Skip to main content

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision şi anul viitor, dar cu altă piesă

 
TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision şi anul viitor, dar cu altă piesă

După ce Eurovisionul din acest an a fost anulat din cauza Coronavirusului, TVR a anunţat pe cine trimite anul viitor în competiţie.

Publicitate

Televiziunea publică a decis să meargă tot pe varianta Roxen, artista aleasă să reprezinte România în acest an.

Regulamentul permite ca o ţară să-şi păstreze concurentul, în contextul de faţă, însă este nevoie să aleagă o altă piesă. De asemenea, ţările au şi dreptul să aleagă un alt concurent.

„În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, ţările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia din acest an sau pot alege un alt artist.

Prevederile cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleaşi, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020”, menţionează reprezentanţii TVR.

Reamintim că Roxen trebuia să meargă la Rotterdam, în luna mai a acestui an, cu piesa „Alcohol You”.

Roxen este artista Global Records, casă de discuri cu care TVR a lucrat pentru selecţia naţională de la Eurovision. A fost pentru prima dată când postul public de la noi a apelat la o colaborare directă cu o casă de discuri.

„Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care ţin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aştept să ne întoarcem la treabă şi să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, spune Roxen.

Există discuţii între organizatorii competiţiei şi oficialii din Rotterdam pentru ca ediţia de anul viitor să aibă loc tot acolo.

De asemenea, există posibilitatea să fie lansat un CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediţia din 2020, menţionează TVR.

Liana Stanciu, şef al delegaţiei României la Eurovision:

„Televiziunea Română a aşteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreţilor selectaţi pentru ediţia din acest an, a discutat cu partenerul Global Records şi a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediţia din 2021.

Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce şi prezenţă, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună”, spune Liana Stanciu.


Citeşte şi: Românii au ales. Roxen merge la Rotterdam cu piesa Alcohol You


Citeşte şi: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR şi Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câştigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câştigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Regulamentul Eurovision cere ca piesele prezentate în concursul dintr-un anumit an să nu fie mai vechi de luna septembrie a anului trecut.

    În concluzie, noua piesă va fi lansată cel mai devreme în septembrie 2020.
  • Criticul muzical Criticul muzical
    Cât timp se ocupă Liana Stanciu de organizare nu vom avea rezultate bune ci doar scandaluri. Cu Roxen asta ne-am lămurit că n-are principii de când și-a sabotat una din piese și a fost de acord cu manipularea telespectatorilor de către juriu.
  • Lucian Lucian
    Pentru 2021 trebuie o piesă nouă compusă/lansată după 1 septembrie 2020. Taxele de participare și cheltuielile cu deplasarea fiind deja plătite investițiile sunt minime. Dacă apare și un sponsor se acoperă și costurile pentru o piesă nouă. ROXEN este cea mai bună soluție, doar nu era să facă altă preselecție cu tone piese de grădiniță cântate de anonimi dornici să îi vadă și pe ei familia la TV.
  • maria maria
    E o perioada grea. Artistii trec printr-o perioada complicata. Nu se gandeste nimeni la Eurovision 2021,dar TVR ar trebui sa sustina toti artistii din Romania si sa faca selectia nationala pentru toti. Nu stim cati vor resista pana la anu’ si nu se vor apuca de agricultura:(
  • jim jim
    Cum adica ALTA PIESA??? Pai ea a fost aleasa pentru interpretarea acestei piese? Si apoi...nu stim nimic despre noua piesa! Daca o va "canta" naspa? Merge la "plesneala"? o em ge
  • iuli iuli
    @Mikko, am zis cumva că TVR a anulat acest concurs ? Făceam referire la faptul că în 2021 se vor duce alți mii de euro pentru “o altă piesă”, așa cum au procedat și pentru acest an.

    TVR este televiziunea care mănâncă la greu din banii publici și nu face nimic
  • Mikko Mikko
    @Iuli Cum adică „Bravo tvr”? Ai impresia că TVR-ul a anulat Eurovisionul de anul acesta sau ce? Înțeleg că mulți aveți ceva cu orice și oricine din anumite frustrări personale, dar mai și judecați înainte să comentați.
  • iuli iuli
    Alta piesa, alti bani. Bravo tvr
  • Pop Ion Pop Ion
    interesant cine o sustine pe aceasta talentata (ma refer la cantareata, nu la doamna stanciu)
  • jk jk
    Poate o varianta buna era "Ce-ți cântă dragostea"

Trimite un comentariu

sus