Skip to main content

După patru zile la Realitatea, s-a întors la Libertatea. Alina Manolache revine la publicaţia Ringier

 
După patru zile la Realitatea, s-a întors la Libertatea. Alina Manolache revine la publicaţia Ringier

Câteva zile a lucrat la Realitatea Plus, după care s-a întors la Libertatea. Jurnalista Alina Manolache, cu un background care cuprinde aproape opt ani la Digi 24, a revenit la publicaţia Ringier după mai puţin de o săptămână la Realitatea Plus.

Publicitate

Înainte de Paşte, Manolache trecea de la Libertatea la Realitatea Plus, ca senior editor. "Îmi doream mult să mă întorc în televiziune", spunea ea într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Manolache venea la Realitatea Plus într-un moment tulbure pentru postul de televiziune. Exact în zilele în care Costi Rogozanu demisiona, invocând situaţia colegilor şi faptul că unii dintre ei erau chemaţi la muncă, deşi erau în şomaj tehnic.

Ce spunea Alina Manolache despre situaţie şi despre noul loc de muncă, unde au emisiuni nume ca Anca Alexandrescu sau Miron Mitrea, iar Gabriel Oprea este des invitat prin telefon?

"Dacă conducerea a făcut o greşeală, sper să o repare. (...) Conducerea Realitatea mi-a garantat că îmi voi putea păstra echidistanţa faţă de orice fel de partid politic, echidistanţă care mă caracterizează întotdeauna. Şi că mă voi putea exprima liber, ca invitat în emisiuni şi voi putea produce conţinut relevant şi nemarcat de influenţe politice", declara jurnalista pentru Paginademedia.ro.

După câteva zile însă, Alina Manolache a revenit la Libertatea.

De ce s-a întors?

Contactată de Paginademedia.ro, Alina Manolache nu a detaliat motivele.

"Am considerat că este mai bine pentru mine să îmi fac meseria în continuare la Libertatea", a răspuns, scurt, jurnalista.

Citeşte şi: INTERVIU. Alina Manolache, fostă Digi 24, la Realitatea Plus. De ce a plecat de la Libertatea?


Citeşte şi: Plecare importantă de la Digi24. Jurnalista Alina Manolache, partenera de emisiune a lui CTP, părăseşte postul de ştiri. Unde merge?


Citeşte şi: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”


Citeşte şi: MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasilica Fofolean Vasilica Fofolean
    Mare fraieră că a crezut că poate mai mult de cei probabill 4000 de lei luați ca mobilier lângă CTP în Cap Limpede.
  • Cunoscatorul Cunoscatorul
    Multi profesionisti au plecat in ultimul timp(unii au fost nevoiti) de la Realitatea de cand la conducere au aparut personaje care nu au nici o treaba cu televiziunea, cu jurnalismul..si aici ma refer la “ duamna “ Genoveva, Dana Pacuraru, Maricel..tot neamul lor defapt..acestia, impreuna cu alti sefi de departamente au distrus acest trust din pacate..Ce pretentii sa ai de la o persoana precum Genoveva, care toata ziua nu face altceva decat sa tipe, sa injure si sa ameninte angajatii care indraznesc sa si ceara drepturile, care oricum le sunt incalcate din plin..pacat ca nu se sesizeaza nici o institutie abilitata sa efectueze ceva controale..
  • INSIDER INSIDER
    Si pentru ca celalalt Insider a amintit de troica prostiei si a incompetentei: Nichita, Bancutza si Geno (asa o alinta fidelii) nu pot decat sa spun ca rar mi-a fost dat sa intalnesc "profesionisti" ca ei. Parca toate tarele de caracter s-au ingramadit in astia trei. Nu le numesc din decenta, dar colegii stiu despre ce vorbesc. Vor ramane, in frunte cu Maricel, in istoria televiziunii ca "groparii" Realitatii, sau a iRealitatii sau a ilaritatii. Oricum i-am zice, situatia de acolo e de domeniul lui Kafka, iar Ionesco (cei trei n-au auzit de el) ar avea material pentru o opera a absurdului, dar si a prostiei omenesti.
  • Insider Insider
    Genoveva Grigoroscuț și Roxana Băncuță & Vlad Nichita iau oamenii la bani mărunți să aducă înapoi foile alea pe care scrie că vin să facă voluntariat. Adică muncă pt Maricel Păcuraru pe banul (de somaj tehnic) statului. Multumiim, dle Obae!
  • INSIDER INSIDER
    Doamne, mi se innoada lacrimile pe nas de emotie. Senior editor, aud? Libertate editoriala, pe bune? Eu, cunoscand ce se intampla pe acolo, ii dadeam maxim o luna, biata naiva. Am inteles ca Alinutza a marjat la un agreement verbal, dar cand a fost de semnat contract, nu s-a mai grabit nimeni. Deh, stilul Realitatea, vorbe, texte si vrajeli. Voi stiti, copiii mosului, ca la Realitatea te angajezi azi si iei primul salar dupa doua luni, cà deh, se poate. As vrea ca una dintre cele 60 de institutii de control sa le calce pragul. Sincer, la Realitatea a mai rau ca la sparanghel, macar acolo iei 1.500€/luna, aici faci sluj pe nimic si risti ca la prima controversa cu onor "conducerea" sa fii dat afara. Vorba aia, lume multa, oameni putini!
  • fabi fabi
    imi placea de ea la digi24, imi pare rau ca a plecat
  • Take, Ianke şi Manolake Take, Ianke şi Manolake
    Sunteţi deja în urmă cu mersul treburilor. De ieri la prânz până aseară la ora 21.24, doamna în cauză a lucrat la Disney Junior, iar dimineaţă la prima oră negocia un contract de zilier la Itsy Bitsy FM.
  • Mihai Mihai
    Tolontan NU ORDONĂ subiectele! Alții o fac. D-asta cei mai buni ziariști devin *** la alte publicații și televiziuni. Pentru că scriu la comandă și după cum li se cere de-un contract gras de publicitate de la partide. Alina și-a dat seama că acolo o mânâncă viemii și se compromite pe viață ca "marea" Emilia Șercan. A apucat-o plânsu' pe la TVR, dar când lua 8.500 DE EURO pe lună de la tovarășul Vântu era bine, a? E țara plină de impostori demascați. Bravo, Alina! Chiar dacă pare un moment ciudat... L-ai învins.
  • Torso Torso
    Cât de flexibilă e piața muncii din media românească. Se poate tece atât de ușor de la contract cu Libertatea la Realitatea și înapoi.
  • Iuli Iuli
    Hopa, gata cu libera exprimare pe post?:))
    Saraca ... ea chiar credea ca o lasa astia de la Realitatea sa zica ce vrea
  • Boncha Boncha
    Manolache e totusi un om integru. I se putea reprosa doar naivitatea de a crede ca Realitatea mai putea face presa onesta.
  • geo geo
    După ce a citit comentariile de aici care au sustinut ca mutarea este o greseala si dupa ce a luat contact cu ”realitatea” de la Realitatea Plus, fatuca s-a razgandit. Daca eram in locul celor de la Libertatea ii spuneam sa isi vada de drumul ales !

Trimite un comentariu

sus