Skip to main content

Amendă pentru o vacă! O vacă "în viu". Cum s-a ales MasterChef cu o sancțiune de la CNA

 
Amendă pentru o vacă! O vacă "în viu". Cum s-a ales MasterChef cu o sancțiune de la CNA

VACĂ PE PLATOU! Un moment cu o văcuță vie din emisiunea MasterChef a adus o amendă Pro TV. Postul a fost sancționat, în ședința de ieri a CNA, cu suma de 10.000 de lei, pentru două programe, o ediție MasterChef și filmul Deadpool.

Publicitate

Principala problemă a fost o ediție a emisiunii MasterChef, difuzată în reluare pe 13 octombrie, în care unul dintre jurați, Joseph Hadad, a adus în platou o văcuță și a indicat care sunt părțile care se gătesc.

Chef Hadad: „Printre cele mai delicioase bucăți de carne se numără: antricotul, este aicea, da? ( indică locul pe spatele animalului)”

„Mușchi de vită! Este zona asta care este împreună cu vrăbioare. Diafragma este aici un mușchi care separă toracele de abdomen. Burta de vită… se fac o groază de preparate cu burta. Dar, e carne prea tare. Trebuie să lăsăm mai mult la gătit. Dacă Alexandra s-ar fi numit Alexandru, în loc de ugere ar fi avut testicule. Uite, aicea! (Indică locul. Concurenții râd) Testicule mare!”, a mai comentat Hadad

Cei mai mulți membri ai forului au considerat că momentul este unul foarte dur și poate afecta minorii.

Deadpool a contribuit la amendă. Cum?

În plus, în aceeași sancțiune, Radu Herjeu, cel care a propus amenda, a ținut cont și de difuzarea filmului Deadpool, un film cu multe momente violente, la ore accesibile minorilor (ora 20.00). Deadpool este un film care în multe țări este recomandat persoanelor de peste 15 ani, a fost difuzat de Pro TV cu marcaj 12. 

Radu Herjeu, membru CNA:

„Acela nu este film de 12. Este un film foarte mișto, dar cu scene care te pot face ca adult să închizi ochii, darămite la 12 ani. Nu e sub nicio formă sub 12 ani. Chiar puteați să aveți puțină responsabilitate. Se uita lumea la acest film și la 10 seara.”

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Acest film a fost editat de colegii mei, nu a intrat întreg. Versiunile care sunt pe TV sunt diferite de cele cinematografice. Varianta care este pe TV este mai „soft” față de cea de cinema. Și nu mă refer doar la filmul acesta. Acest film a fost vizionat înainte de către un coleg al nostru, care a făcut niște cut-uri.”

Trei ședințe pentru o decizie

CNA s-a „chinuit” timp de trei ședințe să voteze această amendă. Prima ședință pe acest caz a avut loc pe 5 noiembrie, atunci când s-au vizionat imaginle și s-au făcut propunerile. Radu Herjeu a propus amenda de 10.000 de lei, în timp ce Cristina Pocora a propus, pe aceleași încălcări, o somație publică. După trei tururui de vot, niciuna dintre propuneri nu a avut numărul legal de voturi (șase). 

Votul a fost reluat, așa cum spune regulamentul CNA, în ședința din 7 noiembrie. Nici atunci nu a trecut: au fost patru voturi la cinci.

Prin urmare, Monica Gubernat, membru CNA, a propus rediscutarea cazului pentru ședința următoare, când a și fost aprobată cu șase voturi „pentru”. Orsolya Borsos, unul dintre membrii CNA care au votat pentru sancțiune, a ținut să sublinieze că votează în special pentru filmul Deadpool difuzat la ora 20.00.

Redăm în continuare câteva replici din ediția MasterChef sancționată:

Chef Joseph Hadad: Produse lactate și carne de vită sunt la mare căutare. Printre cele mai delicioase bucăți de carne se numără: antricotul, este aicea, da? ( indică locul pe spatele animalului).
Caroline-Concurentă: Nu vreau să știu de unde este. Simt, așa, un pic…inconfortabilă… Totuși, avem o vacă vie, aici! Și noi vorbim despre părțile ei, pe care … noi gătim!

Chef Joseph Hadad: Mușchi de vită! Este zona asta care este împreună cu vrăbioare. De la el se face ( ininteligibil). Diafragma este aici un mușchi care separă toracele de abdomen. Burta de vită… se face o groază de preparate cu burta. Dar, e carne prea tare. Trebuie să lăsăm mai mult la gătit. Dacă Alexandra s-ar fi numit Alexandru, în loc de ugere ar fi avut testicule. Uite, aicea! ( Indică locul. Concurenții râd. ) Testicule mare!

Jeremy-Concurent: Cojonas!
Concurentă: Mărimea contează!

Cezar-Concurent: Dacă ești bou!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Maxima ipocrizia.
  E ok sa masacram zilnic milioane de animale si sa le bagam pe gatul copiilor, dar sa ascundem de unde vin bucatile de carne, poate se sperie copilul cand isi da seama ce barbari sunt parintii.
 • "milica", culinar inseamna "TV Paprika", nu "Chefii" tai. Pe stirile cu audiente nu comentezi ?
 • Culinar in Romania sunt televiziunile de acest gen dar Lolek si Bolek nu stiu decat propaganda antenista , si pana la urma de ce a amendat postul doar emisiunea este dupa ora 22 , ar trebui ca Orban sa intre un pic si prin CNA sa faca curatenie si sa puna oameni fara tenta politica ,
 • Sa mananci carne este sinistru, eu niciodata nu mananc de fata cu cineva pentru ca mi-e scarba. Mereu spun : hai sa luam niste popcorn si sa ne plimbam. Asa socializez eu.
 • Ai revenit, "milica" ? Pe stirile cu audiente nu comentezi ?
  Si bine ca s-a terminat repede. Saptamana care vine se termina si "Profu'". Probabil in locul lor vor fi filme rerereredifuzate (mult mai bine pe comercial).

  E bine ca te-ai uitat la emisiune, "Razvanele". De stii "dialogurile concurentilor"...
 • Au iesit cuibul de viespi sa comenteze vad ca pro cu aprobarea acestui om care nu are legatura cu CNA care isi da cu parerea despre tot nu are rost sa-i mentionez numele doar atat ca a lucrat pentru trustul intact , cei doi Lolek si Bolek cre ca antenuta voastra merita amendata non stop pentru unele emisiuni va rog sa comentati pe situl vostru aici se discuta lucruri serioase .

Trimite un comentariu