Skip to main content

ProSport: Liviu Dragnea i-ar fi propus șefia TVR lui Costi Mocanu. De ce s-au oprit discuțiile?

 
ProSport: Liviu Dragnea i-ar fi propus șefia TVR lui Costi Mocanu. De ce s-au oprit discuțiile?

Cum ar fi putut prelua Costi Mocanu șefia TVR? Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, i-ar fi propus lui Costi Mocanu, plecat între timp de la Pro TV, postul de director general la TVR, scrie ProSport

Discuțiile dintre cei doi - care au avut loc în urmă cu câțiva ani - n-au avansat, pentru că Mocanu era încă sub contact cu Pro TV. 

Publicitate

Costi Mocanu a confirmat, pentru sursa citată, discuțiile pentru preluarea șefiei postului public de televiziune. 

„N-am discutat doar cu Dragnea. Am vorbit și cu alții. Inclusiv de la alte partide. Nu am pus condiții. Poți să condiționezi Parlamentul?”, a spus Mocanu pentru ProSport. 

Costi Mocanu despre situația în care se află TVR: „Trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat”

De asemenea, Mocanu a declarat pentru site-ul de sport și câteva lucruri cu privire la situația TVR:

„Le-am spus că, în opinia mea, cadrul legislativ după care se guvernează TVR, ca și Radiodifuziunea Română, este vechi și depășit. Ar trebui schimbat, pentru ca un manager – și aici nu m-am referit neapărat la mine, e vorba de orice manager ar veni – să poată face treabă.

Ca să fie performantă, TVR trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat, listat la bursă. Simplu! Nu este posibil ca TVR să încaseze 100 de milioane de euro pe an de la stat și să înregistreze pierderi”, a continuat fost jurnalist de la Pro TV. 

De ce s-au oprit discuțiile pentru preluarea șefiei TVR: „Managerii sunt sub contract. Dacă pleci, n-o poți face imediat”

Tot Costi Mocanu a declarat pentru ProSport că discuțiile cu PSD, pentru preluarea rolului de manager la TVR, nu au continuat pentru că la momentul respectiv era sub contract cu postul din Pache Protopopescu:

„La momentul când m-au căutat să avem discuția, eu eram sub contract cu ProTV. PSD avea atunci majoritatea în Parlament și în Consiliul de Administrație al TVR. În acest context mi s-a propus. Dar știu că nu doar cu mine s-au purtat discuții. Au fost cu mai multe persoane din presă.

Când vorbim despre management în presă, soluțiile nu sunt foarte multe, să fim realiști! Iar managerii sunt sub contract. Rar găsești unul care să fie liber. Dacă pleci, n-o poți face imediat. Poți fi obligat să mai stai încă 6 luni la vechiul loc de muncă”, a mai spus Mocanu. 

Reamintim că Costi Mocanu a părăsit Pro TV în primăvara acestui an, după o colaborare de peste 25 de ani cu postul TV:

„Pot spune că între noi a fost un parteneriat foarte ok și ne propunem să îl continuăm, dacă e cazul, în aceiași termeni de amiciție. Chiar este genul de divorț în care ei rămân foarte buni prieteni", spunea la vremea respectivă Mocanu pentru Paginademedia.ro.

Citește și: Costi Mocanu pleacă din Pro TV după 25 de ani. Mocanu, pentru Paginademedia: "E genul de divorț în care ei rămân prieteni"

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Moșule, ce tânăr ești! Marele manager Mocanu, care dă lecții tuturor, a cam ratat toate proiectele în care a fost gestionar. Singura sa calitate a fost loialitatea față de Shogun, evident că foarte bine plătită.
  E de porc să critici TVR că ar toca sute de milioane (ceea ce e adevărat!) taman tu, ex-șef la niște privați scutiți de niște zeci de milioane de euroi datorii la stat pe vremea lui Adrian Năstase și care răspundeau la comenzile Elenei Udrea pe vremea lui Băsescu!
 • "pro psd antena 1"; sambata si duminica seara a fost plin de pro PSD la "Antena 1". Mai ales "Antena 3" plin de PSD.
 • "pro psd antena 1"; sambata si duminica seara a fost plin de pro PSD la "Antena 1".
  O tinem asa toata ziua, nu e problema.
 • Si tu nu ii vezi pe cei de aseara, de la "Te cunosc de undeva" ? Nu te astepta ca altii sa mentioneze acest lucru, cand tu nu o faci.
  La fel ca pe stire cu "antitalent". In loc sa ne zici cum e emisiunea, ai scris de "public tanar".
 • Neinteresant "mile milica". Vezi stirea cu audientele "Te cunosc de undeva". Acolo "antena 1 e pesedist".
 • @Ion- Buna ziua. Domnule, una e organigrama, la care m-am referit, alta e grila, la care faceti dvs trimitere. Raspunsul meu avea in vedere numirea Consiliului de Administratie si a echipei de management. Cred ca un model al unei companii publice (ceea ce este si TVR, de fapt), este si legal, si profesional, mai ok decit ce exista azi.
 • Ion, sigur ca nu trebuie sa aduca manelisti, cum facea pe vremuri Teo Trandafir. Dar nici sa faca programe anoste si prafuite la care nu se uita nimeni. Nu poti sa ai buget de sute milioane de euro si sa nu fii macar in top 10.
 • „Trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat”
  Tocmai ca nu trebuie. Nu poti sa o ai pe Teo cu manelisti, zilnic ca la ProTV, pe postul public national. Ma bucur ca nu l-au angajat pe "expertul" asta.

Trimite un comentariu