Skip to main content

VIDEO. Culisele documentarului Recorder „30 de ani de democrație”. Cât s-a lucrat? Cine a refuzat să apară? Cât a costat?

 
VIDEO. Culisele documentarului Recorder „30 de ani de democrație”. Cât s-a lucrat? Cine a refuzat să apară? Cât a costat?

VIDEO. Povestea unui documentar amplu, de trei ore, semnat de Cristi Delcea și Mihai Voinea - jurnaliști Recorder. 

Voinea a dat detalii din culisele producției - 30 de ani de democrație, într-un Interviu telefonic acordat Paginademedia.ro.

Publicitate

Documentarul a fost publicat ieri și în nici 24 de ore a strâns peste 200.000 de vizualizări. 

Filmul spune povestea, pe capitole, a ceea ce urmat în România după căderea comunismului. Personaje marcante, contextul în care românii au primit libertatea și felul în care câțiva oameni, de exemplu Sorin Ovidiu Vîntu, s-au îmbogațit după Revoluție. Toate detaliile sunt în producția Recorder. 

În el apar jurnaliști, oameni de televiziune, dar și politicieni care au marcat istoria recentă a României, cei 30 de ani care s-au scurs de la căderea lui Ceaușescu.

De la CTP, Andreea Esca, Vlad Petreanu, Liviu Avram sau Cristian Tudor Popescu la politicieni ca Victor Ponta, Adrian Năstase sau Nicolae Văcăroiu. 

Marele absent al documentarului este Traian Băsescu, după cum spune și Mihai Voinea. Președintele României timp de 10 ani a refuzat să apară în documentarul jurnaliștilor Recorder. 

Imaginile de arhivă au fost cumpărate de la Pro TV, TVR sau de la agenții străine care în anii '90 aveau corespondenți trimiși în România. În total, imaginile au costat 35.000 de euro. 

Cheltuielile au fost acoperite cu un grant de la Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu o sponsorizare de la firma Aqua Carpatica și din donațiile cititorilor Recorder. 

VIDEO. Mihai Voinea, povești din culisele documentarului - 30 de ani de democrație

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Felicitari lui Basescu ca nu s-a bagat (intotdeauna omu asta a stiut ce sa faca). La o chestie de genul asta nu te bagi ca nu stii cu ce imagine ramai. Iei niste imagini si le interpretezi dupa cat intelegi tragi concluzii aiurea sau nu si ramane "pa net" cat o sa tina netu si generatiile viitoare raman cu imaginea asta. Si-asa e haos si se cearta chiar istoricii intre ei si inca nu se stie care ce si cum. Acum ai un calculator editezi niste imagini si gata documentarul. Oricine face documentare despre orice le arunca "pa net" si poate induce ce idei vrea. Nu e normal si sanatos ca o sa avem mai multe istorii paralele o sa ne dusmanim aiurea dupa ce documentar sau video vede fiecare. De-aia pentru unii Regele e tradator pentru altii erou.
  • Am urmărit cu interes filmul împreună cu familia. Foarte bun dar cred că au făcut uitată povestea SAFI fond de investiții patronat de Viorel Cataramă, precursorul FNI. Aceeași escrocherie ca la FNI. Și au fost și alții care au întemeiat Banca Transilvania cu banii de la un fond de investiții păgubos . După cum îl prezintă pe Cataramă ***. De falimentul Bancorex plătit de noi toți în o taxa pe combustibilii auto au uitat.
    Am fost donator la Recorder dar se pare că au uitat de deontologia profesională. Trei stele din cinci din păcate.
  • Sincer, nu am ramas cu nimic dupa acest "documentar". Poate cineva sa imi spuna o fraza memorabila? Sunt pur si simplu niste banalitati. Rostite de cine? De narator! Nici macar invitatii, slabuti de altfel, nu au spus acele lucruri. Iar de la paginademedia ma asteptam sa afle cat a costat aceasta megaproductie si daca drepturile de imagine ale TVR au fost platite. Un material facut din prietenie pentru Recorder, din care, la fel, nu ramai cu nimic.

Trimite un comentariu