Skip to main content

Patreon, platforma de donaţii populară şi în România, ar vrea un sistem de împrumuturi către creatorii de conţinut

 
Foto | TechCrunch
Foto | TechCrunch

Patreon, platforma de donaţii populară şi în România, vrea să dezvolte noi servicii pentru a ajuta creatorii de conţinut de pe internet.

Publicitate

Jack Conte, şeful platformei, a spus că printre noile servicii ar putea exista şi un sistem de împrumuturi către creatorii de conţinut, scrie site-ul Variety.

„Nimeni nu contruieşte ceva pentru creatorii de conţinut. Chiar şi platformele care spun că lucrează pentru creatori nu o fac, publicitarii sunt clienţii lor”, a spus Jack Conte, CEO Patreon, citat de Variety.

Platforma gândeşte şi alte modalităţi de a oferi finanţări artiştilor, precum şi servicii ca asigurările de sănătate.

Conte a mai adus în discuţie şi cât de dificil e pentru un creator de conţinut să ia un împrumut de la bancă. S-a folosit chiar de propriul exemplu. Când banca de la care a vrut să ia un împrumut i-a cerut sursele de venit, el a trimis raportul de vânzări de pe platforma iTunes.

La vremea respectivă era muzician şi cânta într-o trupă.

„Artiştii ar trebui recompensaţi cinstit pentru munca lor. E mult mai bine pentru sistemul economic ca oamenii care fac internetul mai viu şi mai interesanţi să fie susţinuţi”, a mai completat acesta.

Patreon a devenit popular şi în România. Vloggeri, gameri, creatori de conţinut, activişti şi chiar jurnalişti folosesc platforma pentru a obţine donaţii din partea fanilor sau a cititorilor.

„În 2019, Patreon se aşteaptă să distribuie peste 500 de milioane de dolari, din donaţii, către creatorii de conţinut din întreaga lume”, a mai spus Conte pentru Variety.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus