Skip to main content

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision și anul viitor, dar cu altă piesă

 
TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision și anul viitor, dar cu altă piesă

După ce Eurovisionul din acest an a fost anulat din cauza Coronavirusului, TVR a anunțat pe cine trimite anul viitor în competiție.

Televiziunea publică a decis să meargă tot pe varianta Roxen, artista aleasă să reprezinte România în acest an.

Publicitate

Regulamentul permite ca o țară să-și păstreze concurentul, în contextul de față, însă este nevoie să aleagă o altă piesă. De asemenea, țările au și dreptul să aleagă un alt concurent.

„În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.

Prevederile cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020”, menționează reprezentanții TVR.

Reamintim că Roxen trebuia să meargă la Rotterdam, în luna mai a acestui an, cu piesa „Alcohol You”. 

Roxen este artista Global Records, casă de discuri cu care TVR a lucrat pentru selecția națională de la Eurovision. A fost pentru prima dată când postul public de la noi a apelat la o colaborare directă cu o casă de discuri.

„Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, spune Roxen. 

Există discuții între organizatorii competiției și oficialii din Rotterdam pentru ca ediția de anul viitor să aibă loc tot acolo.

De asemenea, există posibilitatea să fie lansat un CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020, menționează TVR. 

Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision:

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021. 

Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună”, spune Liana Stanciu. 


Citește și: Românii au ales. Roxen merge la Rotterdam cu piesa Alcohol You


Citește și: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR și Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câștigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Regulamentul Eurovision cere ca piesele prezentate în concursul dintr-un anumit an să nu fie mai vechi de luna septembrie a anului trecut.

  În concluzie, noua piesă va fi lansată cel mai devreme în septembrie 2020.
 • Cât timp se ocupă Liana Stanciu de organizare nu vom avea rezultate bune ci doar scandaluri. Cu Roxen asta ne-am lămurit că n-are principii de când și-a sabotat una din piese și a fost de acord cu manipularea telespectatorilor de către juriu.
 • Pentru 2021 trebuie o piesă nouă compusă/lansată după 1 septembrie 2020. Taxele de participare și cheltuielile cu deplasarea fiind deja plătite investițiile sunt minime. Dacă apare și un sponsor se acoperă și costurile pentru o piesă nouă. ROXEN este cea mai bună soluție, doar nu era să facă altă preselecție cu tone piese de grădiniță cântate de anonimi dornici să îi vadă și pe ei familia la TV.
 • E o perioada grea. Artistii trec printr-o perioada complicata. Nu se gandeste nimeni la Eurovision 2021,dar TVR ar trebui sa sustina toti artistii din Romania si sa faca selectia nationala pentru toti. Nu stim cati vor resista pana la anu’ si nu se vor apuca de agricultura:(
 • Cum adica ALTA PIESA??? Pai ea a fost aleasa pentru interpretarea acestei piese? Si apoi...nu stim nimic despre noua piesa! Daca o va "canta" naspa? Merge la "plesneala"? o em ge
 • @Mikko, am zis cumva că TVR a anulat acest concurs ? Făceam referire la faptul că în 2021 se vor duce alți mii de euro pentru “o altă piesă”, așa cum au procedat și pentru acest an.

  TVR este televiziunea care mănâncă la greu din banii publici și nu face nimic
 • @Iuli Cum adică „Bravo tvr”? Ai impresia că TVR-ul a anulat Eurovisionul de anul acesta sau ce? Înțeleg că mulți aveți ceva cu orice și oricine din anumite frustrări personale, dar mai și judecați înainte să comentați.

Trimite un comentariu