Skip to main content

Cazul Caracal. CNA analizează cum a fost reflectat de televiziuni. Ce au reclamat telespectatorii

 
Cazul Caracal. CNA analizează cum a fost reflectat de televiziuni. Ce au reclamat telespectatorii

Cazul Caracal, mai exact modul în care televiziunile au relatat ce s-a întâmplat, a ajuns pe masa CNA. Sunt zeci de pagini de monitorizări, dată fiind acoperirea evenimentului pe TV.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului s-a reunit astăzi în ședință publică pentru a analiza cazul Caracal, după ce au fost făcute rapoarte de monitorizare pentru primele două zile de mediatizare a tragediei. 

Sunt zeci de pagini de monitorizări pentru posturile de știri Romania TV, B1 TV, Digi24, Realitatea TV, Antena 3 și posturile generaliste Pro TV, Antena 1, TVR, National TV și Prima TV.

Dar vor fi analizate și câteva posturi locale de televiziune din Olt și Dolj.  

Ca procedură, forul s-a reunit și este în curs de vizionare a imaginilor cu posibile probleme, difuzate pe posturile de televiziune în zilele de 27 și 28 iulie. Apoi, reprezentanții fiecărui post sunt audiați, pentru a răspunde eventualelor întrebări ale membrilor.

Propunerile de sancționare se vor face după ce vor fi analizate toate posturile. 

Forul a primit câteva reclamații, însă membrii au decis să se facă o monitorizare „de linie” a respectivelor zile. 

Ce au reclamat petenții:

  • Difuzarea momentelor extrem de dureroase cu reacțiile pe care le-au avut familiile fetelor din Caracal la aflarea veștii că Dincă și-a recunoscut crimele. 
  • Prezentarea imaginilor cu rămășițele umane găsite în curtea suspectului.
  • Zvonul lansat/preluat de unele televiziuni, potrivit căruia cazul respectiv are legătură cu o rețea de prostituție creată pentru militarii americani de la Deveselu.
  • Mediatizarea excesivă, pe aproape toate canalele de televiziune a evenimentelor petrecute la Caracal; 
  • Se țin cursuri de criminalistică cu detalii care chiar afectează emoțional orice persoană normală la cap și face apel la oprirea difuzării informațiilor detaliate și repetate despre acest subiect;
  • Jurnaliștii emit o presiune față de anchetatori care trebuie să cerceteze cazul mai sus menționat.
  • Nu putem accepta telejustiția – ex. dl Alexandru Cumpănașu spune la TV: dacă anchetatorii nu merg pe pistele indicate de noi (și aici se referă la familie) atunci voi face public toate informațiile pe care le am (legăturile dl Dincă cu lumea interlopă, magistrați și oameni politici).

Citește și: VIDEO. Crimele din Caracal. "Piața media a fost invadată de informații neverificate!" Ce greșeli au făcut posturile TV. Radu Herjeu, CNA


Citește și: Cazul Caracal ca un reality show. "Alexandra trăiește!" pe posturile de știri. Ce stații au pus pe burtieră titlul


Cazul Caracal. Chiar totul pentru audiență! Acces Direct întreține teoria conspirației: intrați în direct dacă știți ceva! Mara Bănică, Lazarus la indigo

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu