Skip to main content

Site-uri sancționate pentru știri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informații false, cu scopul de a dezinforma și a induce panica”

 
Site-uri sancționate pentru știri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informații false, cu scopul de a dezinforma și a induce panica”
Foto | Hepta

Alte două site-uri au fost sancționate pentru știri false. Unul va fi blocat total, iar altuia îi va fi eliminat un articol, arată un comunicat de presă remis de Grupul de Comunicare Strategică

Este vorba despre site-urile breackingnews.xyz și bpnews.ro. Primul dintre acestea, breackingnews.xyz, „a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica”, transmit autoritățile. 

Publicitate

Platforma a fost deschisă în afara României, iar reprezentanții săi nu au putut fi contactați, menționează aceeași sursă. 

De asemenea, Marcel Vela (Ministru de Interne) a mai propus eliminarea unui articol de pe site-ul bpnews.ro. Decizia a venit după ce reprezentanții platformei ar fi refuzat să elimine informațiil false din respectivul articol. 

Măsurile se bazează pe decretul de instituire a stării de urgență, care printre altele prevede și pedepse pentru platformele care propagă informații false. În urmă cu o săptămână a fost închis, pentru fake news, primul site din țara noastră. Este vorba despre platforma știridemoment.ro.

Citește și:

Redăm în continuare comunicatul integral remis de Grupul de Comunicare Strategică

„INFORMARE DE PRESĂ 25 martie 2020, ora 6:16pm

Grupul de Comunicare Strategică a înaintat astăzi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/). Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false.

De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz.
Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica.

Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituție care a pus deja în aplicare măsurile necesare.

Grupul de Comunicare Strategică”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu