Skip to main content

POVESTEA PORCILOR. Crescătorii de porci Mangalița cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Nu e glumă! Ce i-a supărat?

 
POVESTEA PORCILOR. Crescătorii de porci Mangalița cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Nu e glumă! Ce i-a supărat?

Mangalița nu vrea să fie asociat cu... Mangalița. Asociața Crescătorilor de Suine Mangalița s-a supărat pe Antena 1, post care va avea un serial cu numele Mangalița (numele unei localități fictive din film).

Ce i-a supărat pe crescătorii de porci? De ce sunt atât de porniți, încât cer Antena 1 să redenumească serialul de comedie Mangalița, cel care are premiera în această săptămână?

Publicitate

Au trimis și un document oficial cătra stație.

Grave prejudicii pentru crescătorii onești

Asocierea dintre serialul postului Intact și rasa de animale „aduce prejudicii grave crescătorilor onești”, notează un document trimis de Asociația Crescătorilor de Suine Autohtone Mangalița și Bazna către Antena 1, obținut de Paginademedia.ro. 

„Rasa de suine Mangalița reprezintă mândria României, sub nici o formă nu reprezintă furt, lipsă de respect, păcăleală, muncă puţină cu profit maxim, dezinteres”, subliniază documentul.

Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții asociației susțin că au depus, recent, o cerere de înregistrare a mărcii „Mangalița” la OSIM. 

„Nu vrem să intrăm în conflict cu cei de la Antena 1, însă vrem ca ei să schimbe numele serialului”, au mai spus aceștia pentru Paginademedia.ro.  

Pe de altă parte, contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții Antena 1 au precizat că marca „Mangalița” este deja înregistrată la OSIM, în categoria de „telecomunicaţii, difuzarea de programe radio şi/sau TV”.

Cererea pentru marca Mangalița a fost depusă de Antena Group încă din primăvară, după cum arată captura de mai jos:

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Cele două idei mari și late pe care le poți extrage din articol:
  1.Mangalița (serial tv) se preconizează drept o PORCărie
  2.Mangalița (rasa de porc) e mai plăcută vizual (și gustativ) față de serial.
  Ei, acum poate e o coincidență dar nenea ăsta din reclama din link nu e primarul din Mangalița ??
  Primarul din serial se vrea întruchiparea lui Dragnea...
  Dragnea=ferma de porci
  Actorul : (primar în serial) = măcelar în reclamă mezeluri
 • Foarte bine se numeste furt de nume , trebuia si pro sa-i dea in judecata pentru copie, trebuia sa cumpere licenta ,,
 • Mangalița pus ca titlu induce clar ideea ca filmul este o porcărie. Deci e o idee neinspirata si necomerciala. Păcat. E ca si cum ti-ai boteza copilul *** Popescu. Ce vina are el? Asa si cu titlul ăsta, ce vina au porcii?
 • De amintit că "Mangalița" nu era brand până acum.Ci doar denumirea populară a unei rase de porci...nici măcar denumire știintifică nu era.Așa ca Antena 1 nu este obligată de către vreo autoritate să schimbe acest nume dar având în vedere această cerere...cred că l-ar fi schimbat...dar nu acum când serialul are premiera duminică.Plus că numele serialului probabil este reamintit de prea multe ori în serial ceea ce ar însemna că proiectul să fie anulat.Lucru ce și l-ar permite HBO sau Netflix.Nu cred că vreo televiziune din România și-ar permite să anuleze un proiect în baza unei astfel de cereri
 • Vai... Serialul putea sa se numeasca "Mangalienii", sau "Mangalii".
  Caut pe "google" cuvantul "mangalita", imi apare respectivul animal; nu serialul de pe "Antena 1".
 • Nu poate sa-mi fie niciodata mila de niste crescatori de porci. Nu poti castiga o paine decat daca tai porci?
  Pe de alta parte Antena da dovada de amatorism din nou. O simpla cautare pe net le-ar fi aratat ca numele gasit de ei nu este original.

Trimite un comentariu