Skip to main content

Sandra Stoicescu, în locul Andreei Berecleanu la Observatorul Antenei 1

 
Sandra Stoicescu, în locul Andreei Berecleanu la Observatorul Antenei 1

Schimbare la prezentator la Observatorul Antenei 1. Sandra Stoicescu va fi gazda jurnalului de ştiri al Antenei 1, în locul Andreei Berecleanu.

Publicitate

Sandra Stoicescu vine la Observator după zece ani ca moderator la Antena 3. Ea este, totodată, membru în consiliul de administraţie al staţiei de ştiri şi preşedinte al Fundaţiei Mereu Aproape.

A moderat emisiuni la Antena 3 până în vara anului trecut, până când jurnalista (ai cărei naşi de cununie sunt soţii Gabriela Firea - Florentin Pandele) a născut o fetiţă.

Istoria prezentatorilor Observator

Andreea Berecleanu era prezentatoare la Observator 19.00 din anul 2010. Ea a venit atunci în locul Alinei Petrescu, care a avut un foarte, foarte scurt „mandat”, de doar şase luni, la cârma Observatorului. (detalii, Aici)

Alina Petrescu, o faţă mai puţin cunoscută în piaţa media, fusese mutată de la Antena 3, la Observator 19, la sfatul unei companii de consultanţă în media, pe care Intact o angajase pentru reîmprospătarea imaginii programului de ştiri.

Petrescu fusese adus în locul cuplului Lucian Mîndruţă – Sandra Stoicescu.

Mutarea a fost însă un eşec, Observatorul obţinând rezultate sub aşteptări. Observatorul a avut audienţe la jumătate faţă de Ştirile Pro TV. (audienţele de atunci, AICI)

Ce spune Antena 1 despre schimbare

"Începând din această primăvară, Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00, de luni până vineri, la Antena 1", anunţă postul TV.

Alessandra Stoicescu:

“Într-o perioadă cu schimbări majore în viaţa mea, pe care le-am primit cu bucuria matură a mamei şi a femeii împlinite din toate punctele de vedere, a venit şi propunerea Antenei 1 de a prezenta Observatorul de la ora 19.00, unde timp de 16 ani am avut cele mai puternice experienţe din cariera mea de jurnalist. Parcă nici nu am lipsit de acolo, atât de firesc mi se pare să prezint Observatorul.

Şi nu e vorba doar de prezentarea celui mai important jurnal de ştiri al Antenei 1, ci de uriaşa muncă de echipă din spate, unde abia aştept să pun amprenta experienţei mele şi de a face parte din cel mai important şi mai complex proiect media al momentului. Un proiect în care, fără să uite o secundă de cei 26 de ani de când este pe piaţă, de tradiţia pe care o are în spate, Observatorul face un salt imens spre viitor”

De ce această schimbare:

Noua identitate este un nou pas în cadrul unui amplu proces care a început prin refacerea întregii redacţii de ştiri a Antena 1 odată cu preluarea în întregime de către Antena Group a producţiei Observator şi a presupus inclusiv mutarea într-un nou sediu. Toate acestea au reprezentat paşi esenţiali în dezvoltarea Observatorului urmând ca, încă din această primavără, să devină o platformă de news 360 de grade ce va include producţii TV, on-line dar şi aplicaţii.

Antena 1, despre Alessandra Stoicescu:

"Cu o carieră de peste 25 de ani în mass-media, Alessandra Stoicescu este unul dintre cei mai experimentaţi, mai cunoscuţi şi mai apreciaţi jurnalişti din România. Timp de 16 ani s-a aflat la pupitrul Observatorului, având în acelaşi timp şi rolul de Corespondent Special în cazul celor mai importante evenimente externe din acea perioadă: atentatele teroriste din 11 septembrie de la New York, criza economică din 2008, alegerile prezidenţiale din SUA, moartea lui Michael Jackson. Începând cu anul 2010 a fost realizator şi moderator Antena 3 pentru News Magazine, 100 de minute şi "Q&A".

Alessandra este recunoscută şi pentru implicarea ei în zona socială. De 10 ani conduce Fundaţia Mereu Aproape, fundaţie ce vine în sprijinul copiilor cu grave probleme de sănătate. În perioada aceasta a organizat de asemenea Teledonul Inundaţiilor, în anul 2010, eveniment prin care Fundaţia MereuAproape a reuşit să construiască 75 de case pentru familiile sinistraţilor şi să le ofere acestora şi alte ajutoare materiale.

În 2015 a organizat Teledonul Colectiv, eveniment ce a adunat fonduri pentru a ajuta victimele incendiului de la Colectiv şi pe familiile acestora. În 2019 este ambasadorul campaniei Ajut Eu, proiect ce îşi propune sã conecteze pe platforma www.ajuteu.ro dorinţele unor oameni, cu cei care le pot împlini, schimbând astfel destine.

În 2011 a înfiinţat Intact Media Academy, şcoală de media ce îşi propune să contribuie la formarea viitoarelor generaţii de jurnalişi de televiziune, având ca bază de pornire experienţa celor care fac această meserie în fiecare zi, unii de zeci de ani.

În 2012, Alessandra a început organizarea şi moderarea forumurilor Intact Media Group, evenimente care au avut ca idee de bază realizarea unui dialog real între mediul de business şi autorităţi. Ca o continuare firească a acestor forumuri, din 2016 a demarat un proiect menit să sprijine capitalul românesc: catalogul anual “Români care dezvoltă România”, primul catalog care a adus în atenţia publicului numele, activitatea şi performanţele celor mai puternici oameni de afaceri de la noi, personalităţi care, de-a lungul anilor, prin modul în care au activat, au avut o contribuţie esenţială în dezvoltarea mediului de afaceri şi în promovarea adevăratului capital românesc."

Andreea Berecleanu: "Pot sa dau si amanunte despre alegerea mea de a pleca dar cred ca viata trebuie sa-si urmeze cursul"

Andreea Berecleanu a postat un scurt mesaj despre schimbarea de la Antena 1:

"Am stat 17 ani in Antena 1 pentru ca nu am fost constransa in vreun fel. Astazi drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situatii impuse. Sunt prezentator de stiri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atat de colegii de breasla cat si de catre public tocmai pentru ca nu am dezamagit, sunt un om corect si onest. Pot sa dau si amanunte despre alegerea mea de a pleca dar cred ca viata trebuie sa-si urmeze cursul, la fel si profesia mea.

Voi fi alaturi milioanelor de oameni cu dragoste si respect mereu, sub diferite forme, si va multumesc pentru toti acesti ani. Multi dintre voi, asa cum mi-ati spus oficial pe retelele mele de Social Media sau in studiile de piata, dar si pe strada, fata in fata, ma considerati un prieten al familiei dv si un jurnalist cu credibilitate. Ba mai mult, aceia dintre dv care nu erati telespectatori ai Antena 1, ati ales Observatorul de dragul meu.

