Skip to main content

"Automat" pentru comunicatele de presă: introduci datele, iese comunicatul. 2Value, platformă pentru companii şi jurnalişti

 
"Automat" pentru comunicatele de presă: introduci datele, iese comunicatul. 2Value, platformă pentru companii şi jurnalişti

Un fel de "automat" care ajută companiile să scrie comunicatele de presă. Cum? Introduci informaţiile pe care le ai, iar un soft îţi sugerează cum să le aranjezi, astfel încât să rezulte un comunicat.

Publicitate

Este, pe scurt, ideea noii platforme 2Value.ro, lansată de agenţia de PR Tudor Communication.

Platforma se adresează atât companiilor mici (care nu au un departament de PR, iar în felul acesta sunt ghidate cum să-şi facă un comunicat), dar şi jurnaliştilor, care au acces la comunicatele de presă ale celor înscrişi în platformă.

Cum funcţionează site-ul?

Mihaela Tudor, managerul agenţiei Tudor Communication, a explicat într-o conferinţă de presă cum va funcţiona platforma şi cum va ajuta firmele mici să-şi promoveze mesajele în presă.

„Ideea noastră a pornit de la jurnaliştii care se plâng că primesc comunicate de presă scrise prost sau care nu au valoare de informaţie. Vrei să-i ajutăm să îşi selecteze informaţiile dintr-o plajă largă de conţinut, un conţinut scris jurnalistic”, spune aceasta.

Concret, sistemul este următorul:

  • Firmele introduc în platformă informaţiile pe care vor să le comunice în spaţiul public, iar softul acesteia îi ajută să pună toate informaţiile în forma unui comunicat de presă.
  • Practic, algoritmul va avea câţiva paşi obligatorii, care ţin de redactare, informaţie şi formă a materialului.
  • Înainte de publicare, unul dintre redactorii agenţiei va verfica modul în care este scris şi prezentat comunicatul, iar apoi îl va publica în feed.
  • Documentul va fi trimis automat către un anumit segment de jurnalişti, în funcţie de domeniul pe care îl acoperă.

Şefa agenţiei a mai spus că rolul 2Value este şi de a face educaţie şi de a ajuta companiile mici şi mijlocii, care nu au echipe de PR, să-şi promoveze mesajele în presă.

De menţionat că accesul pe site este gratuit pentru jurnalişti şi pe bani pentru companii. Primul comunicat de presă trimis este gratuit, menţionează reprezentanţii 2Value.

Cât costă?

Platforma are disponibile trei pachete, cu preţuri diferite: Silver - 99 de euro, Gold - 179 de euro, Platinum - 499 de euro.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus