Skip to main content

Reclamele și vânzările de măști chirurgicale, interzise pe Facebook și Instagram

 
Reclamele și vânzările de măști chirurgicale, interzise pe Facebook și Instagram
Facebook-Hepta 2

Facebook ia măsuri împotriva celor care vor să profite financiar de pe urma epidemiei de coronavirus (Covid - 19). Compania a luat decizia de a interzice reclamele și anunțurile de vânzare pentru măști chirurgicale, scrie The Verge, care citează un anunț oficial al companiei.

Măsura este una temporară și vizează atât platforma Facebook, cât și Instagram.

Publicitate

„Monitorizăm cu atenție COVID 19 și, în caz de necesitate, vom face actualizări ale regulamentului, dacă vom vedea că oamenii vor încerca să exploateze chestiunile ce țin de siguranța sănătății. Vom începe să aplicăm aceste schimbări în următoarele zile”, a precizat într-o postare pe Twitter Rob Leathern, unul dintre directorii Facebook. 

Deși luată de câteva zile, măsura are și scăpări. The Verge a descoperit deja, cel puțin în Statele Unite, numeroase anunțuri de vânzare a măștilor chirurgicale, la prețuri care ajung și la 1000 de dolari bucata. De altfel, la o căutare pe marketplaceul din România, și la noi se găsesc încă numeroase anunțuri

Organizația Mondială a Sănătății (WHO) a avertizat încă de săptămâna trecută că cetățenii din toată lumea au ajuns să-și facă stocuri de astfel de măști, ducând la o penurie a acestor produse în rândul personalului medical.

Înaintea acestei decizii, Facebook anunțase că interzice reclamele la produse medicale care sugerează că mai sunt disponibile doar în stoc limitat, precum și reclamele care promovează false tratamente sau metode de prevenție pentru COVID-19.

Grupurile și Paginile despre Coronavirus vor fi, de asemenea, blocate de algoritm, a mai anunțat Facebook.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu