Skip to main content

De sărbători la TV. Patru documentare şi un concert, de Crăciun la B1 TV

 
De sărbători la TV. Patru documentare şi un concert, de Crăciun la B1 TV

B1 TV sărbătoreşte Crăciunul cu o serie de documentare. Producţiile vor fi în prime-time, de pe 24 decembrie până pe 26. În Ajun şi în seara de Crăciun, postul TV va difuza documentarul „Crăciunul în anii 80 şi Crăciunul în anii 90”, care se concentrează pe firmele şi trupele muzicale în vogă, la acea vreme, dar şi „gadgeturile” din acea perioadă, walkman sau camera video.

Publicitate

Tot în ajunul Crăciunului, B1 TV va difuza şi un concert al cvartetului Il Divo, alcătuit din elveţianul Urs Bühler, spaniolul Carlos Marín, francezul Sébastien Izambard şi americanul David Miller.

Programele de Crăciun de pe B1 TV, în continuare:

CRĂCIUNUL ÎN ANII 80 şi CRĂCIUNUL ÎN ANII 90 / marti 24 si miercuri 25 decembrie ora 21.00

Două documentare ce prezintă perioada sărbătorilor în anii 80 şi 90, plecând de la filmele şi formaţiile muzicale care erau în vogă, la noile tehnologii (walkman-ul, camera video) până la evenimentele cele mai importante ale perioadei.

CONCERT – IL DIVO, LIVE IN JAPAN / marti 24 decembrie ora 22.00

Un concert al cvartetului alcătuit din elveţianul Urs Bühler, spaniolul Carlos Marín, francezul Sébastien Izambard şi americanul David Miller.

Grupul a avut un mare succes internaţional vânzând 26 milioane de discuri la nivel mondial. Ei interpretează cântece în limbile: spaniolă, italiană, franceză, engleză, portugheză.

TRUMP VERSUS CHINA / miercuri 25 decembrie ora 22.00

Documentarul prezintă una dintre cele mai importante teme la nivel global, războiul economic dintre Statele Unite şi China. În anul 2018, Donald Trump a hotărât impunerea unor taxe pentru bunurile importate din China, fiind vorba despre sume de zeci de miliarde de dolari.

Documentarul arată ce urmări a avut această decizie, atât în SUA, cât şi în China, dar şi care sunt părţile ascunse ale acestui război economic (cu implicaţii în domeniile precum cele tehnologic, militar, IT, ).

Filmul a avut premiera în Statele Unite în vara anului 2019.

PRINŢUL MOŞTENITOR AL ARABIEI SAUDITE / joi 26 decembrie ora 21.00

Documentarul este o anchetă complexă despre modul în care Mohammad bin Salman, prinţul moştenitor, a acaparat puterea în ţara sa. Un personaj carismatic, mult timp apreciat în cancelariile străine pentru reformele sociale pe care le-a făcut în Arabia Saudită, dar şi pentru deschiderea economiei şi turismului.

Partea mai puţin ştiută a acestui lider, asasinarea unui jurnalist apropiat şi fidel, Jamal Khashoggi, violenţe, răpiri, sechestrări, toate acestea sunt prezentate în acest documentar. Filmul prezintă inclusiv versiunea autorităţilor saudite, având interviuri cu mai mulţi oficiali şi apropiaţi ai lui Bin Salman.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus