Skip to main content

Telekom: numărul de abonaţi TV a scăzut cu 8%. De ce şi câţi abonaţi au rămas?

 
Telekom: numărul de abonaţi TV a scăzut cu 8%. De ce şi câţi abonaţi au rămas?

Scădere a numărului de abonaţi la serviciile de televiziune în ultimul trimestru al anului trecut, anunţă Telekom.

Publicitate

Potrivit companiei de telecomunicaţii, segmentul de televiziune al Telekom a scăzut cu 8% în ultimele trei luni din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018.

În cifre absolute, au rămas abonaţi la serviciile TV un număr de 1,3 milioane de utilizatori la finalul anului trecut, adică mai puţin cu aproximativ 100.000-110.000 de abonaţi.

De ce această scădere?

Compania explică faptul că variaţia a fost determinată "în special de scăderea numărului de utilizatori de tehnologie DTH" (televiziune prin satelit, cu ajutorul unei antene "farfurie").

Numărul de abonaţi a scăzut, dar nu şi veniturile, punctează Telekom, datorită pacheteleor de servicii per abonat.

"Creşterea veniturilor pe abonat şi a numărului de utilizatori de pachete cu conţinut diversificat, a contracarat scăderea numărului de utilizatori de servicii TV şi a menţinut veniturile stabile", spun oficialii Telekom.

În acelaşi raport, Telekom vorbeşte despre datele generale ale companiei:

  • venituri de 980 de milioane de euro (+5%)
  • evoluţia numărului de angajaţi full-time: 5.029 în 2019, faţă de 6.356 în 2018 (-21%)

Scăderi mici după scoaterea Eurosport din grilă

Chiar în ultimele zile din 2019 (pe 27 decembrie, mai exact), Telekom a anunţat că scoate din grila de programe posturile Discovery/Eurosport.

Oficialii Telekom spun că ieşirea canalelor Discovery/Eurosport din grila de programe a avut un impact mic în numărul de abonaţi.

"Procentual, vorbim de o scăderea foarte puţin sesizabilă. Cred că 0,05%. În număr de abonaţi, vorbim de câteva sute", a răspuns Andreas Elsner, Director Executiv Comercial, Segment Rezidenţial Telekom Romania, la întrebarea Paginademedia.ro.

Citeşte şi: Telekom: Dacă acceptam dealul cu Discovery Eurosport preţul abonamentului ar fi crescut cu 2 euro. A scăzut numărul de abonaţi?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cornel Cornel
    Au ajuns cea mai slaba companie prin gafa pe care au facut-o si sa nu uitam ca in acelasi mod au facut si cu cei de la National Geografic. Acum nu mai sunt scumpi si au batut palma,curios. Ce am remarcat in continuare din partea Telekom aroganta CEO-ULUI lor si indiferenta fata de abonati. Ce declara el sunt doar minciuni iar cei de la Digi au batut iar palma pe alte canale din grupul Discovery. Pana la urma pierderea o sa fie a lor si asa sunt o companie aproape de faliment.
  • geo geo
    Adi, intra pe Facebook-ul lor si vei vedea multe comentarii critice legate de decizia de a rupe contractul cu Eurosport. Vom vedea o nouă scădre a numărului de abonați și la următoarea raportare. Dacă va fi corectă.
  • Bodo Bodo
    Au servicii execrabile. Astăzi le am făcut plângere la ANPC și am cerut reziliere. Vom trece la concurenta lor. Aud ca vor sa se vândă.. Eu zic sa nu i cumpere nimeni... Ca oricum în câteva luni nu vor mai avea ce cumpăra... Concurenta va prelua gratis toți abonații.
  • k1 k1
    eu nu situ pe nimeni dintre cunoscutii mei cu abonament la telekom! pardon, este unul care sta in cimp in chiajna si n a ajuns digi la el inca
  • Nikita Nikita
    Nu se poate rezilia contractul doar pt ca au scos canale din grila... Nr de abonati pierduti o sa se vada in juma de an. Problema nu e ca au scos un canal, ci ca asa pot scoate orice iar asta e bataie de joc.
  • Adi Adi
    Nu, acum nu mai plânge nimeni după Europsport. Plânge probabil Digi văzând cati bani a aruncat pe fereastră atâția ani.

Trimite un comentariu

sus