Skip to main content

FOTO. Capital.ro, nou redactor-șef, după plecarea Ancăi Andrei. Titlurile au rămas în aceeași notă

 
FOTO. Capital.ro, nou redactor-șef, după plecarea Ancăi Andrei. Titlurile au rămas în aceeași notă

GALERIE FOTO. Publicația Capital are o nouă conducere editorială, după plecarea redactorului-șef Anca Andrei, la sfârșitul lunii aprilie. La acea dată, Anca Andrei declara că "își ia o pauză". Anca Andrei este artizanul schimbării radicale a Capital.ro. După plecarea ei, titlurile au rămas în aceeași notă.

Publicitate

Detalii și exemple de titluri din ultima perioadă (printre care trei aproape identice cu președintele Klaus Iohannis "umilit"), în continuare.

Anca Andrei era redactor-șef al revistei Capital și al site-ului Capital.ro (coordona și printul si partea de online). În caseta tehnică, noul redactor-șef al site-ului este Valentin Vioreanu, iar coordonarea editorială a revistei tipărite este asigurată, din poziția de redactor-șef, de Sorin Andreiana.

Schimbarea vine după ce, la sfârșitul lunii aprilie, Anca Andrei declara pentru Paginademedia.ro că "își ia o pauză" și apoi va decide ce va face.

Contactată de Paginademedia.ro, Anca Andrei a confirmat plecarea de la publicație. Ce face acum?

"Acum mă ocup de proiectul meu VoxBiz.ro, dar, în ultima perioadă, m-au sunat mulți oameni din massmedia, de la trusturi foarte mari. Nu am luat încă o decizie până acum", a declarat ea pentru Paginademedia.ro.

Cum sunt titlurile după plecarea Ancăi Andrei?

Anca Andrei a schimbat radiocal politica editorială a site-ului Capital.ro în ultimii doi ani, cu o politică de titrare axată pe generarea de clickuri (cu exemple notate, de-a lungul timpului, de Paginademedia.ro).

S-a schimbat ceva?

Paginademedia.ro trece în revistă o serie de capturi din ultima perioadă, după ce Anca Andrei a plecat de la Capital.

Câteva capturi din ultimele zile de pa Capital.ro:

Serial: Klaus Iohannis, "umilit" în serial

Președintele Klaus Iohannis apare, în mai puțin de două săptămâni, în câteva titluri aproape identice. Ce legătură au cu cu textele articolelor?

Rețeta este aceeași: păreri și opinii ale unor politicieni sau ziariști sunt transformate în enunțuri în titlu:

29 aprilie: Klaus Iohannis e făcut praf! A tăcut complice. Ce greșeală a făcut președintele (un articol despre poziția președintelui interimar al PSD Marcel Ciolacu)

29 aprilie: Klaus Iohannis minte! Război total din cauza ungurilor. Ce se va întâmpla cu Ținutul Secuiesc (un text despre poziția unui deputat PSD)

9 mai: Umilința supremă pentru Iohannis! Greșeală imensă a președintelui. A vorbit ca un pușcăriaș (de fapt, este vorba despre o interpretare a ceea ce a zis Cristian Tudor Popescu)

10 mai: Umilință maximă pentru Iohannis! Asta a fost greșeala fatală a președintelui: I se va întoarce exact în cap (un text despre ce a zis Călin Popescu Tăriceanu)

GALERIE FOTO.

Ce se întâmplă la graniță?

Alte materiale vorbesc despre probleme "la graniță" și despre unguri (un material are ca ilustrație doi pumni, în culorile steagurilor României și al Ungariei, deși nu este vorba despre un conflict interetnic în articol).

GALERIE FOTO.

Un titlu departe de realitate, cu Mirela Vaida

"Șoc pentru Mirela Vaida! Emisiunea a fost scoasă de la Antena 1. Cel mai greu moment din carieră", a titrat Capital.ro pe 7 mai. A fost scoasă emisiunea ei?

Articolul, o preluare de pe dcnews, vorbește despre perioada în care o emisiune prezentată de Mirela Vaida (Totul pentru dragoste), a fost scoasă din grila postului. În 2018 se întâmpla.

Și, în final, o preluare Capital.ro de pe Paginademedia.ro care nu are nevoie de niciun comentariu. Titlul de mai jos a fost pus pe un material care vorbea despre cele mai urmărite programe de știri ale lunii:

"Andreea Esca dă un nou tun! Nimeni nu a mai reușit așa ceva. Nu are rival"

Reamintim că Editura Evenimentul zilei și Capital a notificat Paginademedia.ro și a amenințat cu un proces după ce Paginademedia.ro a notat câteva dintre titlurile exagerate ale publicației. Detalii despre notificarea Capital, AICI.

Citește și: Capital.ro notifică Paginademedia.ro, care a scris despre titluri la limita Fake News de pe site


Citește și: Redactorul-șef Capital.ro, Anca Andrei, cea care a schimbat radical site-ul în ultimii ani, "își ia o pauză"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cred ca nici site-ul antiromanesc Sputnik nu are asemenea titluri precum Capital! Ce a fost si ce a ajuns presa din România! Când aflu astfel de știri cu atât mai mult ma bucur că nu citesc asa ceva. Însă câți oare nu sunt păcăliți?

Trimite un comentariu