Skip to main content

"E cea mai bună înfrângere pe care am primit-o în ultima vreme". Tolontan, după ce Libertatea a oprit spotul pentru că "ar putea fi sexist"

 
"E cea mai bună înfrângere pe care am primit-o în ultima vreme". Tolontan, după ce Libertatea a oprit spotul pentru că "ar putea fi sexist"

"Mi se pare o zi importantă", spune Cătălin Tolontan, după ce Libertatea a decis să oprească reclama cu Fata de la pagina 5 în prim plan, în urma unei discuţii cu redacţia.

Publicitate

"Părerea mea este că este cea mai bună înfrângere pe care am primit-o în ultima vreme", declară pentru Paginademedia.ro Cătălin Tolontan, coordonator editorial Libertatea şi Gazeta Sporturilor.

Este prima dată când o reclamă pentru un produs media este oprită în urma nemulţumirilor din redacţie.

Declaraţiile lui Tolontan, în continuare. Înainte, un scurt background.

Vineri, Libertatea lansează o reclamă în care punctează schimbarea editorială din ultimii doi ani. Ideea centrală: Fata de la pagina cinci nu mai există de mult.

"Pentru temele care sunt importante acum pentru public e nevoie de minte plină, nu de piele goală, aşa că acum avem doar fata care a terminat la jurnalism cu 9.85”, spunea spotull campaniei, semnat Headvertising, filmat chiar în redacţia Libertatea.

Tot vineri, după apariţia spotului, parte a redacţiei este nemulţumită de forma reclamei. În aceeşi zi, ca urmare a acestor nemulţumiri, are loc o şedinţă cu managementul şi cu redacţia.

În urma discuţiilor, cu argumente pro şi contra spotului, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, decide să oprească spotul. Reclama este, încă, în weekend, pe TV, pentru că intrase deja în programarea posturilor TV.

Ce spune Cătălin Tolontan despre situaţie?

Pierdere de aproape 100.000 de euro

"Cred că din astfel de conversaţii interne pe argumente, o redacţie, ca orice colectivitate umană, câştigă şi avansează", a declarat Cătălin Tolontan pentru Libertatea.

"Mi se pare o zi importantă, când nişte oameni cu foarte multă experienţă în media au cedat, acceptând o pierdere de aproape 100.000 euro, cu tot cu difuzarea media, enormă în ziua de azi, pentru că au primit nişte argumente din partea unor oameni mai tineri, pe care le-au considerat valide", a continuat el.

Au fost argumentele redacţie mai puternice decât ale marketingului?

Cătălin Tolontan:

"În primul rând, nu cred că este vreo eroare la Headvertising, pentru că această campanie a fost acceptată de managementul Ringier şi toată redacţia a fost de acord că a înfrunta problema Fetei de la Pagina 5 e foarte binevenită.

Însă este adevărat că poate fi făcut acest lucru cu mai multă înţelegere faţă de realitatea acelor fete care au pozat o lungă perioadă de timp nu doar în Libertatea, ci şi în alte ziare, şi pe care forma actuală a campaniei le-ar fi putut face să se simtă depreciate."

Avem mare încredere în ideile lui Şerban Alexandrescu şi ale echipei de la Headvertising. Noi suntem pregătiţi să continuăm campania.

Personal, consideri că spotul era în regulă?

"Părerea mea este că este cea mai bună înfrângere pe care am primit-o în ultima vreme", răspunde Tolontan.

Cătălin Tolontan:

"Decizia scoaterii campaniei nu îmi aparţine mie, ci lui Mihnea Vasiliu, dar m-am adăugat acestei decizii şi îl felicit că a avut curajul să facă acest pas."

VIDEO. Reclama Libertatea, cu Fata de la pagina 5

Citeşte şi: Libertatea scoate campania cu Fata de la Pagina 5, în aceeaşi zi în care a fost lansată


VIDEO. Campanie Libertatea: Nu mai avem „Fata de la Pagina 5”, avem „studenta de 9,85”. „E nevoie de minte plină, nu de piele goală”. Autor: Headvertising

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Sorin
    Tare as vrea sa aud ce are de spus Headvertising despre masura luata de Libertatea.
  • Alma Alma
    Intr-o dimineata, 99% dintre romani vor afla ca Libertatea ii uraste din cauza locului de munca pe care-l au si al notelor pe care le-au avut la scoala. Oare Libertatea mai stie ce public tinta are? Va mai publica retete de muraturi sau acum se crede Dacia Literara si le va cere cititorilor sa trimita poezii scrise de ei?
  • grigore marius grigore marius
    Alma, lasa-i sa publice pozele, nu fi sexista )))) . Dar neaparat sa termine faculatea cu peste 9,50 )))
  • Nickro Nickro
    Cea mai buna infrangere a costat 100.000 de euro. "Se merita"!
  • Alma Alma
    Ne-am transformat in tara campaniilor. Ca sa-l cunoasca lumea pe Brancusi, nu-l punem in manuale... facem o campanie.
    Cu aceste fete nu inteleg ce se vrea. Nu mai publicati poze cu ele si gata. Dar nu, acum ne apucam sa le discriminam pe cele care n-au fost la facultate. Ce-i cu asta? Treceti mai la munca si lasati campaniile.
  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    Prin 2004 casetele tehnice din Gazeta Sporturilor, alea ale meciurilor din Liga I, erau pline cu fete imbracate sumar. Ba pe unele le si chema nea Ovidiu Ioanitoaia la emisiunea de la Antena 1, Recursul Etapei. Asa ca sa ma lase domnul mare jurnalist cu deontologeala asta puritana. Sa nu mai dam lectii de moralitate, ca nu toti pot fi pacaliti.
  • Adi Adi
    Tolontan uita să precizeze că n Libertatea, fata de la pagina de la pagina 5 s-a mutat la paginile 1,2,3,4,6,7,8, etc. Si, mai nou, in GSP. Chiloțăreală este peste tot in presa din România

Trimite un comentariu

sus