Skip to main content

VIDEO. Cu Dobrovolschi - Radio Guerrilla despre Radio în vreme de pandemie. Este bine sau nu ca Guvernul să susțină presa?

 
VIDEO. Cu Dobrovolschi - Radio Guerrilla despre Radio în vreme de pandemie. Este bine sau nu ca Guvernul să susțină presa?

Interviurile Paginademedia.ro. Cum se face radio în vremuri de pandemie? Ce s-a schimbat? Ce a schimbat Guerrilla? Cum au fost afectați? Este bine ca Guvernul să dea bani presei? Sau nu?

Răspunde Mihai Dobrovolschi de la Radio Guerrilla.

În interviu, detalii și despre ce este proiectul Avanpostul Guerrilla.

Publicitate

Mihai Dobrovolschi, în dialog cu Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro

Un interviu realizat cu sprijinul New Entertainment Television.

VIDEO. Radio în pandemie, cu Mihai Dobrovolschi – Radio Guerrilla

Idei din interviu:

 • Noi am trecut prin toate stadiile prin care trec oamenii, în legătură cu pandemia. Am glumit, am intrat în panică, ne-am calmat. Ne-am repliat cum am știut, iar cel mai important lucru a fost să fim în siguranță.
 • Ne-am împărțit în trei categorii: cei care nu trebuie să vine neaparat la radio și cei care apar pe post (jumătate într-o săptămână, jumătate în altă săptămână).
 • Acum ne-am pliat puțin și pe programul oamenilor de-acasă. Vede, în funcție de comentarii, ce face lumea. Acum am observat că lumea se trezește după ora 8:00, așa că am dus și noi matinalul de la 8:00 la 11:00.
 • Ca om de radio nu prea poți să stai acasă, mai ales în situație de criză. Am și eu șansa să povestesc nepoților că pe timp de pandemie mergeam la radio.
 • Noi când am redeschis radioul n-aveam bani, dar au venit oamenii și ne-au ajutat, de la mobilă, la scule sau spațiu. În momente de sincopă trebuie să ajutăm și noi afacerile mici, cum am fost și noi ajutați
 • Ne-am hotărât să ajutăm afacerile mici, la început de drum. Le-am făcut acest dar, ștampila cu „Avanpost”, ca o promovare.
 • Aceste afaceri nu au bani de publicitate, mai ales în această perioadă, dar au nevoie ca de aer să comunice schimbările pe care le-au făcut în această perioadă de criză.
 • Comunitatea Avanpost Guerrilla îi poate ajuta, măcar în această perioadă.
 • Cafenele, clinici, făbricuțe, afaceri locale, orice ne atrage nouă atenția. Poate fi și un magazin de pește din Tulcea. Oameni care fac ce fac cu pasiune și care-și respectă munca pe care o fac.
 • Toate avanposturile, pe care le luăm zilnic la telefon, sunt prezente și într-o aplicație care este disponibilă pe IOS și Android. De exemplu, se poate vedea cum s-au adaptat aceste afaceri la criză.
 • În aplicație oamenii pot propune un avanpost, pe care noi îl luam și îl evaluăm destul de subiectiv, după sufletul nostru. Ne-am bazat tot timpul pe feeling, la fel și în acest caz.
 • Oamenii propun, noi evaluăm și punem ștampila.
 • Am văzut ce a anunțat Guvernul, dar nu știu încă exact ce să spun pentru că nu s-a explicat clar nimic. Suma nu e mare, în principiu, din discutițiile pe care le-am avut ne-ar reveni cât să acoperim un salariu sau două. Nu e miză mare, cel puțin pentru noi, o stație mică.
 • E o măsură discutabilă, dar nu e neaparat rea.
 • Presa dacă moare cu dreptatea în mână nu a făcut nimic pentru dreptate.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Sir, poate n-ai observat, dar toata mass media, in frunte cu ProTV, difuzeaza campaniile PMB. Sigur, un alt post de radio, dupa ce a difuzat multa vreme campanii, a spus ca gata, da banii inapoi, ceea ce se pare ca nu s-a intamplat inca. Intrebarea este: in ce temei legal poti refuza o campanie publicitatara comandata de Primarie sau Stat? Nu este discriminare? Daca Primaria sau Statul vrea sa difuzeze mesaje de interes, cum pot fi eficiente fara mass media privata? Sa lucreze doar cu TVR si cu Romania actualitati, adica mesajul sa ajunga doar la o mica parte populatiei? E discutabil, mai ales ca sunt bugete mici, insignifiante.
 • ....zise el intre doua spoturi publicitare platite de PMB. Serios acum, omul mananca ***. Are principii si sustine antreprenorii doar cat sa manance si gura lui ceva, cat se aliniaza interesele. Pe aceiasi antreprenori si liber profesionisti se pisa cu jet cand protestau in piata. Daca e omul conservator declarat si chiar ii pasa de mediul de afaceri, macar sa nu mai ia bani din taxele bucurestenilor.

  Eu mi-am dat demisia de la doua joburi (fara sa am acoperire) dupa ce-am vazut ca aveau lucrari cu statul obtinute pe pile si el nu se poate abtine de la niste bani veniti de la primarii. Pai bravo boss, ma bucur ca ai bani de bmw si espressoare scumpe, sper sa merite.

Trimite un comentariu