Skip to main content

VIDEO. Un spot cu vopseaua Kober, "care omoară microbii", interzis de CNA. Care a fost reclamația?

 
VIDEO. Un spot cu vopseaua Kober, "care omoară microbii", interzis de CNA. Care a fost reclamația?

VIDEO. "Salut, eu sunt Alex! Colegii mei râd de mine că sunt ipohondru. Nu-i adevărat, pur și simplu eu mă pot îmbolnăvi foarte ușor", începe reclama. Și continuă: "Dar am Kober Zertificat plus cu ioni de argint, care omoară microbii. Și asta, cum să spun, mă liniștește".

Reclama, a decis CNA, nu mai poate rula în această formă. Oricum, a fost pe post doar câteva zile, acum o lună, după care nu a mai rulat.

Publicitate

Ce nu era în regulă? Care a fost reclamația?

Spotul a fost reclamat pentru că "sugerează că te apără de microbi".

"Este o modalitate de a apela la cei panicați, ca să cumpere tot ce li se pare că i-ar putea ajuta în aceste momente", a sunat reclamația. "Ia de aici, microbule!" spune, printre altele, eroul principal al spotului.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis "intrarea în legalitate". Cu alte cuvinte, spotul nu mai poate fi dat în această formulă, pentru că nu informează corect. Consiliul Român al Publicității, organism cu rol consultativ în relația cu CNA, a considerat, de asemenea, că spotul nu poate dovedi calitățile produsului.

Citește și: CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal” și face apel la publicitari să nu mai exploateze această situație

VIDEO. Reclama Kober cu ipohondrul Alex:

Ce spune CNA? Decizia:

Membrii Consiliului au hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privința spotului publicitar aferent campaniei de promovare a produsului Kober, difuzat de posturile de televiziune în perioada 09 – 15.03.2020 fără a se ține cont de dispozițiile art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului, conform cărora:

„Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”.

Citește și: CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal” și face apel la publicitari să nu mai exploateze această situație

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu