Skip to main content

Marina Almășan, text despre conducerea TVR: „Odată instalați, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi ca pe niște slugi jegoase”

 
Marina Almășan, text despre conducerea TVR: „Odată instalați, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi ca pe niște slugi jegoase”

„Cum arată instituția, de la un președinte la altul? Mai prăbușită ca niciodată”, scrie Marina Almășan într-un text despre conducea TVR și influența acesteia asupra intituției de-a lungul timpului. 

Textul vine la aproximativ două săptămâni după un altul, cel puțin la fel de abrupt: „Mi-a fost silă de lipsa mea de curaj!", scria atunci Almășan.

Publicitate

Marina Alm[;an vorbește la modul general despre TVR și felul în care conducerea se raportează la angajați. Nu nominalizează pe nimeni, ci vorbește despre „majoritatea”, care „a uitat, în secunda a doua după investire, motivul din care se află acolo”. 

Din textul Marinei Almășan, în continuare: 

  • Ei știu că viața lor depinde de-o decizie, de-o simpatie, de-o legătură de rudenie sau de-o conjunctură favorabilă și că toate astea , la un moment dat, se vor sfârși
  • Cum arată instituția, de la un președinte la altul? Mai prăbușită ca niciodată. Cu ratinguri alarmant de mici, chiar și la producțiile care se căznesc să țină ștacheta sus; cu armate întregi de noi angajați, de cele mai multe ori incompetenti, strecurați in organigramă în pofida unanim blamatei supradimensionări ; cu evenimente de tradiție îngropate cu bună știință sau dintr-o incompetență crasă ;
  • Ce instituție PUBLICĂ de pe această planetă, îsi poate permite să spună „Nu ai voie să vorbești în afară despre ceea ce se întâmplă înăuntru, că-ți pierzi locul de muncă?”
  • Odată instalați, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi, toți ceilalți, ca pe niște slugi jegoase.
  • Se cred infailibili ( cei care-i numesc în funcție, le dau “mână liberă de a pune lucrurile la punct”) , ei știu perfect că viața le e efemeră, precum cea a fluturilor de noapte care-și culcă aripile definitiv la întâlnirea cu lumina.
  • Ei știu că viața lor depinde de-o decizie, de-o simpatie, de-o legătură de rudenie sau de-o conjunctură favorabilă și că toate astea , la un moment dat, se vor sfârși.
  • De multe ori, cand situația devine irespirabilă și gafele monumentale cu ștampila PDG încep să se țină lanț, vremelnicii președinți sunt chemați să răspundă în fața celor ce i-au investit, de fapt. Și, ce credeți? Minune mare! În văzul lumii îi tratează pe aceștia cu o atitudine suficientă și sfidătoare.
  • Încolonați într-o tăcere bolnavă, împăcându-se cu gândul că “nimic, niciodată nu va mai putea fi schimbat aici”, angajații postului public, umiliți prin tot ceea ce i se întâmplă instituției

Citește textul scris de Marina Almășan 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Aici vorbim despre "hoti prosti". Daca ar fi destepti, ar vedea pe termen lung. Daca lucrezi intr-o institutie sanatoasa, salariul tau ar creste pe baze normale si sanatoase. Aceti oameni vor doar sa ciupeasca, aici, acum. Cand Claudiu Saftoiu a fost presedinte, a suspendat toate emisiunile si a difuzat doar momente din arhiva. Audienta TVR a crescut. Daca TVR ar difuza doar filmari cu Toma Caragiu, ar avea audienta mai buna. Nu inteleg dorinta unora de a-si angaja toata familia. Nu vrei sa-ti lasi familia acasa si sa-i intretii tu dintr-un salariu cinstit? Lucrurile ar intra pe un fagas normal si productiv.

Trimite un comentariu