Skip to main content

Estrada TV riscă să rămână fără licență după modelul OTV. Stelian Fulga, șeful televiziuni, a făcut circ la CNA

 
Estrada TV riscă să rămână fără licență după modelul OTV. Stelian Fulga, șeful televiziuni, a făcut circ la CNA

CNA, încă o ședință cu scandal. De data aceasta, cu „vindecătorul” Stelian Fulga, de la Estrada TV, în rol principal.

Publicitate

Moderatorul și vindecătorul Stelian Fulga a fost invitat de Consiliul Național al Audiovizualului pentru a da explicații despre o serie de amenzi pe care televiziunea le-a primit și pe care nu le-a plătit.

Motivul? CNA poate retrage licența televiziunilor care nu fac dovada plății amenzilor în termen de șase luni de când au primit-o. Acesta a fost și motivul pentru care Dan Diaconescu a pierdut licența OTV, în anul 2013.  

Departamentul juridic al CNA a precizat că televiziunea Estrada TV are patru amenzi mai vechi de șase luni pentru care nu s-a făcut dovada plății

Care sunt amenzile: 

  • 50.000 de lei (o amendă redusă de instanță de la 100.000 de lei), pe care Estrada TV a primit-o în 2015
  • 20.000 de lei amendă, primit tot în 2015, o decizie rămasă definitivă și după ce a fost contestată în instanță. 
  • 10.000 de lei, amendă pe care postul a primit-o în septembrie 2016. Contestată în instanță
  • 65.000 de lei amendă, pe care postul a primit-o în mai 2015. Contestată în instanță. 

Reprezentanții Estrada TV au primit răgaz pănă marți pentru a a duce dovada plății amenzilor, sau CNA poate retrage licența postului. 

Prezent în fața membrilor CNA, Stelian Fulga, care s-a prezentat drept director general al postului, a făcut un adevărat circ, reproșându-le membrilor că doar postul său primește amenzi uriașe de „un miliard”, în timp ce restul televiziunilor controlate politici nu primesc „niciun leu” amendă. Discuțiile au fost așa de aprinse încât parte din reprezentanții televiziunilor, prezenți în ședință, au părăsit sala. 

Redăm în continuare din schimbul de replici dintre Stelian Fulga și membrii CNA 

„Vreau să știu de la dânsul (reprezentant al departamnentului juridic - n.r.) de cât este prima amendă”, și-a început pledoaria Stelian Fulga. 

„Poate să fie și de un leu, domnul Fulga, dumneavoastră sunteți obligat, conform legii, să o plătiți”, i-a răspuns Monica Gubernat, președintele CNA. 

Stelian Fulga:

„Pe mine aicea ați venit ca să mă judecați sau ca să avem dialog? Ați văzut dumneavoastră ce fac alte televiziuni seară de seară? A mai fost vreo televiziune amendată cu un miliard până când să fiu eu la televiziunea Estrada?

Spuneți una și eu plec acum de aici. Acum mi s-a dat o amendă de două miliarde. Eu de 7 luni de zile dau reluări expres ca să văd dacă mai mi se dă amendă. Eu din data de 18 martie nu am mai fost la televiziune.

Am vrut să văd dacă mi se mai dă amendă și mi s-a dat două miliarde. Ce vreau ca să vă spun. În urmă cu șapte, opt ani, eu am vrut să fac o televiziune, Full TV, și de aici m-ați respins pentru că m-ați asociat cu Dan Diaconescu. Eu vă spund e atâți ani să se desemneze o comisie de aici, de la dumneavoastră, că tot ce fac eu este natural.”

Dan Fulga i-a luat la rost pe membrii, că nu au pregătire medicală. „Cum îmi dați mie amendă dacă nu aveți pregătirea necesară în domeniu?”. 

Când președintele TV a încercat să-l liniștească pe invitat și să dea cuvântul altui membru, Fulga a insistat: „Dați-mi voie ca să vorbesc. Că nu dumneavoastră plătiți amenda, eu o plătesc. Doamnă, lăsați-mă ca să vorbesc și eu. Dumneavoastră m-ați chemat pe mine, nu eu am venit aici.”

În replică, Dorina Rusu, membru CNA, i-a răspuns că amenzile au fost date pentru încălcarea legii audiovizualului. „Le-ați dat oamenilor niște iluzii că puteți să le vindecați boli grave. În secolul 21 ați spus că puteți vindeca cancerul.”

Stelian Fulga

„Dumneavoastră, televiziunile mari care nu le dați nicio amendă, ați văzut cazul Dincă, își fac reclamă. Televiziunea nu a luat niciun ban de la nimeni. Știți că toți pacienții care vin la mine vin de la medic? Eu v-am spus că nu sunt în competiție cu niciun medic? Eu sunt inginer.”

Televiziunea Estrada TV a primit licență de la CNA în anul 2013 și s-a lansat în anul 2014. Pe atunci, era un proiect cu acoperire regională și cu fostul deputat Valentin Iliescu, acționar. Ulterior, televiziunea a devenit una cu acoperire națională și a intrat în lista must carry, a posturilor libere la retransmisie.   

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pagina de medio facea saptamana trecuta misto de gramatica lui Fulga. Cand colo, ce scrie aceeasi pagina de media azi? Citat: "Stelian Fulga, șeful televiziuni, a făcut circ la CNA"

Trimite un comentariu