Skip to main content

Realitatea TV: O demisie şi două prezentatoare în şomaj tehnic: Florentina Bălăşoiu, Nora Dincă şi Mariana Zberianu

 
Florentina Balasoiu
Florentina Balasoiu

Noi frământări la postul Realitatea Plus. Florentina Bălăşoiu cea care prezenta mai multe jurnale la postul de ştiri, şi-a dat demisia.

Publicitate

Alte două nume cu ani în spate de la Realitatea Plus au fost trimise de conducerea postului în şomaj tehnic: Nora Dincă şi Mariana Zberianu.

Mutările vin în contextul în care postul TV trece printr-o perioadă de schimbări: Costi Rogozanu a demisionat în urmă cu două săptămâni (după ce angajaţi ai staţiei au fost trimişi în şomaj tehnic dar chemaţi la muncă), Alina Manolache a venit de la Libertatea şi a plecat după numai patru zile, un nou director executiv a fost numit la conducerea televiziunii.

Totodată, au emisiuni pe post Anca Alexandrescu (fostă consilier al lui Liviu Dragnea şi al Vioricăi Dăncilă) şi Miron Mitrea (fost ministru PSD). Gabriel Oprea, fost ministru PSD este, de asemenea, o prezenţă pe post (ca invitat).

Detalii, în continuare.

Florentina Bălăşoiu a ales să-şi dea demisia de la postul de ştiri. Ea lucra la Realitatea de 7 ani.

Contactată de Paginademedia.ro, Florentina Bălăşoiu a declarat, scurt, de ce a ales să plece:

“Simt că nu mai fac parte din această echipă. Îi mulţumesc publicului că m-a urmărit în fiecare zi, în cei aproape şapte ani la Realitatea TV”, a declarat Florentina Bălăşoiu pentru Paginademedia.ro.

Florentina Bălăşoiu lucrează la Realitatea TV de şapte ani. A fost reporter pe social, a prezentat emisiuni (Fără Menajamente, Dimineaţa de Ştiri), iar în ultima perioadă a fost pe post la Realitatea zilei, jurnalele între orele 10.00 şi 12.00.

Înainte de Realitatea TV, a lucrat la Digi 24 şi la Radio 3Net Florian Pittiş.

Nora Dincă, în şomaj tehnic după 17 ani

Nora Dincă este unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Realitatea TV: de 17 ani apare pe post, la Meteo.

A fost trimisă în şomaj tehnic.

Decizia legată de Nora Dincă vine la două săptămâni după ce ea le-a trimis colegilor un mesaj prin care, potrivit Paginademedia.ro, îşi arăta solidaritatea faţă de Costi Rogozanu, demisionar din post.

La acea dată Costi Rogozanu demisiona, invocând situaţia colegilor şi faptul că unii dintre ei erau chemaţi la muncă, deşi erau în şomaj tehnic.

"Respect si preţuire pentru jurnalistul Costi Rogozanu - stâncă de vertical, niciodată marioneta nimănui, fidel doar principiilor sale. Şi chiar dacă drumurile noastre ideologice s-au despărţit deseori, întotdeauna s-au regăsit pe cărarea bunului-simţ", scrie Nora Dincă. “"Exista oameni de neînlocuit. Costi e unul dintre ei.”

Contactată de Paginademedia.ro, Nora Dincă a confirmat informaţiile.

“Nu este nimic de spus. Sunt 17 ani şi din viaţa mea acolo. Consider că un angajator privat are libertatea deplină de a alege cu cine merge mai departe şi cu cine nu”, a declarat Nora Dincă pentru Paginademedia.ro

Mariana Zberianu – tot în şomaj tehnic

În şomaj tehnic a fost trimisă şi Mariana Zberianu. Prezintă pe post din 2012,.

Ea lucra de aproape opt ani la Realitatea TV, unde a prezentat mai multe emisiuni, printre care Perspektiva. Înainte de Realitatea, a lucrat la TVR Iaşi (aproape trei ani) şi la Antena 1 (peste patru ani).

Contactată de Paginademedia.ro, Mariana Zberianu a confirmat informaţia.

"De astăzi, până pe 15 mai, voi fi în şomaj tehnic. Este o perioadă în care voi decide ce urmează să fac de acum încolo", a declarat jurnalista pentru Paginademedia.ro.

Mariana Zberianu îşi continuă colaborarea pe care o are de aproape doi ani cu Europa FM, unde prezintă ştirile staţiei în weekend.

GALERIE FOTO.

Citeşte şi: După patru zile la Realitatea, s-a întors la Libertatea. Alina Manolache revine la publicaţia Ringier


Citeşte şi: Director executiv nou la Realitatea Plus. Are 15 ani experienţă în TV de ştiri


Citeşte şi: INTERVIU. Alina Manolache, fostă Digi 24, la Realitatea Plus. De ce a plecat de la Libertatea?


Citeşte şi: Plecare importantă de la Digi24. Jurnalista Alina Manolache, partenera de emisiune a lui CTP, părăseşte postul de ştiri. Unde merge?


Citeşte şi: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”


Citeşte şi: MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gaspar    Ardelus Gaspar Ardelus
    Am aflat cu stupoare ca 2 din cele mai bune jurnaliste de la Realitatea plus Nora Dinca si Mariana Zberianu sunt in somaj tehnic . Nu stiu care este politica postului d-voastra insa constat ca cei mai buni de la Realitatea sunt pusi pe liber .Sunt un fanatic al postului Realitatea insa, daca va pleaca valorile ar trebui sa va dea de gandit.Pacat ca d-l Gusa nu intervine . Un pensionar din CLUJ-NAPOCA ,care va apreciaza foarte mult ( pe Nora Dinca si Mariana Zberianu ).
  • Cosmin Ceafa Cosmin Ceafa
    Cu Mitrea, Gabi Oprea, Anca Alexandrescu, Mirela Dobrovolski si Cozmin Gusa, Realitatea TV a devenit nefrecventabila. Iar asta e un eufemism. De fapt, e de o slinosenie respingatoare.
  • Adi Adi
    Se vede ca este ceva personal cu cele trimise în șomaj tehnic. Cum să iei decizia asta acum cand, în mod normal, mai sunt 2 saptamani in care poti sa mai ,,profiti,, de șomajul tehnic in starea de urgență? E clar ca au luat decizia doar ca sa le faca rău.
  • Mama Dolores Mama Dolores
    Nu era niciuna vreo prezență decisivă. Dar e drept că nu prea mai sunt jurnalisti buni pe post. Iar "vedetele" Oreste, Puscalau, Anca Alexandrescu au prestatii penibile. Miron Mitrea si Gabriel Oprea sunt pe post de pietre de moară intru slava audientelor; arata si cat il duce capul de ospatar pe Maricel, si cata lipsa de scrupule are, si cat are impresia ca ia de fraieri telespectatorii. Cu lighioane d-astea si continuand combinatiile geostrategului Cozmin Gușă falimentul e asigurat. In curand o sa o vedem pe Alexandra Păcuraru dimineata, la pranz si seara. Succesuri!
  • Petre Petre
    Nora dinca nu si facea treaba. Asta cu experienta, vai, vai, e o prostie. A pacalit oamenii ani de a randul. E o masura meritata!
  • INSIDER INSIDER
    Cum spuneam si in postarile anterioare sunt indepartati oameni cu experienta, cu opinie si sunt inlocuiti cu executanti. De curand, au "demisionat" un producator cu experienta doar pentru ca a avut o controversa verbala Nechita. Si, vrànd, nevrand revin la troica ticaloasa si servila instalata la butoane: Geno, o fata scapatata din fundul Moldovei, Nechita, care a atins nivelul maxim de incompetenta si Bancuta, degraba pupatoare de maini, acest trio funest care va termina definitiv Realitatea. In prostia, ignoranta si superficialitatea lor executa orbeste ordinele lui Maricel, cu "academia" Poarta Alba absolvita. Deh, scoala vietii care o are toti baietii. Da, si Mitrea alt baiat jmeker, tovaras de aula cu Maricel. Revenind la admosfera de fanar care domneate de cateva luni la Reàlitatea, stau si ma intreb ca prostul, ce ganduri au mintile luminate ale postului? Oricum, credibilitatea postului e nula, iar injectia cu "prospaturi" gen Oreste sau Dobro nustucum e falimentara, da' rau. Neghiobi si limitati vor duce fara tagada de rapa un brand. Prostia este infinit mai fascinantă decat inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu, a decretat Umberto Eco, teoretician al semioticii[la dex, baietii!] QED!
  • Marius Marius
    Cine te obliga sa te uiti la Mirela Vaida ?
  • Ștefan Elena Ștefan Elena
    Mirela Vaida când pleacă, nu o mai suportam nici pe ea și nici emisiunea ei de tot circul

Trimite un comentariu

sus