Aceasta incredere inseamna enorm pentru mine. Asa cum nu ma dezic de principiile mele, nu ma voi dezice nici de voi! Ne vom intalni, cu siguranta!"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Noi Noi
  Fac alergie Stoiceasc-o cand te vad - Schimbam înainte POSTUL CAND apăreai acum si mai des PLEACĂ ACASĂ!!!!!! MU LA ALT POST TV
 • Elena Elena
  O alegere foarte buna!
  Sandra este o profesionista cu experienta, nu o prompterista pe care o intereseaza doar imaginea ei.
  Pe oameni ii intereseaza stirile, nu felul in care arati si modul in care defilezi pe podium.
  Sunt sigura ca se va vedea diferenta in audiente.
 • Ana Ana
  Ma bucur mult Sandra ! Esti puternică cît un munte ! De cînd ai plecat de la Observator nu m am mai uitat la nicio stire de la ora 19. Cînd te vedeam cît esti de ambițioasă si o învingătoare imi recapătam încrederea în sine ! Mereu surprindeai cu ceva ! Aveai atitudine si prezentai stirile cu, corectitudine, eu personal n am văzut nicio stire in care sa manipulezi populația cu stiri false ! Cred ca nici n ai fi fost capabilă să minți ! Cred ca moare Esca de ciuda , mai ales ca tipa si a cam pierdut farmecul. Erau înnebuniți Circotasii ca nu te prindeau cu o bîlba Ce vremuri faine ! Doamne ajuta !
 • tatulic tatulic
  Băi, voi chiar că vă uitați la TV? ;))))))
 • LM LM
  Octavia e super frumoasă și talentată, o prezență plăcută la știri. Merita să-i ia locul Andreei și clar era o variantă mai bună decât Sandra Stoicescu. Așa Observatorul Antenei 1 o să aibă audiențe și mai mici ca până acum. Poate vor mai schimba pe parcurs văzând audiențele mici...
 • Iulian Iulian
  Bv Andreea!Bine k ai scapat din *** trust intact!!!Locul tau nu e acolo!!Iar despre inlocitoarea ta aceasta sandra stoicescu ce sa zic?,?O *** o *** de *** psd iste care a *** pe la *** 3!!!
 • Gheorghe Radu Gheorghe Radu
  Da, PSD, la banii "din cotizatii si donatii", PLUS BANII INCLUSIV AI CELOR CARE CONTESTA acest "partid", de ce, nu, reclama si la A3.
 • Varanu' Varanu'
  Vin campanii electorale anul asta si e nevoie de propagandisti pro-PSD la jurnalul A1, cum era si acum cativa ani. De la Antena3 erau cel mai usor de adus, iar Stoicescu pare solutia "ideala"...
 • Conde Conde
  Foarte frumos!
 • Adi Adi
  Mi se pare puțin perversă formularea din mesajul Andreei Berecleanu. Adica,, pot sa dau amănunte legate de plecare dar viața trebuie sa-si urmeze cursul,, Cum adica? Pot dar nu pot. Sau nu vreau. Mie imi e clar. Cred ca a călcat pe bec. Nu stiu cu ce dar ceva a facut. Sau nu a facut ce trebuia.
  Si,, nu a fost constrânsă 17 ani și nu accepta situații impuse,,? Adică cineva crede că ea avea vreun rol editorial sau cum? Singura implicare era doar modificarea vreunei virgule. Atât. Sa nu credeti ca la Esca e altfel.
 • Expertul Expertul
  O miscare foarte buna pentru antualeta 1! Acum cred ca va fi foarte clar pentru toata lumea ca antualetele sunt principalul brat de propaganda al psd. Dupa ce ani de zile aceasta individa a facut propaganda pentru ciuma rosie, nu este surprinzator ca este promovata de managementul antenist.
 • Ioan Ioan
  O alegere neinspirata! Daca tot trebuia sa o inlocuiasca, de ce nu au ales un om care are amprenta Observatorului? Un om la care sa te uiti cu aceeasi placere. Octavia Geamanu e cea mai buna varianta. Intotdeauna le-am vazut la fel de delicate, feminine. Au transmis aceeasi caldura. Sandra -nu ma pot uita la ea. Dar ce stiu eu? Sunt doar un telespectator.
 • Ny Ny
  Chiar sunt curios să văd cam de pe ce dată va reveni Sandra Stoicescu! Oare va fi de luni sau începând cu martie? Poate vine mai devreme și de luni o vedem deja pe micile ecrane!
 • jk jk
  @Razvan
  Sandra nu e o alegere inspirată.Ei se potrivesc emisiunile gen talk-show,de dezbateri care sunt după 17 pe HAntena3
  Mai bună recunosc e Octavia in timpul saptamanii,iar în weekend cineva de la Observator 12(Nu fac referire de Oliviuta,fără supărare da singurul ei avantaj e corpul)pe cand ceilalti 2 se vad ca sunt buni
  Si Mihaela Călin e o varianta buna,ba chiar și Anamaria Gudu
  Poate apar schimbări până când teoretic se vor produce
 • geo geo
  Oricum, Andreea si cum o mai cheamă a dispărut de pe post de ceva vreme, fiind inlocuita la Observatorul A 1 de Octavia Geamanu. Ma mir ca tot timpul acesta nimeni nu a pus nicio intrebare celor de la A 1 ce se intampla cu Andreea si cum o mai cheamă.

Trimite un comentariu

sus