Skip to main content

LIVE. O grupare din Timişoara pregătea "corecţia" unui jurnalist. Dragoş Boţa povesteşte la Interviurile Paginademedia

 
Sursa foto: Expres de Banat
Sursa foto: Expres de Banat

Poveşti cu grupări şi interlopi care filează jurnalişti şi care pregăteazu o "corecţie" pentru un ziarist local, azi la Interviurile Paginademedia.

Publicitate

O grupare din Timişoara pregătea o "corecţie" pentru jurnalistul local Dragoş Boţa, redactor-şef PressAlert.ro. Publicaţia a scris de-a lungul timpului despre cei care discutau "pedepsirea" lui.

În trecut, l-au şi dat în judecată pe ziarist (şi au pierdut), pentru că îi făcuse "interlopi".

Înainte de câteva detalii despre caz, o informaţie importantă: Jurnalistul Dragoş Boţa este prezent la Interviurile Paginademedia.ro, unde va povesti întregul caz.

PressAlert citează azi din documentul Serviciului de Investigaţii Criminale aflat în dosarul DIICOT:

”În urma unor activităţi specifice am obţinut date cu privire la faptul că, în data de 10.09.2019, în jurul orei 17.00, la solicitare lui Boncu Lucian Adrian a avut loc o întâlnire pe terasa restaurantului Cuina din localitatea Chişoda, între acesta şi numitul Gavrilă Nicolae.

Acesta din urmă a fost însoţit de Marin Elvis Cristian, zis ”Bobi”, Marciuc Robert Cristian, zis ”Mati” şi alţi doi indivizi neidentificaţi până în prezent.

Scopul acestei întâlniri a fost ”aplicarea unei corecţii” lui Boţa Dragoş, jurnalist de investigaţii la publicaţia PRESSALERT.ro, fiind cunoscut faptul că Boţa Dragoş a publicat mai multe articole negative referitoare la Boncu Lucian Adrian, care i-au adus un prejudiciu de imagine în lumea interlopă din Timişoara, printre acestea facem referire la ultimul articol publicat în 09.09.2019”.

În articolul la care se face referire, jurnalistul Dragoş Boţa a dezvăluit faptul că Boncu a dat declaraţii la structura centrală a DIICOT împotriva unui traficant de cocaină.

După întâlnirea la care au vorbit despre "corecţia" aplicată jurnalistului, Dragoş Boţa a fost filat de cei în cauză.

Din dosar:

”l-au luat în supraveghere pe jurnalistul Boţa Dragoş pentru a verifica programul acestuia, locaţiile pe care le frecventează, mijloacele de transport utilizate pentru ca în funcţie de datele obţinute să exercite constrângeri asupra acestuia, a membrilor de familie sau exercitarea de distrugeri asupra bunurilor acestora.

Prin acest mod de acţiune, susnumiţii intenţionează să îl determine pe jurnalist să renunţe la publicarea articolelor de presă şi să se răzbune pentru prejudiciile de imagine care le-au fost create”.

Dragoş Boţa a scris de-a lungul timpului mai multe articole despre Lucian Boncu.

La începutul lunii septembrie, PressAlert nota că "Interlopul Lucian Boncu a recunoscut în faţa procurorilor de la Serviciul de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale a DIICOT că a ”tras” cocaină şi a dat ca martor o declaraţie care-l ”îngroapă” pe Radu Novac, zis ”Jack”, în dosarul de trafic de stupefiante în care acesta a fost trimis în judecată alături de alţi timişoreni.

În primăvara acestui an, PressAlert a scris despre accidentul pe care l-a provocat Boncu, în urma căreia o femeie şi-a pierdut viaţa. Anul trecut, publicaţia online a scris despre legăturile lui Boncu cu un consilier al primarului Timişoarei.

Dragoş Boţa vine azi la Interviurile Paginademedia.ro. Un interviu despre cazul zilei, dar şi despre presa locală şi ultimul volum pe care ziaristul îl lansează mâine, la Gaudeamus.

Interviul va fi difuzat LIVE din studioul Paginademedia, în jurul orei 14.00.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus