Skip to main content

Cazul Sorina, taxat de CNA. B1 TV, Romania TV și Realitatea TV sancționate. Ce amenzi au luat și de ce

 
Cazul Sorina, taxat de CNA. B1 TV, Romania TV și Realitatea TV sancționate. Ce amenzi au luat și de ce

După discuții în trei ședințe pe cazul Sorina, membrii CNA au ajuns la un consens. Au decis sancționarea posturilor B1 TV, Romania TV și Realitatea TV pentru derapaje în reflectarea cazului.

Publicitate

Emisiunile au fost sancționate în special pentru că invitații au răspândit teorii potrivit cărora Sorina ar fi fost adoptată pentru trafic de organe. 

Toate propunerile de amendare care au trecut i-au aparținut lui Radu Herjeu, membru CNA.

El spunea în ședința din 25 iulie, în care s-a discutat prima dată acest caz:

„Am senzația că toată povestea a plecat de la asistenții maternali. Ei au încercat să folosească absolut orice să oprească adopția. Avocatul lor aruncă în spațiul public toate aceste bănuieli.

Eu nu spun că nu există trafic de persoane și organe, problema este preluarea în discursul public a unor suspiciuni.

Subiectul era dacă procuroarea s-a purtat potrivit legii. Eu habar nu am dacă acea procedură a fost legală sau nu. Am aflat că procedura de adopție a fost legală.

Mi se pare un caz că în loc să fie jurnaliști, oamenii din televiziuni sunt răspândaci.” 

Cum s-au împărțit sancțiunile: 

B1 TV - 10.000 de lei, pentru Actualitatea românească din 21 iunie și Dosar de politician din 24 mai – art. 3.2 din Legea Audiovizualului, art.40.2 și 4, art. 64.1. a și b din Codul audiovizualului

Romania TV - 15.000 de lei, pentru emisiunea România la raport din 25 iunie – art.3.2 din Legea Audiovizualului, art. 64.1. a și b și a art.40.4 din Codul audiovizualului

Realitatea TV - somație, pentru emisiunea Realitatea Românească din 23 iunie – art. 64.1. b din Codul Audiovizualului

Pe lângă sancțiunile propuse de Radu Herjeu, Dorina Rusu, membru CNA, a propus sancționarea Romania TV și B1 TV cu câte 20.000 de lei, și a postului Realitatea TV cu 15.000 de lei. Niciuna dintre propuneri nu a reușit să atragă mai mult de trei voturi. 

Monica Gubernat, președintele CNA, a propus somații pentru toate cele trei posturi. 

Citește și: Cazul „Sorina” stârnește discuții (și) la CNA. Digi 24, singurul post care nu a derapat. Momentan niciun post nu a fost sancționat


Citește și: A doua tură de discuții pe cazul Sorina, CNA, nicio decizie

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • daca tot *** pe americani,ce ar fi sa ne aducem aminte de cum a murit TEO PETER,si,***i,l-au salvat pe nenorocitul ala de soldat america,care bine mersi,isi *** la MIAMI..sau,cum,la DEVESELU,in momentul adevaratei anchete de la Caracal,un avion a decolat de la Kogalniceanu cu amatorii americani de ***,***..***.
  • Dl. Herjeu- Beloyannis nu a spus nici o macar o singură vorbă inteleaptă? Nimic din invatatura primita de la Voiculescu si Sebi Ghița?

Trimite un comentariu