Skip to main content

VIDEO. Un spot cu vopseaua Kober, "care omoară microbii", interzis de CNA. Care a fost reclamaţia?

 
VIDEO. Un spot cu vopseaua Kober, "care omoară microbii", interzis de CNA. Care a fost reclamaţia?

VIDEO. "Salut, eu sunt Alex! Colegii mei râd de mine că sunt ipohondru. Nu-i adevărat, pur şi simplu eu mă pot îmbolnăvi foarte uşor", începe reclama. Şi continuă: "Dar am Kober Zertificat plus cu ioni de argint, care omoară microbii. Şi asta, cum să spun, mă linişteşte".

Publicitate

Reclama, a decis CNA, nu mai poate rula în această formă. Oricum, a fost pe post doar câteva zile, acum o lună, după care nu a mai rulat.

Ce nu era în regulă? Care a fost reclamaţia?

Spotul a fost reclamat pentru că "sugerează că te apără de microbi".

"Este o modalitate de a apela la cei panicaţi, ca să cumpere tot ce li se pare că i-ar putea ajuta în aceste momente", a sunat reclamaţia. "Ia de aici, microbule!" spune, printre altele, eroul principal al spotului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis "intrarea în legalitate". Cu alte cuvinte, spotul nu mai poate fi dat în această formulă, pentru că nu informează corect. Consiliul Român al Publicităţii, organism cu rol consultativ în relaţia cu CNA, a considerat, de asemenea, că spotul nu poate dovedi calităţile produsului.

Citeşte şi: CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal” şi face apel la publicitari să nu mai exploateze această situaţie

VIDEO. Reclama Kober cu ipohondrul Alex:

Ce spune CNA? Decizia:

Membrii Consiliului au hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa spotului publicitar aferent campaniei de promovare a produsului Kober, difuzat de posturile de televiziune în perioada 09 – 15.03.2020 fără a se ţine cont de dispoziţiile art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului, conform cărora:

„Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”.

Citeşte şi: CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal” şi face apel la publicitari să nu mai exploateze această situaţie

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mirel Mirel
    Ar fi cazul ca nesimțiții să se autosesizeze si la reclamele gen Mc Donald's.
    În reclama carnea iese 4 cm din chiflă în realitate trebuie să ridici capacul să verifici dacă nu cumva au uitat să o pună, nu mai discutăm ce volum de ,,***" are.

Trimite un comentariu

sus