Skip to main content

Documentarul „Colectiv”, un film tulburător, se vede și în România. București, Brașov, Cluj sau Iași, printre orașele în care ajunge

 
Documentarul „Colectiv”, un film tulburător, se vede și în România. București, Brașov, Cluj sau Iași, printre orașele în care ajunge

Colectiv. Final de proiecție pentru presă. După două ore, toți ziariștii s-au ridicat cu greutate în picioare, iar într-o liniște mormântală și cu privirea în pământ s-au îndreptat către ieșire.

Publicitate

Pe scurt, așa a fost primit documentarul Colectiv, de Alexander Nanau, în România. Cu greutate. Greutatea unei realități în care e posibil să ne mai găsim și astăzi.

Filmul tulburător, premiat deja la nivel internațional, va fi disponibil și publicului de la noi.

Documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau, a ajuns și în România. București, Brașov, Cluj sau Iași se numără printre orașele în care ajunge. Locurile și orașele în care poate fi văzut, în continuare. 

Cătălin Tolontan, într-o opinie semnată după vizionarea cu presa:

„Oamenii Gazetei Sporturilor, modești și nebăgați în seamă, au creat suportul fără de care investigațiile care acum șochează, fără emfază, o lume întreagă, nu ar fi fost posibile”, scrie Tolo.

Documentarul, care spune poveste primului an de după tragedia din Colectiv, este disponibil și pentru publicul românesc. Primele proiecții, în continuare:

  • București: Cinema Muzeul Țăranului - Luni, 24 februarie (19:00)
  • București: Cinemax Veranda - Miercuri, 26 februarie (19:00)
  • Brașov: Cinema One - Sâmbătă, 22 februarie (19:00)
  • Cluj Napoca: Cinema Florin Piersic - Marți, 18 februarie (21:30)

Programul complet, AICI

Producția urmărește în profunzime întâmplările desfășurate în România, în primul an de după incediul din clubul Colectiv, inclusiv culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma. 

Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare și halucinante din spitale. Totul a culminat cu o poveste de la una dintre sursele Gazetei Sporturilor:

„Medicii din spitale le pun oamenilor arși pânze albe pe față, să nu-i mai vadă”

De asemenea, filmul prezintă și întâmplări din interiorul Ministerului Sănătății, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu. 

Colectiv, premiat internațional

Pelicula a câștigat mai multe premii internaționale:

  • Cel mai bun documentar în competiția Internațională a Festivalului de Film din Zurich
  • Premiul special al juriului la Roche-sur-Yon (Franța)
  • Premiul audienței pentru film internațional la Budapesta
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu