Skip to main content

(P) Contagion, filmul "în oglindă" al pandemiei, pe AMC. Pe 3 Mai, de Ziua Presei

 
(P) Contagion, filmul "în oglindă" al pandemiei, pe AMC. Pe 3 Mai, de Ziua Presei

(P) "Nothing spreads like fear". Pelicula Contagion, o peliculă de acum câțiva ani despre o pandemie, un film despre care cei care l-au văzut spun că reflectă "în oglindă" actuala epidemie, va fi pe postul AMC.

Publicitate

Când va fi difuzat filmul? În continuare.

Înainte, o mică precizare: AMC se alătură inițiativei #StaiAcasă și a pregătit o serie de filme emblematice pentru telespectatori, de la Matrix la Harry Potter, cu actori de la Al Pacino la Arnold Schwarzenegger. 

Contagion este una dintre peliculele despre care s-a vorbit cel mai mult de când a izbucnit pandemia de coronavirus. Asta pentru că, deși este o producție de ficțiune, pelicula surprinde fidel etapele prin care trece un astfel de fenomen la nivel mondial.

"Nothing spreads like fear" este supratitlul de pe afișul filmului Contagion (din 2011), o afirmație care nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Un film cu Matt Damon, Kate Winslet și Jude Law, regizat de Steven Soderbergh.

Când va fi pe AMC?

Filmul Contagion este programat pe data de 3 mai, la 20.15

Este doar unul dintre filmele prin care canalul TV dorește să atragă atenția telespectatorilor că își pot petrece timpul liber urmărind producții de marcă, ce au redefinit istoria cinematografică, filme cu actori precum: Keanu Reeves, Uma Thurman, Al Pacino, Daniel Radcliff, Arnold Schwarzenegger, John Travolta sau Samuel L. Jackson.

De altfel, în luna aprilie și până la terminarea stării de urgență, toate televiziunile ce aparțin AMC Networks Internațional - Europa Centrală și de Nord s-au alăturat inițiativei „#staiacasă”.

Întregul portofoliu de televiziuni din România al AMCNI CNE afișează pe ecran mesajul #staiacasă, lângă logo-urile posturilor TV: AMC, Filmcafe, TV Paprika, Minimax și JimJam.

Programul filmelor emblematice din campania AMC #stai acasă:

  • Harry Potter (9 aprilie) - emblematic pentru universul fantasy inegalabil creat
  • Kill Bill 1+2 (vineri, 10 aprilie și sâmbătă, 11 aprilie) – de referinţă prin readucerea în atenția publicului a filmelor chinezești de arte marțiale
  • Scarface (21 aprilie) - reprezentativ pentru genul filmelor despre mafie
  • Machete și Machete: ucigaș meseriaș (17 și 18 aprilie) - despre un justițiar din comunitatea hispanică
  • Trilogia Matrix (24, 25, 26 aprilie, de la ora 19.35) - bornă în istoria filmului SF
  • Terminator 3 (25 aprilie) - emblematica producție cu Arnold Schwarzzeneger
  • Pulp Fiction (1 mai) - emblematic prin aducerea pe marele ecran a universului „pulp” din revistele americane de benzi desenate cu eroi și cu scene violente
  • Contagion (3 mai) - semnificativ prin prezentarea extrem de realistă a epidemiei.

GALERIE FOTO

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Majoritatea filmelor de mai sus sunt difuzate pentru a nu stiu cata oara in ultima vreme. Vezi de pilda "Kill Bill" si seria "Machete". Asa ca nu e nicio bucurie.
  • L-am vazut pe data de 29 martie la AMC, pentru prima data cand m-am uitat la acest post, dar m-au dezamagit ca nu l-au dat pana la sfarsit. Eu n-am stiut cum se termina, dar in aceeasi zi l-a vazut o prietena pe net si mi-a zis care e finalul, ca din ce s-a dat la TV n-am inteles!

Trimite un comentariu