Skip to main content

Telekom: Dacă acceptam dealul cu Discovery Eurosport preţul abonamentului ar fi crescut cu 2 euro. A scăzut numărul de abonaţi?

 
Foto: Laurence Griffiths - Getty Images
Foto: Laurence Griffiths - Getty Images

Câţi abonaţi a pierdut Telekom după ce a scos din grilă posturile Discovery Eurosport? Cum s-ar fi văzut în preţul abonamentului menţinerea canalelor în grilă?

Publicitate

Oficialii Telekom spun că ieşirea canalelor Discovery/Eurosport din grila de programe a avut un impact mic în numărul de abonaţi.

"Procentual, vorbim de o scăderea foarte puţin sesizabilă. Cred că 0,05%", a răspuns Andreas Elsner, Director Executiv Comercial, Segment Rezidenţial Telekom Romania, la întrebarea Paginademedia.ro.

Mai concret:

"În număr de abonaţi, vorbim de câteva sute", a spus Andreas Elsner.

Telekom are un număr total de 1,35 de milioane de abonaţi la serviciile de televiziune, cei mai mulţi la abonamentele prin satelit - DTH.

Elsner susţine că, în cazul în care posturile Discovery ar fi rămas în grilă, în noile condiţii, ar fi dus la o creştere a preţului.

"Dacă posturile erau în grilă, abonamentul ar fi crescut nu cu doi lei, ci ar fi fost o majorare de doi euro", a spus Elsner.

Telekom şi-a anunţat abonaţii, la începutul acestui an, că din luna martie abonamentele vor fi majorate cu 2 lei.

Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, Telekom a anunţat că scoate dn grilă posturile Discovery-Eurosport, pe fondul unui preţ mai mare cerut de posturile de televiziune. Decizia a declanşat un război al comunicatelor şi al declaraţiilor (inclusiv pe reţelele sociale), între cele două companii.

O istorie, în linkurile de mai jos:

Canalele Discovery, inclusiv Eurosport, ies din grila Telekom. Intră National Geographic


Dispută pe piaţa de cablu. Telekom: Cerem Discovery să înceteze campania publică injustă


RĂSPUNSUL Discovery, după acuzaţiile Telekom: Am fost şi încă suntem deschişi să ajungem la o înţelegere


REPLICA Discovery la propunerea Telekom de a face un pachet separat Discovery-Eurosport: Propunerea ne discriminează, izolând canalele noastre


Disputa Telekom - Discovery, faza pe scrisori. Telekom: „Dragă Victoria...”. Compania propune crearea unui pachet separat Discovery

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stan Stan
    Am fost si eu sa reziliez intr-un sediu,dar nu am semnat nimic ca nu mi s-a dat.Mi-a luat buletinul,a spus ca e totul in regula si o sa fiu contactat telefonic de un operator,dar inca nu am primit nici o confirmare dupa 8 zile.Cum ati procedat cei care ati reziliat contractul?
  • Adelin Adelin
    eu nu cred că mai pleacă
    Orange a început să își construiască rețea proprie. Și ar fi bine să nu place, de dragul concurenței
  • Tudosie Alexandru Tudosie Alexandru
    VARANU' FIINDCĂ LA UPC NU S-A PUS PROBLEMA DE A IEȘI DIN GRILA EUROSPORT SI DISCOVERY CHANNEL + Că Eurosport și Discovery au contract până in 2021 cu Vodafone spun Vodafone, pentru că de la 1 Aprilie UPC nu va mai fi
  • piticu sub acoperire piticu sub acoperire
    Ma da astia nu plecau? Nu cred ca mai are curaj sa se aboneze nimeni la ei ca scumpesc periodic abonamentele nu mai zic de cursul la care emit facturile. Plus ca platesti 4G si ai 4G daca esti langa antena de 4G si daca o iei in brate. De ex langa stadionul Dinamo pe stradutele alea ai 2G chiar. Bucuresti nu Poplaca.
  • Tudosie Alexandru Tudosie Alexandru
    Alexandru, ai Variante UPC ai toate condițiile sportive pe canale LOOK, ai Germania Franța Spania Belgia La LIGA Seria A scoția Olanda LIGA 1 LIGA 2 cupa României FORMULA 1 TENIS DE MASĂ BASCHET Masculin + Premier League pe Eurosport 1HD
  • Tudosie Alexandru Tudosie Alexandru
    Geo Telekom va dispărea din România îi vor prelua cei de la Orange
  • Tudosie Alexandru Tudosie Alexandru
    EUROSPORT SI DISCOVERY AU CONTRACT CU VODAFONE PĂNĂ IN 2021 SPUN VODAFONE CĂ DE LA 1 APRILIE UPC NU VA MAI FI
  • Tudosie Alexandru Tudosie Alexandru
    Și de la 1 Martie vor intra in Grila Telekom următoarele programe Național GEOGRAPHIC PEOPLE FILM BOX SI MOTORSPORT, CARE VA DA MOTO GP RUGBY TENIS ETC IN AFARĂ DE PREMIER LEAGUE
  • Tudosie Alexandru Tudosie Alexandru
    Așa era să pățească și Digi, să iasă Eurosport Și Discovery channel dar norocul lor a fost că a intrat în Grila lor de programe HGTV, DACĂ NU INTRA LE SPUNEAȚI ADIO ȘI LA DIGI
  • Adelin Adelin
    nasol
    dar mie tot îmi place grilă telekom pentru muzică - Iconcerts, Vh1 Classic, iar din martie avem Filmbox
    oamenii dau receivere Samsung... se vede că investesc ceva
    va reveni și Discovery, sunt sigur
  • Albert Albert
    Cel mai bine este sa va abonati la Eurosport Player. Abonamentul pe un an costa 25 de euro (5 euro daca iti faci pe o luna) si foarte multe transmisiuni sportive, mult mai multe decat vezi la televizor. In plus, poti sa le urmaresti si inregistrat, oricand doresti. Eu ma uit pe Eurosport Player si pe calculator, si pe telefon si sunt foarte-foarte incantat: fotbal, turnee de tenis, sporturi de iarna, snooker. Mi-am facut abonament imediat dupa ce am auzit ca Eurosport dispare de la Telekom si n-am avut nicio emotie.
  • mile mile
    varanu, si ce , oricum au rating mic , asa ca doritori sunt putini
  • Catalin Alexandru Catalin Alexandru
    @Adi. E clar ca esti *** *** Telekom. Eu am fost abonat Orange TV pe infrastructura Telekom. Am reziliat, ieri am primit confirmarea si am predat echipamentele. Declaratia domnului mi se pare total aiurea. Sunt mult mai multi abonati nemultumiti dar din pacate nu toti pot/vor/stiu sa isi apere drepturile pentru un serviciu pe care il platesc. M-am abonat intre timp la UPC si sunt foarte multumim de grila TV oferita. Consider ca in prezent Telekom si Orange (pe infrastructura lor) oferta cea mai slab calitativa grila TV a unui operator din Romania.
  • Gaetano Gaetano
    Stimate Client,

    În contextul creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații precum și pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, suntem nevoiți să modificăm condițiile de furnizare a serviciilor prevăzute în contractul încheiat cu Telekom Romania Mobile.

    Astfel, începând cu data de 1 martie 2020, prețul pentru fiecare abonament de servicii mobile contractat pe contul 1.10198659 va fi majorat cu 0,42 euro TVA inclus (0,35 euro fără TVA). Majorarea se adaugă la prețul redus al abonamentului (prețul rezultat după aplicarea reducerilor/promoțiilor de care beneficiați conform contractului), prețul final fiind determinat prin însumarea acestora. Majorarea prețului se va regăsi pe factura dvs. evidențiată la linia Majorare 2 abonament servicii mobile.
    Valoarea majorării în lei este de 2 lei* (TVA inclus); valoarea în lei poate varia în funcție de cursul de schimb aplicabil la data emiterii facturii.

    În măsura în care nu sunt modificate expres sau implicit conform celor din prezenta notificare, restul prevederilor contractului nu se modifică.

    Dacă nu sunteți de acord cu modificările de mai sus, aveți dreptul de a denunța unilateral contractul privind furnizarea serviciilor în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări. În caz de denunțare a contractului, nu veți fi obligat la plata vreunor despăgubiri. Dacă ați achiziționat un Pachet Promoțional, tranșele lunare neplătite aferente terminalului achiziționat devin automat scadente și exigibile.

    Denunțarea unilaterală a contractului se poate face prin notificarea scrisă, transmisă către Telekom Romania Mobile Communications S.A., la sediul din București, Splaiul Independenței nr. 319G, SEMA Parc, Clădirea Atrium House, etajele 1 și 2, Sector 6, 060044, conform prevederilor Contractului sau în magazinele Telekom Romania.
    Cu stimă,
    Andreas Elsner
  • Gaetano Gaetano
    Modificarea unilaterala a contractului de catre Telekom (cresterea cu 2 lei/ serviciu) ESTE MOTIVUL in baza caruia se poate rezilia contractul FARA PENALITATI/ TAXA DE REZILIERE sau cum I-o mai fi zicand, inclusiv de catre cei CARE SUNT IN PERIOADA CONTRACTUALA!! (lucru pe care Telekom nu-l spune explicit). Acum e momentul optim!!

Trimite un comentariu

sus