Skip to main content

Realitatea TV: O demisie și două prezentatoare în șomaj tehnic: Florentina Bălășoiu, Nora Dincă și Mariana Zberianu

 
Realitatea TV: O demisie și două prezentatoare în șomaj tehnic: Florentina Bălășoiu, Nora Dincă și Mariana Zberianu
Florentina Balasoiu

Noi frământări la postul Realitatea Plus. Florentina Bălășoiu cea care prezenta mai multe jurnale la postul de știri, și-a dat demisia.

Publicitate

Alte două nume cu ani în spate de la Realitatea Plus au fost trimise de conducerea postului în șomaj tehnic: Nora Dincă și Mariana Zberianu.

Mutările vin în contextul în care postul TV trece printr-o perioadă de schimbări: Costi Rogozanu a demisionat în urmă cu două săptămâni (după ce angajați ai stației au fost trimiși în șomaj tehnic dar chemați la muncă), Alina Manolache a venit de la Libertatea și a plecat după numai patru zile, un nou director executiv a fost numit la conducerea televiziunii.

Totodată, au emisiuni pe post Anca Alexandrescu (fostă consilier al lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă) și Miron Mitrea (fost ministru PSD). Gabriel Oprea, fost ministru PSD este, de asemenea, o prezență pe post (ca invitat). 

Detalii, în continuare.

Florentina Bălășoiu a ales să-și dea demisia de la postul de știri. Ea lucra la Realitatea de 7 ani.

Contactată de Paginademedia.ro, Florentina Bălășoiu a declarat, scurt, de ce a ales să plece:

“Simt că nu mai fac parte din această echipă. Îi mulțumesc publicului că m-a urmărit în fiecare zi, în cei aproape șapte ani la Realitatea TV”, a declarat Florentina Bălășoiu pentru Paginademedia.ro.

Florentina Bălășoiu lucrează la Realitatea TV de șapte ani. A fost reporter pe social, a prezentat emisiuni (Fără Menajamente, Dimineața de Știri), iar în ultima perioadă a fost pe post la Realitatea zilei, jurnalele între orele 10.00 și 12.00.

Înainte de Realitatea TV, a lucrat la Digi 24 și la Radio 3Net Florian Pittiș.

Nora Dincă, în șomaj tehnic după 17 ani

Nora Dincă este unul dintre cei mai vechi angajați ai Realitatea TV: de 17 ani apare pe post, la Meteo.

A fost trimisă în șomaj tehnic.

Decizia legată de Nora Dincă vine la două săptămâni după ce ea le-a trimis colegilor un mesaj prin care, potrivit Paginademedia.ro, își arăta solidaritatea față de Costi Rogozanu, demisionar din post.

La acea dată Costi Rogozanu demisiona, invocând situația colegilor și faptul că unii dintre ei erau chemați la muncă, deși erau în șomaj tehnic.

"Respect si prețuire pentru jurnalistul Costi Rogozanu - stâncă de vertical, niciodată marioneta nimănui, fidel doar principiilor sale. Și chiar dacă drumurile noastre ideologice s-au despărțit deseori, întotdeauna s-au regăsit pe cărarea bunului-simț", scrie Nora Dincă. “"Exista oameni de neînlocuit. Costi e unul dintre ei.” 

Contactată de Paginademedia.ro, Nora Dincă a confirmat informațiile.

“Nu este nimic de spus. Sunt 17 ani și din viața mea acolo. Consider că un angajator privat are libertatea deplină de a alege cu cine merge mai departe și cu cine nu”, a declarat Nora Dincă pentru Paginademedia.ro

Mariana Zberianu – tot în șomaj tehnic

În șomaj tehnic a fost trimisă și Mariana Zberianu. Prezintă pe post din 2012,.

Ea lucra de aproape opt ani la Realitatea TV, unde a prezentat mai multe emisiuni, printre care Perspektiva. Înainte de Realitatea, a lucrat la TVR Iași (aproape trei ani) și la Antena 1 (peste patru ani).

Contactată de Paginademedia.ro, Mariana Zberianu a confirmat informația.

"De astăzi, până pe 15 mai, voi fi în șomaj tehnic. Este o perioadă în care voi decide ce urmează să fac de acum încolo", a declarat jurnalista pentru Paginademedia.ro.

Mariana Zberianu își continuă colaborarea pe care o are de aproape doi ani cu Europa FM, unde prezintă știrile stației în weekend.

GALERIE FOTO.

Citește și: După patru zile la Realitatea, s-a întors la Libertatea. Alina Manolache revine la publicația Ringier


Citește și: Director executiv nou la Realitatea Plus. Are 15 ani experiență în TV de știri


Citește și: INTERVIU. Alina Manolache, fostă Digi 24, la Realitatea Plus. De ce a plecat de la Libertatea?


Citește și: Plecare importantă de la Digi24. Jurnalista Alina Manolache, partenera de emisiune a lui CTP, părăsește postul de știri. Unde merge?


Citește și: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacție a fost trimisă în șomaj tehnic: „Mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire”


Citește și: MediaSind: Angajați ai Realitatea, și în șomaj tehnic, și voluntari. "Nu îi mai obligați pe cei în șomaj să lucreze. Vom sesiza instituțiile abilitate"

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Am aflat cu stupoare ca 2 din cele mai bune jurnaliste de la Realitatea plus Nora Dinca si Mariana Zberianu sunt in somaj tehnic . Nu stiu care este politica postului d-voastra insa constat ca cei mai buni de la Realitatea sunt pusi pe liber .Sunt un fanatic al postului Realitatea insa, daca va pleaca valorile ar trebui sa va dea de gandit.Pacat ca d-l Gusa nu intervine . Un pensionar din CLUJ-NAPOCA ,care va apreciaza foarte mult ( pe Nora Dinca si Mariana Zberianu ).
  • Cu Mitrea, Gabi Oprea, Anca Alexandrescu, Mirela Dobrovolski si Cozmin Gusa, Realitatea TV a devenit nefrecventabila. Iar asta e un eufemism. De fapt, e de o slinosenie respingatoare.
  • Se vede ca este ceva personal cu cele trimise în șomaj tehnic. Cum să iei decizia asta acum cand, în mod normal, mai sunt 2 saptamani in care poti sa mai ,,profiti,, de șomajul tehnic in starea de urgență? E clar ca au luat decizia doar ca sa le faca rău.
  • Nu era niciuna vreo prezență decisivă. Dar e drept că nu prea mai sunt jurnalisti buni pe post. Iar "vedetele" Oreste, Puscalau, Anca Alexandrescu au prestatii penibile. Miron Mitrea si Gabriel Oprea sunt pe post de pietre de moară intru slava audientelor; arata si cat il duce capul de ospatar pe Maricel, si cata lipsa de scrupule are, si cat are impresia ca ia de fraieri telespectatorii. Cu lighioane d-astea si continuand combinatiile geostrategului Cozmin Gușă falimentul e asigurat. In curand o sa o vedem pe Alexandra Păcuraru dimineata, la pranz si seara. Succesuri!
  • Nora dinca nu si facea treaba. Asta cu experienta, vai, vai, e o prostie. A pacalit oamenii ani de a randul. E o masura meritata!
  • Cum spuneam si in postarile anterioare sunt indepartati oameni cu experienta, cu opinie si sunt inlocuiti cu executanti. De curand, au "demisionat" un producator cu experienta doar pentru ca a avut o controversa verbala Nechita. Si, vrànd, nevrand revin la troica ticaloasa si servila instalata la butoane: Geno, o fata scapatata din fundul Moldovei, Nechita, care a atins nivelul maxim de incompetenta si Bancuta, degraba pupatoare de maini, acest trio funest care va termina definitiv Realitatea. In prostia, ignoranta si superficialitatea lor executa orbeste ordinele lui Maricel, cu "academia" Poarta Alba absolvita. Deh, scoala vietii care o are toti baietii. Da, si Mitrea alt baiat jmeker, tovaras de aula cu Maricel. Revenind la admosfera de fanar care domneate de cateva luni la Reàlitatea, stau si ma intreb ca prostul, ce ganduri au mintile luminate ale postului? Oricum, credibilitatea postului e nula, iar injectia cu "prospaturi" gen Oreste sau Dobro nustucum e falimentara, da' rau. Neghiobi si limitati vor duce fara tagada de rapa un brand. Prostia este infinit mai fascinantă decat inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu, a decretat Umberto Eco, teoretician al semioticii[la dex, baietii!] QED!

Trimite un comentariu