Skip to main content

Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”

 
Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”

Încă două site-uri au fost închise pentru știri false. Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) a închis platformele romania-veche.ro și justitiarul.ro, scrie Libertatea.ro care citează un comunicat ANCOM.

Cele două au publicat o serie de articole și informații false, cu privire la pandemia de coronavirus.

Ambele site-uri sunt editate de firma NetDesign SRL din Bistrița, scrie aceeași sursă. 

Publicitate

Site-ul romaniaveche.ro a prezentat pandemia ca „o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman prin intermediul vaccinurilor”, iar „informațiile prezentate nu sunt susținute de surse relevante sau argumente științifice”, arată comunicatul ANCOM. 

Au publicat materiale cu titluri că:

  • ATENȚIE: TRUC & ÎNȘELĂCIUNE sau Antenele 5G și COVID?
  • Europe Defender 20 sau începuturile unui nou război mondial?
  • Adevărul din spatele virusului: Armata americană și Defender Europe 20
  • Exercițiu militar sau operațiune secretă? Ce caută soldații americani în Verona, fără măști?
  • Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului

Nu sunt singurele site-uri sancționate pentru fake news. La finalul lunii martie au fost pedepsite și site-urile breackingnews.xyz și bpnews.ro. 

Măsurile se bazează pe decretul de instituire a stării de urgență, care printre altele prevede și pedepse pentru platformele care propagă informații false. În urmă cu o lună a fost închis, pentru fake news, primul site din țara noastră. Este vorba despre platforma știridemoment.ro.

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu