Skip to main content

Suspendare. A fost scos de pe post pentru că a spus că toţi copiii lui Kobe Bryant erau în elicopterul prăbuşit

 
Matt Gutman - Foto | DigiSport
Matt Gutman - Foto | DigiSport

SANCŢIUNE. Jurnalistul american care a anunţat că cele patru fete ale lui Kobe Bryant se aflau în elicopterul prăbuşit a fost suspendat de pe post.

Publicitate

Reporterul Matt Gutman, de la ABC News, a relatat în direct că toate cele patru fiice ale regretatului baschetbalist Kobe Bryant s-ar fi aflat la bordul elicopterului care s-a prăbuşit, scrie Digisport.ro care citează CNN.

Ulterior, Gutman şi-a cerut scuze tot în direct, cât şi pe contul de Twitter:

„Am relatat în mod eronat că se credea că patru copii ai lui Kobe Bryant erau la bordul elicopterului. Este incorect. Le cer iertare familiei lui Kobe, prietenilor şi telespectatorilor noştri”, a spus reporterul.

Inclusiv televiziunea ABC News a reacţionat în acest caz:

„Relatarea cu corectitudine a informaţiilor este esenţială pentru jurnalismul nostru. Relatarea iniţială a lui Matt Gutman nu a fost exactă şi nu s-a ridicat la nivelul standardelor noastre editoriale”, a scris instituţia într-un comunicat de presă citat de DigiSport.

Gutman este reporter ABC News din 2008.

Kobe Bryant a murit duminică, împreună cu fiica lui în vârstă de 13 ani şi alte şapte persoane, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în apropiere de Los Angeles.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus