Skip to main content

BLOGOSFERĂ. „Tramvai vs. BMW”, incidentul din traficul bucureştean face subiectul unui articol share-uit instens: „Vatmanul şi cioara”

 
Captură foto | Playtech.ro
Captură foto | Playtech.ro

BLOGOSFERĂ. „Vatmanul şi cioara, titrează cel mai distribuit articol din blogosfera zilelor trecute. Vine de pe blogul Georgeisme.ro şi are în centru incidentul din weekend, când un vatman a tamponat intenţionat un BMW care circula neregulamentar pe linia de tramvai.

Publicitate

Titlul este o metaforă şi face mai degrabă referire reacţia românilor cu privire accident, cu privire la soferul de BMW care circula pe linia de tramvai.

„Întâmplarea este un important studiu de caz despre noi şi cât de divizaţi suntem”, după cum spune George Bonea, bloggerul care semnează materialul.

Textul comentează cazul şi subliniază faptul că „nu-i motiv de petrecere şi glume pe internet, ci moment în care se cere o palmă dată tare peste frunte şi conştientizarea nasoalei în care ne scăldăm.”

Comentariul bloggerului vine după ce foarte mulţi utilizatorii de internet l-au transformat într-un „erou” pe vatmanul STB.

„Pur şi simplu a intrat în el. Din saţietate. Apoi l-a apostrofat ca fiind „cioară” proastă, ducând discuţia într-o zonă care ţine mai mult de tipologii şi şabloane decât de civism.”

Bonea mai scrie că „despre puştiul cu BMW nu-s multe de zis. Cel mai probabil, n-o să înveţe nimic din experienţa asta pentru că nu aşa se învaţă.”

Articolul de pe Georgisme.ro are peste 1,500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands.

Alte texte populare ieri vin de pe bloguri ca Prinţesa Urbană.ro, Blogurile Adevărul, Cabral.ro sau Adrian Năstase.ro.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. georgeisme.ro, „Vatmanul şi „cioara””

- 1.445 likes & shares;

2. Blogurile Adevarul.ro, „Despre desfiinţarea pensiilor speciale. „Dacă decent e 5.000 de lei, cum spun ei, atât să fie pensia minimă!”, de Costel Crangan

- 867 likes & shares;

3. printesaurbana.ro, „ÎMI DAI O STELUŢĂ DACĂ MĂ SPĂL PE DINŢI?”

- 842 likes & shares;

4. cabral.ro, „Cât mai costă o Dacia veche? Merită atâtea mii de euro?”

- 337 likes & shares;

5. adriannastase.ro, „Guest post – Petrisor Peiu, Al doilea Bancorex?”

- 303 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus