Skip to main content

Un an de închisoare cu amânare pentru bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan. Fostul ofiţer şi-a recunoscut vina

 
Un an de închisoare cu amânare pentru bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan. Fostul ofiţer şi-a recunoscut vina

Bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea executării, informează G4Media. În faţa anchetatorilor, Adrian Bărbulescu - fost ofiţer de poliţie - şi-a recunoscut faptele.

Publicitate

Tribunalului Bucureşti l-a condamnat pe Bărbulescu, în primă instanţă, la un an de închisoare cu amânarea pedepsei în baza unui acord de recunoaştere a faptelor, menţionează aceeaşi sursă.

De asemenea, va fi ţinut sub supraveghere timp de doi ani, notează instanţa în documentul de motivare. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Reamintim că Emilia Şercan, jurnalist PressOne şi profesor la Facultatea de Jurnalism, a primit în luna aprilie un mesaj de ameninţare cu moarte în contextul în care lucra la mai multe anchete legate de plagiatele unor oameni de la vârful Academiei de Poliţie.

Ulterior, a ieşit la iveală că responsabil pentru mesaj este Bărbulescu, care ar fi fost instigat de doi şefi fostul rector şi fostul protector de la Academia de Poliţie - Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail.

Cei doi sunt judecaţi separat într-un alt proces sub acuzaţia că l-au instigat pe Bărbulescu, însă neagă acuzaţiile.

Într-o reacţie pe Facebook, Emilia Şercan a vorbit despre decizia Tribunalului:

„Nu sunt foarte bucuroasă de această decizie a instanţei, însă sunt nevoită să înţeleg şi să accept faptul că pedeapsa pe care a primit-o este una mică pentru că prin declaraţiile pe care Bărbulescu le-a dat în faţa procurorilor DNA a contribuit la prinderea şi, sper eu, la condamnarea în final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob şi fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat şi l-au determinat să-mi trimită mesajul de ameninţare”, spune aceasta.

De asemenea, aceasta vorbeşte şi despre „alte presiuni” pe care le-ar fi primit în ultimul an.

Citeşte ştirea şi pe G4Media

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus