Skip to main content

Libertatea, cele mai cutremurătoare imagini de la Colectiv la patru ani de la tragedie

 
Libertatea, cele mai cutremurătoare imagini de la Colectiv la patru ani de la tragedie

VIDEO. Cele mai cutremurătoare imagini de la incendiul din clubul Colectiv, la patru ani de la tragedie şi totodată, unele dintre cele mai zguduitoare dezvăluiri de presă din ultimii ani. Ziarul Libertatea a intrat în posesia unor imagini şocante cu intervenţia dezorganizată a pompierilor, în noaptea de 30 octombrie 2015.

Publicitate

La patru ani de la incediu, un fost angajat al ISU a trimis echipei lui Cătălin Tolontan imaginile filmate la prima intervenţie a pompierilor, imediat după ce s-a dat alarma în respectiva noapte.

Sursa a dezvăluit imaginile sub protecţia anonimatului, subliniază ziarul. De notat că persoana care a filmat nu este aceeaşi cu cea care a dat imaginile publicaţiei coordonată de Tolontan, spune Răzvan Luţac, unul dintre jurnaliştii implicaţi în anchetă în emisiunea La fix, cu Adriana Nedelea.

Nimeni nu a ştiut despre existenţa lor, notează reporterii Libertatea.

Mirela Neag, jurnalistă implicată în investigaţie, a spus în această dimineaţă, la postul Digi 24, că imaginile au ajuns în redacţie în urmă cu două zile, de la un fost angajat ISU care şi-a motivat decizia astfel:

„Publicul trebuie să ştie cum a decurs intervenţia pompierilor în acea noapte”.

De altfel, postul Digi 24 a fost primul post TV care a preluat dezvălurile jurnaliştilor Mirela Neag, Adriana Oprea, Răzvan Luţac, Cătălin Tolontan.

La ora 11:00, a deschis jurnalul şi Antena 3 cu acelaşi subiect. De asemenea, postul B1 TV a preluat subiectul la 11:10.

Filmările făcute de un subofiţer al ISU Bucureşti Ilfov, ajuns cu primul echipaj de intervenţie la faţa locului, în seara de 30 octombrie 2015.

Echipa lui Cătălin Tolontan explică că a decis să blureze imaginile „din respect pentru victime”, dar „interesul public ca oamenii să ştie adevărul nu va fi afectat, în condiţiile în care relevant este felul în care au acţionat salvatorii în primele zeci de minute”, scrie publicaţia.

Aceeaşi reporteri notează că Raed Arafat, secratar de stat, ar fi ştiut de existenţa imaginilor, dar le-a ascuns de ochii publicului.

Reporterii Libertatea, atunci sub titlul Gazeta Sporturilor au publicat mai multe investigaţii despre Colectiv şi despre problemele ce au urmat în spitale, în ultimii patru ani.

VIDEO. Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri şi ascunse până azi publicului

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    Stati sa vina un cutremur major in Bucuresti, sa vedeti atunci haos... si aici ma refer la dimensiunea consecintelor ca durata in timp, spatiu, numar de victime, la inevitabilul colaps al institutiilor, al infrastructurii, al salvarii victimelor si asistentei medicale, al asigurarii de adaposturi publice, al aprovizionarii cu alimente si materiale de prima necesitate si tot asa...
  • didi didi
    patronii de la colectiv ce mai fac? bine, sanatosi, in libertate? am vazut o usa de evacuare din lemn inchisa cu lanturi si blocata de boxe.
  • didi didi
    m-am uitat la inregistrare... am numarat cel putin 20 de pompieri care stau. pur si simplu stau. daca nu au treaba, de ce nu pleaca de acolo? nu mai zic de generalul izmana si de raed arafat care stau la telefon. si o multime de politisti si gura casca. halal interventie cod rosu...
  • didi didi
    eu imi aduc aminte si acum declaratia reporterului tvr care a fost in seara aia la colectiv, ionut gheorghe. omul a fost invitat ulterior la stiri sa povesteasca despre seara aceea si a zis textual: "era un haos".

    dupa aia, probabil si-a dat seama ce a spus si ca sa nu aiba probleme sau ca sa nu fie tras de urechi, a adaugat: "dar un haos organizat".

    m-a urmarit pana in ziua de azi declaratia lui. acum incep sa inteleg la ce se referea de fapt ionut gheorghe.

Trimite un comentariu

sus