Skip to main content

La TVR. Ore de Română, Matematică, Biologie sau Istorie. Când începe Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului

 
La TVR. Ore de Română, Matematică, Biologie sau Istorie. Când începe Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului

TVR face şcoală la TV. Emisiunea „Teleşcoală” revine în grila Postului public după aproape 40 de ani, anunţă reprezentanţii TVR.

Publicitate

Scoala TV este soluţia de avarie găsită de Guvern şi de TVR în perioada în care şcolile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus.

Emisiunea debutează la TVR 2 - luni, 16 martie, de la ora 9:00. Va fi disponibilă şi în online, pe canalul de YouTube al TVR şi pe site-ul tvr.ro.


VEZI aici PROGRAMUL pentru prima săptămână de TELEŞCOALĂ la TVR 2


Programul orelor la TV: Mate, Română, Biologie, Istorie şi Geografie

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:

De la ora 9:00 la ora 10:00 vor fi ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a.

În intervalul 15:00 - 16:00 vor învăţa elevii din clasa a XII-a. Vor face două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Ministerul Educaţiei a anunţat de zilele trecute parteneriatul cu Televiziune Publică pentru orele făcute la televizor, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Programele de Teleşcoală vor fi realizate „cu prioritate” pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a: „Pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susţinerii examenelor naţionale”, după cum a anunţat instituţia.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori cu experienţă în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Scurt istoric al emisiunii. „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor '70 şi a fost difuzată timp de un deceniu. A fost difuzată până în anii '80, când programul tv a fost scurtat.

Citeşte şi: Şcoală TV. La TVR. Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ileana Ileana
    Ar fi bine dacă undeva vor fi publicate și rezolvările la temele date. Astfel ar exista posibilitatea de a te verifica după câteva zile. Știu ca este indicat sa trimiți tema profesorului, dar ce faci când profesorul nu se implica sub nici o forma? Nu adresa de mail, nu nr tel pt whatsapp... Ce sa mai spun de faptul de a da un răspuns elevului dacă a rezolvat sau nu corect tema..
  • Y Y
    Nu știu cum ați văzut voi "ouă" în loc de două. La mine pe telefon e scris două
  • Y Y
    Nu știu cum ați văzut voi "ouă" în loc de două. La mine pe telefon e scris două
  • alexandra volkmann alexandra volkmann
    Buna ziua vreau sa imi fac temele pe calculator si cum as putea sa le fac eu pe calculator as vrea sa imi fac tema la mate ,romana fizica ,tehnologie ,educatie antreprenoriala,si engleza ,franceza.practica.Si cum pot sa vad daca profesorii imi verifica temele pe calculator si notele cum le pot vedea ca vad daca le-am facut bine pe calculator.Si as vrea sa primesc rezultatele pe telefon,
    sunt clasa a11aD profesionala la Colegiu Tehnic Apulum din Alba Iulia.
    Ma numesc Volkmann Alexandra.
  • Alexandra volkmann Alexandra volkmann
    Vreau sa îmi fac temele la mate,romana fizica tehnologie,și educație antreprenorială clasa a11-a D profesionala de la alba Iulia
  • i i
    @Stefania, cam multe greșeli de gramaticale sunt pe acest site, vezi fiecare articol care conține greșeli.
  • Monica Monica
    Asta este ceva ce ar fi trebuit sa existe mereu, si pe mai multe posturi nu doar acum...
  • Stefania Stefania
    Draga Andrei dim comentarii,
    Faptul ca te iei de redactor ca a scris "oua" in loc de "doua" ma nelinisteste teribil.
    Este o mica greseala de tiparire, nu de redactarae sau gramaticala. Te-as sfatui sa iti vezi de concediu/vacanta fara sa instigi la ura si jigniri. Atat timp cat nu gasim greseli precum "t-eas" eu zic ca suntem ok!
    O zi buna!
  • jk jk
    Doar clasele terminale, în font ele au mai mare nevoie
  • Andrei Andrei
    Acel moment cand ai scris ceva gresit gramatical, incercand sa informezi oamenii despre cum o sa fie invatati copiii limba romana. Ma bucur sa aud ca "vor face oua lecţii".
  • Maria Maria
    Ei, acum se vede clar de ce avem nevoie sa existe și o televiziune publica. Comerciale au și ele se rolul lor, dar în caz de situații de criza si evenimente majore pt țară (moarte Rege, vizita Papa), Televiziunea Română devine cea mai importanta.
  • ion ion
    Si la inceputul anilor 90 existau la TVR cursuri de limbi straine. Nu mai tin minte toata lista dar sigur au avut cursuri de italiana si germana.
    Din pacate industria meditatiilor a omorat orice curs public in televiziuni.

Trimite un comentariu

sus