Skip to main content

INTERVIU. Alina Manolache, fostă Digi 24, la Realitatea Plus. De ce a plecat de la Libertatea?

 
INTERVIU. Alina Manolache, fostă Digi 24, la Realitatea Plus. De ce a plecat de la Libertatea?

TRANSFER. Jurnalista Alina Manolache trece la postul Realitatea Plus, după doar patru luni la Libertatea, publicaţie unde venea de la Digi 24.

Publicitate

De ce a plecat de la Libertatea? Ce va face la Realitatea Plus? Ce spune despre noul loc de muncă, unde au emisiuni nume ca Anca Alexandrescu sau Miron Mitrea, iar Gabriel Oprea este des invitat prin telefon? Cum comentează situaţia de acum din post, cu angajaţi trimişi în şomaj tehnic şi care vin la serviciu?

Răspunsurile, într-un interviu acordat Paginademedia.ro de Alina Manolache.

Pe scurt, a plecat de la Libertatea din dorinţa de a reveni în televiziune. Va fi senior editor la postul TV, dar va apărea, în această calitate, şi în emisiuni, comentând subiectele zilei. A fost live şi azi, în jurul orei 13.30, de la Institutul Matei Balş.

Alina Manolache, pentru Paginademedia.ro:

"Conducerea Realitatea mi-a garantat că îmi voi putea păstra echidistanţa faţă de orice fel de partid politic, echidistanţă care mă caracterizează întotdeauna. Şi că mă voi putea exprima liber, ca invitat în emisiuni şi voi putea produce conţinut relevant şi nemarcat de influenţe politice".

Despre momentul în care vine, cu demisia lui Costi Rogozanu pentru că unii angajaţi sunt în şomaj tehnic, dar vin şi la serviciu:

"Eu am fost cu Costi Rogozanu în emisiune la prânz. A fost un şoc să ajung acasă şi să citesc ce a scris. Aşa am aflat.

Indiferent care este adevărul, dacă conducerea a făcut o greşeală, sper să o repare, pentru că primul care trebuie să respecte regulile, atunci când arată cu degetul, este jurnalistul. Orice încălcare a legii, voită sau din greşeală în acest domeniu, afectează credibilitatea unei bresle întregi", a declarat jurnalista pentru Paginademedia.ro

Înainte de interviu, un scurt background:

Alina Manolache vine la Realitatea Plus după patru luni la Libertatea. La mijlocul lunii decembrie, pleca de la Digi 24, după 7 ani şi jumătate. În ultima lună la Digi, a prezentat emisiunea Cap Limpede, cu Cristian Tudor Popescu. Alina Manolache trecea la Libertatea, pentru a încerca zona de investigaţii.

Alina Manolache a intrat în presă în anul 2005, la postul Realitatea TV. În anul 2010 s-a alăturat echipei de jurnalişti de la emisiunea „În Premieră”, de la Antena 3. După doi ani, a plecat la Digi 24.

Citeşte şi: Plecare importantă de la Digi24. Jurnalista Alina Manolache, partenera de emisiune a lui CTP, părăseşte postul de ştiri. Unde merge?

Citeşte şi: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”

Citeşte şi: MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

Interviul dat Paginademedia.ro de Alina Manolache:

Paginademedia.ro: De ce ai plecat de la Libertatea?

Alina Manolache: Când m-am despărţit de Digi 24, mi-am dorit noi provocări şi să încerc şi altceva, după ce lucrasem doar în televiziune timp de 16 ani. Nu ştiam altceva ca jurnalism şi doream să văd cum e în online, un domeniu care mă fascina şi despre care cred în continuare că este viitorul.

Numai că "microbul" televiziunii chiar există, şi când l-ai prins e greu să stai departe. Mi-am dat seama că mă uitam cu regret la colegii de la TV şi aş fi vrut să fiu acolo, mai ales în aceste momente, grele, dar şi unice pentru un jurnalist.

Dorinţa mea de a mă reîntoarce în televiziune a coincis cu dorinţa Realitatea Plus de a primi oameni noi, aşa că azi am bătut palma şi a doua zi am fost pe baricade.

Mi s-a dat la Realitatea şansa de a avea un job plin de provocări, dar care cred că mi se potriveşte, după experienţa pe care am acumulat-o.

Paginademedia.ro: Ce vei face la Realitatea?

Alina Manolache: Mai precis, voi fi senior editor, iar misiunea mea va fi să vin cu abordări noi şi smart pentru un public pe măsură.

Nu voi sta departe nici de ecran, ci voi fi invitată în jurnalele şi emisiunile Realitatea Plus pentru a comenta evenimentele sociale sau politice ale zilei.

Azi, de exemplu, vom face o campanie care să arate respectul pentru medicii care stau de atâta timp în spitale şi le împărţim o floare înainte de Paşti.

Celor de la Libertatea le mulţumesc foarte mult pentru oportunitate, pentru că, aşa cum îmi imaginam, era un punct obligatoriu pentru mine să fac investigaţii. Doar asta nu mai făcusem până atunci.

Paginademedia.ro: Dacă îţi doreaţi televiziune, de ce nu ai făcut la Libertatea, care are studio şi o zonă de video?

Alina Manolache: La Libertatea aveam ocazia să fac interviuri, însă foarte rar. Componenta video nu era una principală în activitatea mea acolo şi, oricum, nu aş fi ajuns niciodată să fac, pe imagine, în online, ce poţi face la un post de televiziune.

Conducerea Realitatea mi-a garantat că îmi voi putea păstra echidistanţa

Paginademedia.ro: Vii într-o perioadă în care au emisiune pe post Anca Alexandrescu, Miron Mitrea...

Alina Manolache: În egală măsură, pe ecran sunt si Anca Alexandrescu şi Oreste Teodorescu, într-o încercare a postului de a reda în mod egal vocile celor mai importante partide în acest moment. În rest, conţinutul editorial al postului este imparţial şi redă realitatea aşa cum este ea.

Conducerea Realitatea mi-a garantat că îmi voi putea păstra echidistanţa faţă de orice fel de partid politic, echidistanţă care mă caracterizează şi m-a caracterizat întotdeauna. Şi că mă voi putea expirma liber, ca invitat în emisiuni şi voi putea produce conţinut relevant şi nemarcat de influenţe politice.

Paginademedia.ro: Mai este şi Gabriel Oprea, căruia i se cere des opinia...

Alina Manolache: Sper să nu mă afecteze în niciun fel în munca de zi cu zi intervenţiile oamenilor care apar pe Realitatea, indiferent din ce zone sunt ei.

Înţeleg că, odată cu noua conducere, cu Vlad Nichita, cei de la Realitatea vor să facă o rebranduire, să facă un conţinut alert, relevant, să crească audienţele.

Paginademedia.ro: Dar ca asociere de imagine cum crezi că te va afecta?

Alina Manolache: Cred că sunt suficient de puternică să fiu aceeaşi Alina Manolache, indiferent de platforma care îmi oferă şansa de a mă exprima. Nu m-am gândit nicio secundă la faptul că dacă lucrez la Realitatea s-ar putea să îmi afecteze imaginea. Sper să fiu acelaşi jurnalist echilibrat.

Orice încălcare a legii afectează credibilitatea unei bresle întregi

Paginademedia.ro: Cum comentezi situaţia de acum din Realitatea: demisia lui Costi Rogozanu pentru că unii angajaţi sunt în şomaj tehnic, dar vin şi la serviciu

Alina Manolache: "Eu am fost cu Costi Rogozanu în emisiune la prânz. A fost un şoc să ajung acasă şi să citesc ce a scris. Aşa am aflat.

Indiferent care este adevărul, dacă conducerea a făcut o greşeală, sper să o repare, pentru că primul care trebuie să respecte regulile, atunci când arată cu degetul, este jurnalistul. Orice încălcare a legii, voită sau din greşeală în acest domeniu, afectează credibilitatea unei bresle întregi", a declarat jurnalista pentru Paginademedia.ro

Citeşte şi: Plecare importantă de la Digi24. Jurnalista Alina Manolache, partenera de emisiune a lui CTP, părăseşte postul de ştiri. Unde merge?


Citeşte şi: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”


Citeşte şi: MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Dan13 Dan13
  Asta spune ceva și despre cei care decid la Libertatea: au angajat sa facă investigații pe cineva care nu a mai făcut asta vreodată. Ba chiar au și plătit-o patru luni și probabil ar fi continut sa facă asta dacă nu ar intervenit criza de nostalgie pentru tv.
 • adrian adrian
  ori Alina a stat patru luni la Libertate luand multi bani in asteptarea unei ocazii sa se intoarca in televiziune pe cai mari(ceea ce i-a reusit), ori omul din Galati cu cea mai tare casa din Bucuresti a facut o minune
 • un privitor un privitor
  Dar am o nedumerire; prezentatoarea aceasta face munca voluntara sau e platita cu 75% din salariu? Intreb si eu pentru un prieten.
 • geo geo
  Mada cam are dreptate!
  Lumea pleacă de acolo pentru ca sunt multe probleme, iar prezenta la serviciu a angajatilor aflati in somaj tehnic este una dintre ele, si fatuca asta blondina se duce la Realitatea Plus!
 • Mada Mada
  Alina Manolache are naivitatea sa revina la o Realitate fara credibilitate si fara stiri proprii, intr-o echipa daramata psihic, la pamant cu banii si cu inspiratia. Niste neica nimeni, gen acest mozguci, niste resapati, gen domnisoara dombrovolski, ti-e s rusine de rusinea lor cand apar pe sticla
 • Insider Insider
  Realitatea merge in jos. Mizeaza oare pe publicitate negativa sau pe prostie? Eu cred ca pe ultima. Dupa ce au incercat sa fraudeze statul cu somajul tehnic(btw cca 200 de oameni au fost trimis in somaj, cam doua treimi din angajati), demisia lui Rogozanu, acu un personaj toxic, Dan Puric, isi arunca zoaiele patriotarde prin microfonul Realitatii. Sa nu va mirati, ceea ce a spus Puric coincide cu convingerile familiei Pacuraru. Si nu e o intamplare ca cei doi "moderatori" l-au lasat sa zburde in voie pe campiile nationalismului ortodox, fireste, asta ca sa faca pe plac familiei. Rusine George, aveam asteptari, Muzgoci n-are asa ceva, e un mascarici neterminat intelectual...
 • Iulian Iulian
  Iuli, site-ul asta nu e interesat de asemenea stiri. Ci doar de audientele Asia si Romanii au talent. Cele de aseara unde sunt ? De la Slujba de Inviere.
 • Iuli Iuli
  Antena1, ProTV, Kanal D si Digi24 difuzeaza astazi, 19 aprilie, de la ora 19.50, o reprezentatie caritabila simultan marca Timisoreana pentru sprijinirea COVID-19
  https://www.youtube.com/watch?v=MUo5i2doXno
 • Marius Marius
  Realitatea are nevoie de jurnalisti asa-zis echidistanti, ptr a-si reabilita imaginea. Din pacate, Alina Manolache a cam picat in capcana ...voit sau nevoit. Cu diavolul nu poti dansa, fara sa devi si tu diavol...din pacate. Expresia treci puntea cu diavolul, implica un compromis din care intotdeauna diavolul are mereu de castigat, iar tu ai mereu de pierdut. Pe de alta parte, trebuie sa luam in calcul ca si jurnalistii sunt oameni, ce au facturi de platit...si trebuie sa traiasca din ceva (la Libertatea s-au facut restructurari...). Sper sa reziste acolo pana trece criza, si cat mai putin alterata de politica editoriala de acolo...
 • Mihai Mihai
  Marea problema nu e calitatea imaginii ci calitatea materialelor
 • Lucian Lucian
  Realitatea Plus, B1 și România Tv au o calitate a imaginii de toată jena. Măcar B1 emite 16:9.
 • Mama Dolores Mama Dolores
  Vlad Nichita e, cum ar veni, portavocea jupanului Maricel Păcuraru, că "jurnalist" n-a fost niciodata. Magnatul Cozmin Gușă a dispărut cu tot cu ăia 50 de milioane $ pe care-i avea ca să salveze toată presa din România, Eduard Pastia doarme prin studiouri pe la Constanța, Denis Rifai face televiziune pe contul de facebook... Acum vine lume nouă, au fost aduși de la RTV niște specialisti in burtiere galbene. Alexandra Păcuraru a lăsat alimentația vegetariana si s-a transformat în analist politic etc. Anca Alexandrescu e catastrofala pe tv, pare imbatranita inainte de vreme si nu-si gaseste cuvintele. Oreste, noroc ca l-a pus Maricel sa se barbiereasca, nu mai are mult pana la exorcizari si ezoterism. Vedeta postului e Madalina Pscalau, cu o coafura cam de palmier pleostit si un discurs de yesman, fada, inodora, fara nerv, in afara oricarei probleme. In acest marasm revine Alina Manolache, altfel o reporterita ok, plina de sperante. E o chestiune de timp pana se va face pres in fata neamurilor si combinatiilor patronului-fost infractor-fost ospatar. Succesuri, o sa-si merite soarta!
 • circo circo
  a spus „dacă conducerea” ? nu știe nici măcar să evite o cacofonie ? atunci n-are nicio legătură cu meseria de jurnalist.
 • Sunt naiv, dar ma tratez Sunt naiv, dar ma tratez
  Moama, ce-o să şi-o ia în freză tânăra naivă. Aşa cum şi-au luat-o toţi de vreo şase luni încoace. Libertate editorială?! LOL, asta stă în telefonul lui Maricel, îl bagi pe ăla, îl ataci pe cutare, vorbeşti frumos de generalul izmană par egamplu, d’astea, editoriale. Echidistanţă?! Are u ***’ kiddin’ me? Oricum, îi doresc numai sucesuri şi, fireşte libertate editorială!
 • Iuli Iuli
  Alta care vine la R+ si intra in somaj tehnic si face voluntariat?

  Televiziunea asta a luat-o in jos din toate punctele de vedere..

Trimite un comentariu

sus