Skip to main content

VIDEO. Sursa noastră ne-a spus că „trebuie să se afle adevărul”. Răzvan Luțac, despre imaginile din Colectiv apărute abia după patru ani

 
VIDEO. Sursa noastră ne-a spus că „trebuie să se afle adevărul”. Răzvan Luțac, despre imaginile din Colectiv apărute abia după patru ani

VIDEO. „Într-un astfel de caz te întrebi dacă nu cumva ești la cameră ascunsă, nu-ți vine să crezi că un asemenea fișier video poate ieși la suprafață abia după patru ani”, spune jurnalistul de investigații Răzvan Luțac despre imaginile șocante, din seara tragediei de la Colectiv, cu acțiunea dezorganizată a pompierilor.

Publicitate

Acesta continuă:

„Nu credeam că mai există un astfel de film referitor la cazul colectiv. Primul nostru reflex a fost să verificăm dacă e adevărat. Ne-am dat seama că nu mai apăruse nicăieri” 

Jurnalistul Libertatea a făcut un scurt rezumat al felului în care cotidianul a obținut materialul, de la o sursă aflată sub protecția anonimatului.

Răzvan Luțac, prin telefon la Interviurile Paginademedia.ro:

Persoana care a filmat nu e aceeași cu cea care ne-a furnizat imaginile. Sunt persoane diferite”, punctează Răzvan Luțac. 

Sursa noastră ne-a spus: „Trebuie să se afle adevărul”

Reporterul subliniază că omul care a furnizat documentul, sursa ziariștilor, a fost conștient că există posibilitatea de a fi identificat.

Totuși, „nu a mai dat înapoi”, continuă Luțac. Sursa noastră ne-a spus: „Trebuie să se afle adevărul și să se închidă cercul”. Este vorba despre cercul deschis chiar de investigațiile Gazetei Sporturilor din 2015 și până în prezent. 

Materialul video șocant cu intervenția dezorganizată de a pompierilor, în noaptea de 30 octombrie 2015, a fost publicat în această dimineața de echipa de investigații a lui Cătălin Tolontan.

Filmulețul zăcea ascuns în sertarele ISU”, menționează Răzvan Luțac unul dintre jurnaliștii implicați în investigație.

Redacția ziarului din trustul Ringier a primit fișierul video la finalul săptămânii trecute, notează acesta.

A urmat verificarea faptelor:

„ISU mai folosise în acele zile niște fotografii de la momentul în care s-a făcut și filmul. Aratau aceleași momente, dar în fotografii. Ne-am mai dat seama că filmul nu putea fi făcut decât de un pompier. Totul confirma ce ne spunea sursa, că filmul era real și făcut de un pompier”, spune acesta.

Apoi s-a luat decizia de a se blura parțile foarte dure ale videoclipului, cele în care apar persoane rănite în agonie sau trupuri decedate:

Am ajuns la consensul că imaginile pot fi date dacă blurăm acele parți de imagini foarte, foarte dure. Am luat deciza să blurăm răniții și trupurile decedate și am spus că în acest fel nu vom bloca informația de interes public, care era cu totul altă”, a mai declarat acesta.

VIDEO. Subiectul momentului, zguduitoarele imagini până acum secrete de la Colectiv, cu Răzvan Luțac - jurnalist Libertatea

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Am si eu niste filmulete de la Colectiv - niciun Serviciu nu mi le-a pus la dispozitie, asa ca astept "oferte". Nu de alta dar povestile de adormit copii, cu "sursele" ori cu "valizele" nu mai tin.

Trimite un comentariu