Skip to main content

Grupul Burda ţine revistele pe piaţă, dar le reduce tirajele. Ringier şi Adevărul le-a suspendat

 
Grupul Burda ţine revistele pe piaţă, dar le reduce tirajele. Ringier şi Adevărul le-a suspendat

Pandemia de Coronavirus afectează tot mai mult şi presa scrisă. Grupul Burda, care deţine numeroase titluri, anunţă diminuarea tirajului pentru revistele tipărite din portofoliu, însă le menţine pe piaţă.

Publicitate

Publicaţii ca Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, National Geographic, Ioana, Auto, Motor şi Sport, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku sau Practic Integrame vor apărea în continuare la tarabe, dar cu o reducere de 25% a tirajului.

Revista săptămânala Femeia de azi va apărea, din luna aprilie, doar de două ori pe lună şi cu un tiraj diminuat, informează reprezentanţii grupului.

Măsurile vin în contextul stării de urgenţă prin care trece ţara noastră, din cauza epidemiei de Covid-19. Grupul Burda îşi justifică deciziile astfel:

O bună parte din punctele de vânzare s-au închis, altele şi-au redus activitatea, iar limitarea circulaţiei persoanelor are ca efect scăderea substanţială şi drastică a cererii pentru publicaţii periodice printate.

Pentru asigurarea siguranţei angajaţilor, dar şi pentru a reduce riscurile economice privind activitatea companiei (...)”, spun aceştia.

Toate titlurile de mai sus pot fi comandate şi online, de pe site-ul burda.ro. Tot acolo vor fi publicate datele de apariţie pe piaţă pentru fiecare dintre reviste.

„Toate abonamentele vor fi onorate. În acelaşi timp, vor rămâne active site-urile din portofoliul Burda Romania.

Ne rezervăm dreptul ca în viitor, în funcţie de evoluţia situaţiei pieţei, sub influenţa măsurilor luate în scopul diminuării efectelor Covid 19 asupra populaţiei, să luăm decizii diferite, pe care vi le vom comunica”, după cum informează aceeaşi sursă.

Burda nu este singura companie care editează reviste şi care a luat măsuri pe fondul pandemiei.

Ringier şi Adevărul au suspendat revistele

Compania Ringier a decis să suspende apariţia titlurilor glossy din portofoliu (Elle, Avantaje, Unica, Viva, Libertatea pentru femei, AutoBild şi TVmania) începând de luna viitoare. Numerele (cel puţin cele de pe luna mai), nu vor mai apărea.

Nu mai apar nici ediţiile de duminică a ziarelor Libertatea şi Gazeta Sporturilor.

Şi Adevărul Holding a stopat, temporar, apariţia revistelor pe care le editează, printr-o decizie pe care a luat-o astăzi.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus