Skip to main content

UPDATE: Cu ce grup media se aliază EVZ? Dan Andronic, șeful EVZ: „Cel mai probabil vom anunța o alianță strategică cu un alt grup de media, tot de la 1 ianuarie”

 
UPDATE: Cu ce grup media se aliază EVZ? Dan Andronic, șeful EVZ: „Cel mai probabil vom anunța o alianță strategică cu un alt grup de media, tot de la 1 ianuarie”
Foto | News.ro

UPDATE. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, EVZ este în discuții avansate pentru un parteneriat cu grupul lui Radu Budeanu. În portofoliul lui Radu Budeanu sunt site-uri precum csid.ro, gandul.info, descoperă.ro, apropoTV.ro și prosport (preluate de la Adrian Sârbu), dar și cancan.ro. EVZ ar urma să vină în acest parteneriat cu site-uri ca evz.ro, doctorulzilei.ro, evzmonden și capital.ro.

Publicitate

Noi mișcări, odată ce Evenimentul Zilei dispare din print. Într-un material de pe evz.ro, Dan Andronic anunță câteva mutări care se vor întâmpla de la începutul anului viitor, atunci când ziarul rămâne oficial doar în online. 

„Tot de la 1 ianuarie, cel mai probabil vom anunța o alianță strategică cu un alt grup de media, cu produse complementare puternice”, menționează acționarul majoritar al Editurii Evenimentul Zilei și Capital. 

Acesta continuă:

„Vom deveni cel mai mare grup de media online, cu 19 milioane de cititori unici pe lună, cu vânzări de publicitate și promovare reciprocă”. 

Afirmațiile vin în contextul în care tot el a anunțat dezvoltarea diviziei EVZ TV (cu Mirel Curea manager de proiect) și EVZ Premium (cu Simona Ionescu redactor șef), de la începutul anului viitor. 

„EvZ mai vindea vreo 6-7.000 de exemplare și era mai citit decât Adevărul, Jurnalul Național și România liberă la un loc. Numai că asta însemna foarte puțin, iar dublarea prețului la hârtie peste noapte și înjumătățirea numărului de chioșcuri ne-a arătat că nu mai există nici o șansă. Tot online-ul trebuia să muncescă ca să acopere „gaura” de la print”, a mai punctat Andronic. 

Nu în ultimul rând a mai scris, în același text, că structura redacțiilor nu se va modifica și toți jurnaliștii vor rămâne în companie. 

Reamintim că ieri, publicația G4Media a anunțat dispariția de pe hârtie a ziarului Evenimentul Zilei, la aproximativ 28 de ani de la lansare. 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu