Skip to main content

Platforma Seenow s-a închis. A fost prima platformă din România care oferea servicii TV şi VOD

 
Platforma Seenow s-a închis. A fost prima platformă din România care oferea servicii TV şi VOD

Platforma Seenow, care oferea servicii de televiziune online, se închide. Reprezentanţii platformei au solicitat CNA retragerea avizului de furnizare.

Publicitate

Conform reprezentanţilor CNA, Seenow - dezvoltată de Direct One - a fost primul care s-a notificat cu servicii media audiovizuale la cerere, în anul 2011.

SeeNow a fost prima platformă de servicii de televiziune online, VOD, filme şi seriale disponibilă în România pe toate dispozitivele. Înainte, a mai existat o încercare, disponibilă însă doar pe un site, pe web - DolceTV.ro - însă şi aceasta a fost realizată, pentru Romtelecom, tot de Direct One.

Daca oficială a lansării: 15 decembrie 2011.

Seenow, platformă lansată de compania Direct One, a oferit iniţial servicii de televiziune live, dar şi video-on-demand, contracost. Practic, pe platformă se puteau urmări peste 50 de canale TV Live (erau aproape toate staţiile din România, mai puţin posturile Pro TV şi Antenele). Pe lângă posturile LIVE, pe platforma se găseau şi înregistrările emisiunilor de pe anunite posturi TV, dar şi filme (un pachet de 400 de filme şi seriale).

Ulterior, în 2012, platforma a încheiat şi un parteneriat cu Vodafone, lansând aplicaţia Seenow Powered by Vodafone (operatorul oferea gratuit traicul pentru vizionarea conţinutului pentru clienţi).

Din vara lui 2016, contractul cu Vodafone a fost încheiat, iar platforma a renunţat la componenta contracost şi a rămas doar cu partea gratuită, adică o listă de câteva televiziuni locale (posturi din lista must carry). Din ofertă au ieşit filmele şi serialele.

Recent, reprezentanţii platformei au venit la CNA cu o cerere de modificare societăţii care deţine platforma. Astfel, în loc de Direct One a intrat Reggia Capital & Real Estate SRL.

Direct One, compania care a dezvoltat platfoma Seenow, oferă servicii de închiriere de reţea de fibră optică pentru operatorii de telecomunicaţii. Deţine o reţea de fibră optică naţională de 5.000 de km, pe care o închiriază către operatorii interesaţi. Firma îşi păstrează obiectul de acivitate.

Direct One face din grupul de companii de infrastructură E-INFRA (Netcity, Electrogrup, Nova Power & Gas şi WeeSee) deţinut de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alina Alina
    Pacat, concurenta este benefica si, de obicei, are ca efect cresterea calitatii serviciilor si scaderea preturilor...

Trimite un comentariu

sus