Skip to main content

Separare în Intact: se despart redacțiile Observator și Antena 3. Se pregătește și un nou post de radio

 
Separare în Intact: se despart redacțiile Observator și Antena 3. Se pregătește și un nou post de radio

Separare în interiorul grupului Intact. Jurnalele Observator (Antena 1) și redacția postului de știri Antena 3 se vor separa. Este vorba de o "reorganizare", spun cei de la Intact.

Publicitate

De acum înainte, Antena 3 și Observatorul vor avea echipe separate și coordonatori diferiți. Mai mult, redacțiile vor fi mutate, fizic, în altă parte a clădirii în care funcționează Antenele.

"Antena 3 și Observator vor intra într-o etapă nouă de dezvoltare, care va presupune echipe separate, resurse distincte, gestionate de două companii din cadrul Intact Media Group (Antena 3, respectiv Antena Group)", spune anunțul.

Actualul director editorial al Observatorului "va fi mutată pe o poziție de management în interiorul grupului".

"Pentru că dezvoltarea va însemna extindere, inclusiv de activitate (apar produse și vor crește unele existente), va fi necesar să relocăm echipa redacțională a Observatorului într-un alt spațiu, dar în aceeași clădire", se arată într-un mesaj intern pe care Paginademedia.ro îl publică în continuare.

Totodată, Intact anunță, într-un comunicat de presă, că se pregătește și lansarea unui nou post de radio.

În ce context vine mutarea?

Separarea de la Observator vine în contextul în care principalul jurnal al Antenei 1 a cunoscut, în ultimele luni (după ce Acces Direct a ieșit din grilă), o cădere puternică în audiențe. În luna august, de exemplu, Observatorul de la 19 (altădată în primele locuri, după Pro TV) a căzut, la vinel național, aproape de locul 20. În multe zile, a fost depășit de Știrile Kanal D.

Totodată, Observatorul, din punct de vedere editorial, era diferit de Antena 3. În ultima lună, a avut și momente de "apropiere": Ioana Ramona Bruynseels, candidata umaniștilor - partid fondat de Dan Voiculescu - a avut parte de promovare într-un reportaj și pe Antena 1.

Vezi audiențele emisiunilor de știri în luna august, AICI

Citește și: VIDEO. Cum e promovată Bruynseels, candidata lui Voiculescu, pe posturile lui Voiculescu. E pe locul doi, după Iohannis. La ce? Știri cu ea și la sport!  

Mai mult decât atât, cele două mărci ale Intact se vor sparge în două, adică vor fi operate de două firme diferite și vor fi coordonate de două echipe distincte ale grupului Intact. 

Firma Antena 3 se va ocupa de postul de știri Antena 3  

Antena Group va opera brandul de știri de la Antena 1, Observator.

„Această soluție este rezultatul unei analize privind identitatea produselor și eficiența pe termen mediu și lung a fiecăreia dintre cele două entități media”, arată un mesaj intern primit de angajații celor două posturi și obținut de Paginademedia.ro. 

Ce spune comunicatul intern:

 • Conținutul editorial de la Antena 3 va fi gândit de Adrian Ursu și Alin Romașcan.
 • Gabriel Hizo (editorial) și Octavian Basoc (operațional) se vor ocupa de Observator, adică de jurnalele TV și de platforma online, din partea Antena Group.
 • Adela Badea va mai fi doar o perioadă director editorial al Obervatorului.
 • Redacția Observatorului se va muta inclusiv într-un alt spațiu, din aceeași clădire, arată același mesaj intern.
 • "Pentru că dezvoltarea va însemna extindere, inclusiv de activitate (apar produse și vor crește unele existente), va fi necesar să relocăm echipa redacțională a Observatorului într-un alt spațiu, dar în aceeași clădire."
 • "Această soluție este rezultatul unei analize privind identitatea produselor și eficiența pe termen mediu și lung a fiecăreia dintre cele două entități media."

Se pregătește un nou post de radio

Mutarea de la Observator este anunțată de Antena Group și printr-un comunicat de presă. Comunicatul puncteazâ și faptul că se pregătește și un nou post de radio.

"Acest proces amplu va presupune atât apariția unor produse media noi (un post de radio în FM și extinderea diviziei online), precum și creșterea celor existente", spun oficialii Intact.

Comunicatul intern al Intact:

Dragi colegi,

Antena 3 și Observator vor intra într-o etapă nouă de dezvoltare, care va presupune echipe separate, resurse distincte, gestionate de două companii din cadrul Intact Media Group (Antena 3, respectiv Antena Group).

Pentru că dezvoltarea va însemna extindere, inclusiv de activitate (apar produse și vor crește unele existente), va fi necesar să relocăm echipa redacțională a Observatorului într-un alt spațiu, dar în aceeași clădire.

Această soluție este rezultatul unei analize privind identitatea produselor și eficiența pe termen mediu și lung a fiecăreia dintre cele două entități media.

Pentru fiecare dintre voi, ne vom strădui ca acest proces să producă minime perturbări. Echipele redacționale și de producție vor continuă să lucreze ca și până acum. Nevoile fiecărei stații vor determina completarea schemei de personal tocmai pentru ca separarea să nu afecteze activitatea celor două produse media.

Adi Ursu și Alin Romașcan vor gândi conținutul și, respectiv, fluxul de producție, precum și dezvoltarea noilor produse pentru Antena 3, în noul ei model de business.
Gabi Hizo (editorial) și Tavi Basoc (operațional) se vor ocupa de Observator (jurnalele TV și platforma online) din partea Antena Group, rolul de manager de proiect pe perioada tranziției revenindu-i lui Tavi.

Adela Badea va coordona în continuare Observator în calitate de director editorial, urmând, ca la finalul procesului, să preia o altă poziție de management în interiorul grupului.

În următoarea perioadă fiecare echipă de proiect va gândi etapele și acțiunile necesare. Este un proiect amplu și în care contează aportul, implicarea și responsabilitatea fiecăruia dintre voi, astfel încât să putem consemna un succes și să atingem obiectivele propuse cât mai curând.

Adela, Adi, Alin, Gabi și Tavi vor fi cei care, alături de doamna Sabina Petre și de Mihai Ioniță, vă vor oferi detalii despre etapele acestui proiect și vă pot răspunde la întrebări fiecăruia dintre voi.

Vă mulțumim pentru efort și implicare!

Consiliul Director Antena Group

Consiliul Director Antena 3

Citește și: VIDEO. Cum e promovată Bruynseels, candidata lui Voiculescu, pe posturile lui Voiculescu. E pe locul doi, după Iohannis. La ce? Știri cu ea și la sport!


AUDIENȚE știri AUGUST. Observatorul de la 19:00, cădere în gol până pe locul 19 în toată țara. România TV, creșteri și pe știri cu cazul Caracal

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Tot degeaba dacă rămân psd-iști. Pot incerca sa scoată politicul de tot, dar ce stiri mai sunt alea.
 • Ce visezi "milica" ? Pensionarii inca sunt la "Antena 1". Pe national 2.3 si pe comercial doar 2.1 rating. Si dublu la tineri pentru "Pro TV". Te faci ca nu vezi ?
  https://www.paginademedia.ro/2019/09/audiente-stiri-luna-august-antena-1-la-finalul-clasamentului
 • Ce visezi "milica" ? Pensionarii inca sunt la "Antena 1". Pe national 2.3 si pe comercial doar 2.1 rating. Si dublu la tineri pentru "Pro TV". Te faci ca nu vezi ?
  https://www.paginademedia.ro/2019/09/audiente-stiri-luna-august-antena-1-la-finalul-clasamentului
 • Sa o aducă pe Bianca Drăgușanu la pupitrul Obositor nu este o idee rea.si Naomy cred că ar face audiența bună.eu așa zic că să crească audiența celor de la lanterna 1,2,3,4 care o fi lanterna
 • Faceti un exercitiu. Uitati-va la observator si la kanal d, stirile de acum, sa vedeti ca nu e intamplator, ca nu degeaba unii au crescut, altii s-au dus in cap
 • Vad o pleiada de șefi care au dat chix, rotiti intre ei pe functii babane. Drama Observatorului e ca nu are emotie, nici continut. Si, mai ales, reporteri care sa faca diferenta. Degeaba ii ingropi in saci cu bani pe alde Sabina Ursu si Romascan, daca iti tratezi reporterii ca pe niste sclavi. Aduceti 4-5 seniori f buni, cu idei si tupeu, platiti-i la nivelul baronilor din redactie (care oricum sunt blazati) si treburile vor merge ca unse.
 • Observatorul ar creste daca ar fi prezentat pe fundal de manele si cu multe injuraturi, avand in vedere ca publicul antualetei 1 este format in majoritate din asistati si needucati!
 • Poate sa o aduca si pe Bianca Draguseanu, ca tot mereu vor fi aproape de Esca poate mai departe profesionisti lui peste poate il pune pe varanul sa prezinte

Trimite un comentariu