Skip to main content

REACŢIE. Rectorul Universităţii Bucureşti cere demiterea prodecanului Facultăţii de Teologie, pentru declaraţiile despre viol, sex şi musulmani

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

REACŢIE. Rectorul Universităţii Bucureşti cere demiterea lui Vasile Răducă, prodecanul Facultăţii de Teologie, pentru declaraţiile despre viol.

Publicitate

„Universitatea din Bucureşti se delimitează public de declaraţiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile. Rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. Mircea Dumitru, a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea şi înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie”, arată un comunicat remis de Universitatea Bucureşti, publicat de site-ul EducaţiePrivată.ro.

Citeşte şi: Derapaj grav la Trinitas, radioul Patriarhiei. Despre sex, viol şi musulmani. Sarcina după un viol: poate e un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete

Reacţia vine în contextul unui derapaj de la Radio Trinitas, semnalat astăzi de Paginademedia.ro, aici. Preotul Răduca, din postura de invitat al unei emisiuni, a făcut mai multe afirmaţii deplasate despre sex, viol şi musulmani.

„Vă rog să reţineţi, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul.”

Este unul dintre răspunsurile date unei ascultătoare de prodecanul Facultăţii de Teologie, invitat la postul de radio Trinitas, care aparţine Patriarhiei.

Cazul a fost discutat de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Radio Trinitas a fost sancţionat cu o somaţie întrucât se află la prima abatere.

Citeşte declaraţiile preotului la emisiunea de pe Trinitas, aici

Reprezentanţii Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, s-au delimitat de afirmaţiile prodecanului Vasile Răducă. Ce a spus Bănescu în faţa CNA:

„Nu pot decât să exprim foarte clar, de la început, că ne aflăm într-o situaţie deplorabilă. Părintele profesor Răducă, pe care şi eu l-am avut profesor, este un om care atunci când se implică într-o discuţie devine destul de pătimaş.

N-am venit să-l scuz, chiar mă detajez radical de absolut toate afirmaţiile făcute de acesta.”

Comunicatul remis de Universitatea Bucureşti, pe larg.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alina Androne Alina Androne
    Pai nu e greșit sa folosești prezervativul,sau sa te *** eventual dacă asta îți creeaza plăcerea,in concepția omului de rând.Parintele a prezentat lucrurile din punct de vedere teologic,adică Biserica nu accepta nici un mijloc de contracepție pt ca este o intervenție in cursul normal și biologic al organismului și a demonstrat biologic ce se întâmpla dacă îl folosești și tocmai din acest motiv Biserica Ortodoxa nu este de-acord! Nu a impus nimănui,fiecare face ce ii place la casa lui!sex de toate tipurile cu sau fără prezervativ,cu soțul /soția ,amantul/amanta pisica,vaca , curca ,cu mâna ,piciorul,batul,morcovul,pomul ,păpușa gonflabila și toate cum ii e omului mai bine.Dar PREOTUL a arătat doar poziția Bisericii! Și?????ce e greșit??????Omul e citit ,a studiat și parastudiat ,a făcut cercetare și a rămas devotat bisericii pe care o slujește și care e-a spălat pe mâini de el!Daca vreți sa fiți corecți,blamați întreaga ortodoxie și demiteți-i pe toți începând cu purtătorul de cuvânt,decanul care a a-a lepădat ca Iuda și toți pupincuristii Facultății de Teologie,care ling mâinile Patriarhului de nu mai are nevoie de apa și săpun,și in spate îl înjură de nici dracu nu a suit de înjurăturile lor ,pt ca le cere bani pt postul de radio Trinitas și TV
  • didi didi
    preotii astia sunt ***, anacronici si depasiti de realitate. oamenii astia traiesc in continuare in epoca de piatra, se inchina cand fulgera si tuna si se roaga sa ploua cand e seceta.
    despre ce *** vorbim? atat timp cat ii primim in case cu botezul, cu sfanta maria si cu alte ***, suntem partasi la *** asta.
    am citit si declaratiile alea ca daca *** cu prezervativ, inseamna ca te ***. asa si? ce e gresit *** *** in general si cu prezervativ in special si ce e gresit *** masturba?
  • dan petrea dan petrea
    OI mare rusine pentru Facultatea de Teologie a Universității bucurestene să aibă asemenea cadre didactice. Ar trebui deferit Comisiei de etică. De urgenta.

Trimite un comentariu

sus