Skip to main content

Libertatea: Un fake-news Antena 3, girat chiar de Raed Arafat - „Japonia are 1.000% creştere după măsurile de relaxare”. Cum stă, de fapt, Japonia?

 
Libertatea: Un fake-news Antena 3, girat chiar de Raed Arafat - „Japonia are 1.000% creştere după măsurile de relaxare”. Cum stă, de fapt, Japonia?

Un fake-news lansat de Antena 3 a ajuns să fie girat de Raed Arafat (şeful DSU şi unul dintre cei mai importanţi oameni din stat în lupta cu pandemia), scrie Libertatea.

Publicitate

Arafat se foloseşte de câteva informaţii, despre care chiar el spune că le-a văzut la Sinteza zilei, mai exact că „în urma unei relaxări a carantinei, Japonia ar fi înregistrat de 10 ori mai multe cazuri decât înainte”, dar care într-un final se dovedesc a fi false.

Afirmaţia a fost făcută tot la Antena 3, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea.

Şeful DSU se foloseşte de informaţiile respective pentru a-şi argumenta teoria „relaxării în paşi mărunţi”:

„Cred că la dumneavoastră a fost prezentarea cu Japonia care are 1.000% creştere după măsurile de relaxare. Păi, 1000%, ce înseamnă asta pentru România dacă o să avem astfel de creştere? Deci noi încercăm să mergem într-un mod logic, calculat, clar”, a zis Arafat, citat de Libertatea.

Cum stă, de fapt, Japonia? Fake-ul demontat

Cifrele arată că în Japonia situaţia nu s-a agravat după relaxarea restricţiilor, potrivit aceleiaşi surse. Ultimele două săptămâni au adus în Japonia mult mai puţine cazuri zilnice decât în vârful epidemiei şi în perioada de izolare.

Japonia a ieşit din starea de urgenţă pe 14 mai, iar în 15 mai au fost 83 de cazuri noi, în 18 mai, doar 20.

„Nicăieri nu se verifică ipoteza creşterii cu 1.000% a cazurilor, nici la primele măsuri de relaxare (începutul lui mai), nici la ridicarea stării de urgenţă în urmă cu câteva zile.

Ameninţarea de care vorbea Arafat, o posibilă explozie a numărului de noi cazuri de Covid-19 dacă ne relaxăm prea mult, este una reală.

Problema este că şeful DSU aduce drept argument o situaţie epidemiologică inexistentă din altă ţară, girând un fake news”, arată Libertatea.

Citeşte toată ştirea pe Libertatea.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  •  Masca FFP3 a lui Zorro Masca FFP3 a lui Zorro
    Multe dintre materialele pe care le difuzează presa mainstream (atât de la noi, cât şi din afară) pe tema Covid-1984 sunt încadrabile fix la categoria de "fake news", de care au mai apoi neobrăzarea şi ipocrizia să-i acuze pe cei din media online. La ordinele proprietarilor lor, încântaţi să profite de o criză exagerată dincolo de orice măsură, debitează tot felul de minciuni şi creează o atmosferă apocaliptică, reuşind din păcate să-i prostească pe mulţi.

    E foarte grav că un medic cu pretenţiile (şi cu poziţia) dr.-ului Arafat ia de bună gogoriţa agravării situaţiei în Japonia (a cărei stare de urgenţă, apropo, n-a avut nimic de-a face cu gulagul pe care ni l-au impus în Vest; n-au avut armată pe străzi, oameni în arest la domiciliu sau afaceri închise cu forţa).

    Singurul lucru care s-a înrăutăţit cu 1000% după epidemia asta a fost starea economiei şi a libertăţilor individuale.
  • Iuli Iuli
    @Domnu foto, CNAul se uită la Pro și Antene, ăia din top, nu la toate televiziunile. Dar când și când mai șomează/amendează și alte televiziuni să vedem că “își fac treaba”
  • Domnu foto Domnu foto
    Am tot vrut să vă semnalez ce informații apar la Nasul Tv,care din ce vad s-a mutat in Canada.

    Bill gates cu iluminati vor să depopuleze planeta,a declarat el în interviu asta;

    vor să ne introduca prin vaccin microcipuri;

    cat timp am fost noi în case au montat ăștia antene 5g și au murit albinele și păsări;

    doctorii sunt mana in mana cu ăștia sa ne termine;

    În toate medicamente și tratamente medicale din ultimul timp sunt introduse substanțe care sa ne omoare,scopul fiind tot acela de a depopula planeta.

    Astea sunt spuse chiar de Moraru.Va rog sa faceți o investigație sau un articol sa vedeți toate balivernele astea.cum e posibil că CNA să lase un așa post tv sa fie transmis?
  • ion ion
    @Iuli: nu era o greseala :) Oana Zamfir (ca toata A3, inclusiv Firea) isi doreste foarte mult testare "in masa" pentru ca sotul probabil i-a promis ca daca iese pozitiva (cum vom iesi toti mai devreme au mai tarziu) se va carantina pe ascuns acasa la ea, nu ca oamenii de rand institutionalizati.
    Cum testarea in masa intr-o tara unde se izoleaza pozitivii la hotel/carantina, indiferent de simptome, e imposibila, A3 spera macar la o testare "de masa". Masa de cantina, masa de ping-pong, orice masa.
  • Iuli Iuli
    Burtiera antena3 (ora 18:39, 20.05.2020): “CÂND ÎNCEPE TESTAREA DE MASĂ ÎN ROMÂNIA”

    Burtiera a rulat câteva minute bune fără ca cineva să se sesizeze că este o greșeală
  • miIe miIe
    Un fake-news Antena 3?!?!?
    Eu nu cred așa ceva.
  • ion ion
    A3, RTV si unii invitati permanenti pare ca primesc niste mail-uri dimineata cu "informatiile" zilei. Cateodata mai incurca ordinea in care trebuie sa vorbeasca. Dar nu conteaza, publicul lor nu tine minte si nici nu citeste stiri online.

Trimite un comentariu

sus