Skip to main content

Paştele la TVR. Slujba de Înviere, Concert cu Fuego, emisiune cu Iuliana Tudor şi filmul „Patimile lui Hristos”, cu Maia Morgenstern

 
Paştele la TVR. Slujba de Înviere, Concert cu Fuego, emisiune cu Iuliana Tudor şi filmul „Patimile lui Hristos”, cu Maia Morgenstern

Paştele la TV. Postul public de televiziune aduce şi în acest an programe speciale de Paşti în grilă. Toate cele trei canale principale: TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 vor avea emisiuni legate de Paşte.

Publicitate

Slujba de Înviere va fi difuzată, pe TVR 1 şi TVR 3, sâmbătă noapte, de la miezul nopţii.

TVR 1 va avea în Vinerea Mare, de la ora 22:10, şi filmul Patimile lui Hristos, în regia lui Mel Gibson, cu Maia Morgenstern în distribuţie, dar şi cu Jim Caviezel sau Monica Bellucci. Filmul ce prezintă în detaliu suferinţele lui Iisus în ultimele 12 ore ale vieţii sale a adunat numeroase distincţii şi trei nominalizări la Oscar.

Paştele din acest an este marcat de pandemia de Coronavirus, care s-a extins pe tot globul. În ţara noastră există şi restricţii date de autorităţi, care au cerut oamenilor să stea acasă în Noaptea de Înviere.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, programul TVR pentru Paştele Ortodox

TVR 1 - Slujba de Înviere, reportaje, documentare şi filme

Joi, 16 aprilie

De la ora 18:00 - Reportajul Maică pentru 100 de copii, semnat de producătoarea TVR Cristina Ţilică. La Rădăuţi, peste 120 de copii au primit de la soartă şansa unei noi familii. Sunt crescuţi de o maicuţă şi doi călugări.

De la ora 22:00 - Documentarul Suferinţele creştinilor, realizat de Ruxandra Ţuchel şi Rafael Udrişte.

Vineri, 17 aprilie

De la ora 18.00 - Slujba Prohodului Domnului, de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

De la ora 21:00 - Mini-seria Miracolul: EU (prima parte)

De la 22:10 - Filmul Patimile lui Hristos (THE PASSION OF THE CHRIST – SUA, 2004), în regia lui Mel Gibson şi avându-i în distribuţie pe Jim Caviezel, Monica Bellucci şi Maia Morgenstern. Filmul ce prezintă în detaliu suferinţele lui Iisus în ultimele 12 ore ale vieţii sale a adunat numeroase distincţii şi trei nominalizări la Oscar.

Sâmbătă, 18 aprilie

De la 11:30 - Dosar România, cu reportajul A doua viaţă, realizat de Alina Amza, ce prezintă oameni care au ales drumul credinţei. Părintele Mirel Ilie a fost paraşutist. Maica Gherasima a fost portar în echipa de fotbal feminin. Călugărul Ilarion a fost bancher.

De la 12:30 - Documentarul Saul din Tars: Mesagerul Lui Iisus Hristos

De la ora 17:30 - Imagini de la un festival de artă şi cultură românească, dedicat satului românesc, într-un reportaj semnat de Ruxandra Ţuchel şi Rafael Udrişte.

De la ora 21:00 - Mini-seria Miracolul: EU (partea a II-a) şi de la ora 22.00 (partea a III-a).

De la ora 23:00 - Jurnaliştii Victor Dochia şi Cristian Tabără intră în direct cu români din ţară şi din străinătate, preoţi şi credincioşi de pretutindeni, care vor povesti felul în care sărbătoresc Învierea Domnului.

TVR 1 va transmite în direct Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Duminică, 19 aprilie

De la ora 7:00 - Universul Credinţei aduce cele mai importante evenimente religioase din ţară şi străinătate

De la ora 12:00 - Slujba celei de-a Doua Învieri, oficiată la Catedrala Patriarhală, comentată în direct de jurnalistul Corneliu Vlad Matache.

Luni, 20 aprilie

De la 13:15 - Ediţie în premieră Exclusiv în România, cu Cristian Tabără. Va fi un reportaj din satul Moldoviţa, de la Muzeul Ouălor „Lucia Condrea”. Desfăşurat pe o suprafaţă de peste 500 metri pătraţi, având 7 saloane, 106 vitrine care adăpostesc o colecţie de peste 11.000 de ouă, muzeul este cel mai mare din lume, pe o planetă în care aproximativ 50 de ţări au tradiţie în pictarea ouălor, mai ales de Paşti.

Şi un interviu din judeţul Suceava, la Vicov, cu Sofia Vicoveanca, îndrăgita doamnă a cântecului popular românesc.

De la ora 14:30 - Masa de Paşti, cu Iuliana Tudor. Vor fi şi artişti ca Sofia Vicoveanca alături de fiul ei, Niculina Stoican şi familia, Angela Buciu cu nepotul, Mariana Ionescu Căpitănescu şi cei doi copii ai ei, Steliana Sima şi familia, Mariana Anghel şi Adriana Anghel, Liviu Buţiu şi Antonela Ferche Buţiu, Cornelia şi Lupu Rednic, Ilie Medrea şi fiica, Andreea Voica şi Dean Galetin, Lavinia Goste şi Marius Zorilă sau Maria Cârneci.

TVR 2 - Concert Fuego, Gala Umorului sau Reţeaua de idoli

Duminică, 19 aprilie

De la ora 13:00 - Gala Umorului

De la ora 15:00 - Paul Surugiu Fuego şi concertul „Lumina mea”, susţinut în urmă cu o lună pe scena Palatului Naţional din Chişinău.

De la ora 18:00 - Reţeaua de idoli - Interviu cu Geanina Avram Staicu alias Jamila, adică tânăra al cărui canal de Youtube cu reţete video realizate pas cu pas

TVR 3

Denia Prohodului (în Vinerea Mare, de la ora 18.00)

Slujba Învierii Domnului (Sâmbătă de la ora 23.00)

Slujba A Doua Înviere (Duminică, de la ora 12.00)

Petrecere la zi de sarbatoare - Duminică, de la ora 16.30

Sărbătoarea primăverii - Luni şi marţi, pe 20 şi 21 aprilie, de la ora 10:00, cu Maria Tănase Marin

De luni, 20 aprilie, de la ora 20.00 - Căsuţa cu poveşti

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Red Bull Red Bull
    Reportaje trase de par, mereu in acelasi registru, facute ca sa umple grila. Asta in timp ce la posturile comerciale sunt aceleasi programe de ***.

Trimite un comentariu

sus