Skip to main content

Adrian Sârbu, opinie critică pe Facebook: „Guvernul are obligaţia să susţină material instituţiile credibile din medie”. Plus, o listă cu măsuri legate de Covid-19

 
Adrian Sârbu, opinie critică pe Facebook: „Guvernul are obligaţia să susţină material instituţiile credibile din medie”. Plus, o listă cu măsuri legate de Covid-19

Comunicarea trebuie făcută prin instituţiile credibile din media pe care Guvernul are obligaţia să le susţina material, pentru ca orice reacţie incontrolabilă pe social media să poată fi contracarată” – Este opinia lui Adrian Sârbu, fostul proprietar al Pro TV-ului, în contextul crizei de Covid-19 care a lovit şi România.

Publicitate

Adrian Sârbu, fondatorul Pro TV şi co-proprietarul Smart Radio, a scris o opinie tranşantă pe fondul său de Facebook, în contextul răspândirii tot mai vizibile a epidemiei de Coronavirus în ţara noastră.

Printre altele, spune că statul ar trebui să bage cinci milioane de euro, lunar, în „campanii de informare şi educare”

„Un buget de 5.000.000 euro pe lună, comenzi de stat pentru finanţarea campaniilor de informare şi educare”

De asemenea, consideră că anumite domenii, inclusiv mass-media şi comunicare, ar trebui să beneficieze de subvenţii de la stat în timpul crizei de Coronavirus.

„Un stimul urgent acordat economiei, de 10% din PIB, pentru perioada critică, sub formă de plăţi directe ale salariilor, plăţi directe pentru sectoarele din prima linie, comenzi de stat pentru businessuri, mass-media şi alte instituţii de comunicare, subvenţii şi credite de investiţii pentru reconvertirea unor capacităţi de producţie la nevoile de medicamente şi produse medicale, a noilor modele de business virtuale, a sectoarelor critice pentru supravieţuirea autonomă a României”, scrie Sârbu.

Sârbu critică politicienii şi propune o serie de măsuri pe care le-ar vedea potrivite pentru a ajuta România să depăşească criza prin care trece.

Mai punctează şi câteva idei legate de comunicarea în timpul perioadei de criză:

-Comunicarea trebuie făcută prin instituţiile credibile din media pe care Guvernul are obligaţia să le susţina material, pentru ca orice reacţie incontrolabilă pe social media să poată fi contracarată.

-Comunicatorii trebuie să fie credibili, profesionişti, specialişti. Oamenii trebuie să afle în timp real ce îi aşteaptă în fiecare zi, săptămână, lună

-Mesajele trebuie să ofere soluţii pentru întrebările esenţiale: cum ne îngrijim în caz de infectare, pe cine protejăm mai întâi, din ce trăim când suntem bolnavi, cum muncim de acasă, cum ne educăm, cum respectăm instrucţiunile de criză, cum ne destindem.

Postarea integrală de pe contul de Facebook al lui Adrian Sârbu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Generația Ro Generația Ro
    Iată, dle Sârbu, Generația Pro raspunde apelului...
    Pe TVR si Realitatea tv nu-i înjură nimeni, ptr cele peste 300 mil Euro teapa la bugetul statului.
    Te înjură pe tine! Îți meriți soarta!
    Țara asta merita presa din China, Rusia si Coreea de Nord!
  • Nickro Nickro
    Mult scris pentru o idee scurta - statul sa dea bani presei ca sa nu faca fake news.
  • Biz Biz
    Asta e un *** care are tupeul sa ceară bani pe fata de la stat, tocmai el care a ***, și aberează cu 10 la sută din pib, iar voi popularizați ce spune *** asta? Sunteți trompeta lui Sârbu? Are firma de media în insolvență și vorbește de canale de media respectabile? Adică e respectabil sa furi statul și după aia sa vii sa ceri bani de la stat? Și voi publicati astfel de ***
  • Iepurașul care zboară Iepurașul care zboară
    Statul român susține mai multe instituții de presă credibile:
    - Agerpres,
    - Televiziunea Română,
    - Radio România,

    și e suficient.

    Pentru restul există alte soluții.
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Mai bine ar trage niste cadre pentru filme cu orasele goale pentru niste filme apocaliptice ca asa ceva nu mai vezi in curand si ar fi si scene pe bune nu CGI.
  • Adi Adi
    Pe bune? Nu e o.glumă? S-a trezit să vorbească Sârbu???? El care nu a plătit ani de zile taxe la stat??? El care a fost promotorul presei de scandal, de can-can? El care a transformat Protv într-o chiloțăreală ? El care a căpușat trustul Pro? El care a distrus orice urmă de presă de calitate prin ceea ce a făcut la ZF, Mediafax sau Prosport ? El care a transformat știrile din sport în.....orice altceva in afară de sport? Mai rămâne să apară Iliescu să ne dea lecții despre capitalism!

Trimite un comentariu

sus