Skip to main content

POVESTEA PORCILOR. Crescătorii de porci Mangaliţa cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Nu e glumă! Ce i-a supărat?

 
POVESTEA PORCILOR. Crescătorii de porci Mangaliţa cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Nu e glumă! Ce i-a supărat?

Mangaliţa nu vrea să fie asociat cu... Mangaliţa. Asociaţa Crescătorilor de Suine Mangaliţa s-a supărat pe Antena 1, post care va avea un serial cu numele Mangaliţa (numele unei localităţi fictive din film).

Publicitate

Ce i-a supărat pe crescătorii de porci? De ce sunt atât de porniţi, încât cer Antena 1 să redenumească serialul de comedie Mangaliţa, cel care are premiera în această săptămână?

Au trimis şi un document oficial cătra staţie.

Grave prejudicii pentru crescătorii oneşti

Asocierea dintre serialul postului Intact şi rasa de animale „aduce prejudicii grave crescătorilor oneşti”, notează un document trimis de Asociaţia Crescătorilor de Suine Autohtone Mangaliţa şi Bazna către Antena 1, obţinut de Paginademedia.ro.

„Rasa de suine Mangaliţa reprezintă mândria României, sub nici o formă nu reprezintă furt, lipsă de respect, păcăleală, muncă puţină cu profit maxim, dezinteres”, subliniază documentul.

Contactaţi de Paginademedia.ro, reprezentanţii asociaţiei susţin că au depus, recent, o cerere de înregistrare a mărcii „Mangaliţa” la OSIM.

„Nu vrem să intrăm în conflict cu cei de la Antena 1, însă vrem ca ei să schimbe numele serialului”, au mai spus aceştia pentru Paginademedia.ro.

Pe de altă parte, contactaţi de Paginademedia.ro, reprezentanţii Antena 1 au precizat că marca „Mangaliţa” este deja înregistrată la OSIM, în categoria de „telecomunicaţii, difuzarea de programe radio şi/sau TV”.

Cererea pentru marca Mangaliţa a fost depusă de Antena Group încă din primăvară, după cum arată captura de mai jos:

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Senache Senache
  Cele două idei mari și late pe care le poți extrage din articol:
  1.Mangalița (serial tv) se preconizează drept o PORCărie
  2.Mangalița (rasa de porc) e mai plăcută vizual (și gustativ) față de serial.
  Ei, acum poate e o coincidență dar nenea ăsta din reclama din link nu e primarul din Mangalița ??
  Primarul din serial se vrea întruchiparea lui Dragnea...
  Dragnea=ferma de porci
  Actorul : (primar în serial) = măcelar în reclamă mezeluri
 • yo yo
  pai una e mangalita si alta e mangalița :)))
 • Radescu Radescu
  Și cum să-ii zică, bhey, ... MANAGLITA, băi ... SUINOSILOR ?!? ASA IE GHINE ???
 • marian marian
  Eu am crezut ca asta-i imaginea antenutei acum imaginea este buna imi plac porcii mai ales aceasta rasa
 • marian marian
  Foarte bine se numeste furt de nume , trebuia si pro sa-i dea in judecata pentru copie, trebuia sa cumpere licenta ,,
 • Adrian Adrian
  Mangalița pus ca titlu induce clar ideea ca filmul este o porcărie. Deci e o idee neinspirata si necomerciala. Păcat. E ca si cum ti-ai boteza copilul *** Popescu. Ce vina are el? Asa si cu titlul ăsta, ce vina au porcii?
 • Andrei Andrei
  De amintit că "Mangalița" nu era brand până acum.Ci doar denumirea populară a unei rase de porci...nici măcar denumire știintifică nu era.Așa ca Antena 1 nu este obligată de către vreo autoritate să schimbe acest nume dar având în vedere această cerere...cred că l-ar fi schimbat...dar nu acum când serialul are premiera duminică.Plus că numele serialului probabil este reamintit de prea multe ori în serial ceea ce ar însemna că proiectul să fie anulat.Lucru ce și l-ar permite HBO sau Netflix.Nu cred că vreo televiziune din România și-ar permite să anuleze un proiect în baza unei astfel de cereri
 • abc abc
  daca si crescatorilor de porci le e rusine cu serialul...
 • D D
  Vai... Serialul putea sa se numeasca "Mangalienii", sau "Mangalii".
  Caut pe "google" cuvantul "mangalita", imi apare respectivul animal; nu serialul de pe "Antena 1".
 • leto leto
  Nu poate sa-mi fie niciodata mila de niste crescatori de porci. Nu poti castiga o paine decat daca tai porci?
  Pe de alta parte Antena da dovada de amatorism din nou. O simpla cautare pe net le-ar fi aratat ca numele gasit de ei nu este original.

Trimite un comentariu

sus