Skip to main content

INTERVIU. Cum construieşti un personaj? Răspunde actriţa Serinda Swan, din Medicul legist: „Am văzut o autopsie reală pentru acest rol”

 
Foto | Paginademedia.ro
Foto | Paginademedia.ro

INTERVIU. „Am încercat să înţeleg cum arată anxietatea, depresia sau atacurile de panică pentru a le reda cât mai bine în rol”, spune actriţa Serinda Swan cea care dă viaţă personajului principal în serialul Medicul Legist difuzat de postul Diva.

Publicitate

Debutul sezonului doi se apropie şi în România. Mai exact, va începe pe 2 aprilie, de la ora 21:00 la postul Diva.

În acest context Serinda Swan s-a întâlnit cu jurnalişti din toată Europa la Madrid, unde şi Paginademedia.ro a participat.

Povestea serialului, pe scurt. Medicul Legist (Coroner) este un serial de investigaţii criminalistice, care o urmăreşte pe Jenny Cooper. Ea investighează decese suspecte în Toronto.

Este fost medic la camera de gardă şi mamă singură. Aceasta descoperă că are o relaţie specială cu moartea după decesul soţului său, când îi este dezvăluit un secret din trecut. Serialul este inspirat de seria de cărţi a lui M.R. Hall.

Şi-a amintit cum a fost aleasă să-i dea viaţă medicului legist Jenny Cooper şi a dat detalii de culise despre felul în care şi-a construit personajul.

„Felul în care arată Jenny Cooper este diferit de al meu. Pentru primul sezon a trebuit să pun câteva kilograme în plus şi să îmi tund părul foarte scurt. Este un personaj memorabil pentru mine”, punctează actriţa.

A vorbit cu un medic legist real şi chiar a participat la o autopsie pentru a-şi înţelege personajul cât mai bine.

„Am făcut foarte, foarte multă muncă de cercetare, chiar am citit cele şapte cărţi care au inspirat serialul. Am studiat munca unui patolog, am citit rapoartele unor medici legişti, am stat de vorba cu un medic legist şi chiar am participat la o autopsie”, spune Serinda.

Nu în ultimul rând a punctat şi felul în care se schimbă personajul său de la un sezon la altul:

„În sezonul doi ea creşte şi este interesant să vezi cum încearcă să facă faţă noilor drame”, remarcă actriţa.

Interviul cu Serinda Swan, pe larg: „Am încercat să nu aduc foarte multe lucruri din mine în personajele pe care le interpretez”

Paginademedia.ro: A fost greu castingul pentru acest rol?

Serinda Swan: „Nu, a fost chiar destul de simplu. Ştiam câteva lucruri despre munca producătoarei Morwyn Brebner după un alt serial la care a contribuit şi care se numea Bellevue. Am fost un fan al acelui serial, iar scenariul său mi s-a părut foarte bun.

Când a scos acest scenariu pentru Medicul legist am început să vorbim. Am dat nişte probe pentru rolul principal, iar apoi peste aproximativ o săptămână am aflat că o să primesc rolul.”

Paginademedia.ro: Cum ţi-ai construit personajul şi de unde te-ai inspirat pentru acesta?

Serinda Swan: „Am făcut foarte, foarte multă muncă de cercetare. În primul rând, am citit cele şapte cărţi care au inspirat serialul, scrise de scriitorul britanic Matthew Hall. Am aflat foarte multe lucruri despre Jenny Cooper din cărţi.

După aceea a trebuit să aflu mai multe lucruri despre munca sa. Am căutat multe lucruri pe acest subiect. Am studiat munca unui patolog, am citit rapoartele unor medici legişti, am stat de vorba cu un medic legist şi chiar am participat la o autopsie.

De asemenea, am încercat să îmi dau seama cum arată şi ce înseamnă anumite stări umane. Am încercat să înţeleg cum arată anxietatea, depresia, atacurile de panică sau ce se întâmplă cu un om când ia anumite droguri. A trebuit să învăţ cum arată aceste stări pentru a le putea reda cât mai bine.

Am încercat să înţeleg ce înseamnă să fii o mamă tânără, pentru că personajul meu este o mamă tânără.”

Paginademedia.ro: A fost greu să participi la autopsie?

Serinda Swan: „A fost interesant. Dacă separi trupul de fiinţa sa, e în regulă. E extraordinar să fii capabil să vezi ce se ascunde într-un corp uman. Noi trăim zilnic în corpurile noastre, dar niciodată nu înţelegem cu adevărat ce se ascunde în ele.

Dacă adaugi un nume, o vârsta şi o familie, atunci devine greu.”

Paginademedia.ro: Cât de mult are personajul din Serinda Swan şi cât de mult are Jenny Cooper din Serinda Swan?

Serinda Swan: „Am construit personajul, în mare parte, cu ajutorul cărţilor. Am încercat să nu aduc foarte multe lucruri din mine în personajele pe care le interpretez. Ar însemna ca fiecare personajul pe care îl interpretez să semene unul cu celalălt.

Inclusiv felul în care arată Jenny Cooper este diferit de al meu. Pentru primul sezon a trebuit să pun câteva kilograme în plus şi să îmi tund părul foarte scurt. Jenny Cooper este un personaj memorabil pentru mine.”

Paginademedia.ro: Cum creste personajul in sezonul doi, faţă de primul?

Serinda Swan: „În primul sezon ea regresează, cred că fiind o mamă tânără şi încercând să ascundă drama cauzată de moartea soţului său şi de moartea surorii sale. Asta este diferenţa dintre primul şi al doilea sezon. În sezonul doi ea creşte şi este interesant să vezi metodele prin care încearcă să facă faţă noilor drame.”

Paginademedia.ro: Vom avea personaje noi în al doilea sezon?

Serinda Swan: „Da, vor fi câteva personaje noi.”

Paginademedia.ro: Cât de mult seamănă serialul cu Dexter, Dr. House sau Hannibal?

Serinda Swan: „Cu Hannibal cel mai probabil nu, pentru că la noi nu e vorba despre canibalism. Cu Dexter ar putea fi o corelaţie, în sensul că e vorba despre cineva care încercă să facă dreptate. Jenny Cooper nu omoară oameni, dar merge pe o linie foarte subţire între ceea ce este moral sau nu.”

Paginademedia.ro: În ce filme sau seriale te vom mai vedea anul acesta sau anul viitor?

Serinda Swan: „Sper ca anul viitor să fiu în sezonul trei din Medicul Legist. O să mai apar în producţii ca Twilight Zone sau într-un film care se numeşte Honey.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus