şi că toate astea , la un moment dat, se vor sfârşi.
  • De multe ori, cand situaţia devine irespirabilă şi gafele monumentale cu ştampila PDG încep să se ţină lanţ, vremelnicii preşedinţi sunt chemaţi să răspundă în faţa celor ce i-au investit, de fapt. Şi, ce credeţi? Minune mare! În văzul lumii îi tratează pe aceştia cu o atitudine suficientă şi sfidătoare.
  • Încolonaţi într-o tăcere bolnavă, împăcându-se cu gândul că “nimic, niciodată nu va mai putea fi schimbat aici”, angajaţii postului public, umiliţi prin tot ceea ce i se întâmplă instituţiei

Citeşte textul scris de Marina Almăşan

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Chiflian Chiflian
    www....esti de 3x natang.habar nu ai de televiziune.
  • www www
    Aici vorbim despre "hoti prosti". Daca ar fi destepti, ar vedea pe termen lung. Daca lucrezi intr-o institutie sanatoasa, salariul tau ar creste pe baze normale si sanatoase. Aceti oameni vor doar sa ciupeasca, aici, acum. Cand Claudiu Saftoiu a fost presedinte, a suspendat toate emisiunile si a difuzat doar momente din arhiva. Audienta TVR a crescut. Daca TVR ar difuza doar filmari cu Toma Caragiu, ar avea audienta mai buna. Nu inteleg dorinta unora de a-si angaja toata familia. Nu vrei sa-ti lasi familia acasa si sa-i intretii tu dintr-un salariu cinstit? Lucrurile ar intra pe un fagas normal si productiv.

Trimite un comentariu

sus