
Interviurile Paginademedia.ro. Cum se face radio în vremuri de pandemie? Ce s-a schimbat? Ce a schimbat Guerrilla? Cum au fost afectați? Este bine ca Guvernul să dea bani presei? Sau nu?
Răspunde Mihai Dobrovolschi de la Radio Guerrilla.
În interviu, detalii și despre ce este proiectul Avanpostul Guerrilla.
Mihai Dobrovolschi, în dialog cu Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro
Un interviu realizat cu sprijinul New Entertainment Television.
VIDEO. Radio în pandemie, cu Mihai Dobrovolschi – Radio Guerrilla
Idei din interviu:
- Noi am trecut prin toate stadiile prin care trec oamenii, în legătură cu pandemia. Am glumit, am intrat în panică, ne-am calmat. Ne-am repliat cum am știut, iar cel mai important lucru a fost să fim în siguranță.
- Ne-am împărțit în trei categorii: cei care nu trebuie să vine neaparat la radio și cei care apar pe post (jumătate într-o săptămână, jumătate în altă săptămână).
- Acum ne-am pliat puțin și pe programul oamenilor de-acasă. Vede, în funcție de comentarii, ce face lumea. Acum am observat că lumea se trezește după ora 8:00, așa că am dus și noi matinalul de la 8:00 la 11:00.
- Ca om de radio nu prea poți să stai acasă, mai ales în situație de criză. Am și eu șansa să povestesc nepoților că pe timp de pandemie mergeam la radio.
- Noi când am redeschis radioul n-aveam bani, dar au venit oamenii și ne-au ajutat, de la mobilă, la scule sau spațiu. În momente de sincopă trebuie să ajutăm și noi afacerile mici, cum am fost și noi ajutați
- Ne-am hotărât să ajutăm afacerile mici, la început de drum. Le-am făcut acest dar, ștampila cu „Avanpost”, ca o promovare.
- Aceste afaceri nu au bani de publicitate, mai ales în această perioadă, dar au nevoie ca de aer să comunice schimbările pe care le-au făcut în această perioadă de criză.
- Comunitatea Avanpost Guerrilla îi poate ajuta, măcar în această perioadă.
- Cafenele, clinici, făbricuțe, afaceri locale, orice ne atrage nouă atenția. Poate fi și un magazin de pește din Tulcea. Oameni care fac ce fac cu pasiune și care-și respectă munca pe care o fac.
- Toate avanposturile, pe care le luăm zilnic la telefon, sunt prezente și într-o aplicație care este disponibilă pe IOS și Android. De exemplu, se poate vedea cum s-au adaptat aceste afaceri la criză.
- În aplicație oamenii pot propune un avanpost, pe care noi îl luam și îl evaluăm destul de subiectiv, după sufletul nostru. Ne-am bazat tot timpul pe feeling, la fel și în acest caz.
- Oamenii propun, noi evaluăm și punem ștampila.
- Am văzut ce a anunțat Guvernul, dar nu știu încă exact ce să spun pentru că nu s-a explicat clar nimic. Suma nu e mare, în principiu, din discutițiile pe care le-am avut ne-ar reveni cât să acoperim un salariu sau două. Nu e miză mare, cel puțin pentru noi, o stație mică.
- E o măsură discutabilă, dar nu e neaparat rea.
- Presa dacă moare cu dreptatea în mână nu a făcut nimic pentru dreptate.
Comentarii
Eu mi-am dat demisia de la doua joburi (fara sa am acoperire) dupa ce-am vazut ca aveau lucrari cu statul obtinute pe pile si el nu se poate abtine de la niste bani veniti de la primarii. Pai bravo boss, ma bucur ca ai bani de bmw si espressoare scumpe, sper sa merite.