Skip to main content

Monica Gubernat, oficial președintele CNA. A trecut de votul Parlamentului

 
Monica Gubernat, oficial președintele CNA. A trecut de votul Parlamentului

Monica Gubernat, președintele propus al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost validată astăzi în plenul Parlamentului. Gubernat este la al doilea mandat de șase ani în CNA, la propunerea PSD. 

Publicitate

Noua șefă CNA a fost validată cu 230 de voturi „pentru” și 96 „împotrivă”. 

CNA a rămas fără președinte încă din luna decembrie a anului trecut, după ce mandatul Laurei Georgescu a ajuns la final. 

Abia la finalul lunii martie Consiliul s-a reunit pentru a-și alege președintele. S-a depus o singură candidatură, Monica Gubernat, aleasă prin vot secret de șapte din cei 11 membri ai forului audiovizual, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.   

Amintim că în luna decembrie a lui 2018 structura Consiliului Național al Audiovizualului s-a modificat. Șapte membri au primit mandate noi, de șase ani.

Este vorba despre: Monica Gubernat (PSD), aflată la al doilea mandat în CNA, Ramona Elena Sorescu (PSD), Nicolaie Sorescu Bălașa (PSD), Alexandru Kocsis Cristea (PNL), Borsos Orsolya Eva (UDMR), aflată la al doilea mandat în CNA, Cristina - Ancuța Pocora (fost deputat PNL) și Răsvan Popescu, cel mai vechi dintre membrii, aflat în CNA din 2000.

Consiliul Național al Audiovizualului este format din 11 membri:

Ramona Sorescu,
Nicolaie Bălașa,
Alexandru Kocsis,
Orsolya Borsos,
Cristina - Ancuța Pocora
Răsvan Popescu
Radu Herjeu,
Dorina Rusu
Gabriel Tufeanu
Radu Călin Cristea
Monica Gubernat

Cine este Monica Gubernat, noul președinte CNA:

Conform site-ului instituției, Monica Gubernat, doctorand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative în domeniul comunicării publice, este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002).

A facut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004. A lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului).

A fost consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale şi formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.

A intrat în Consiliul Național al Audiovizualului pentru prima dată în 2012, tot la numirea PSD. În 2018, a primit un nou mandat de membru titular, pe o perioadă de șase ani.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu